fbpx

Stroese Heide Trail 2018

Met het geluid van de wekker werd ik wakker, het was nog donker… Het belooft een mooie dag te worden. Met een glimlach doe ik mijn benodigde dingen en pak mijn spullen bijelkaar, om vervolgens snel de auto in te spingen.. de reis gaat naar het Stroese heide gebied. Al eerder heb ik suggesties gekregen van de beheerders van het gebied en heb ik andere liefhebbers gevraagd wat zo bijzonder is aan het gebied. Koffie, muziek en een verlaten weg, de perfecte voorbereiding voor een speurtocht naar iets nieuws… Ik ga de ‘Stroese Heide Trail’ routes verkennen! Vele uren zal ik in het gebied gaan doorbrengen, als liefhebber van de natuur en als liefhebber van trailrunning een geweldige bezigheid en een heerlijk vooruitzicht..!

Zo zijn ondertussen vele trails begonnen,.. met een eerste kennismaking door gewoon te gaan lopen in de gebieden en te kijken naar de bijzondere eigenschappen die de gebieden rijk zijn. Ieder natuurgebied verspreid in Nederland  heeft haar charme, haar unieke eigenschappen en daarbij haar schoonheid. Ieder natuurgebied heeft in een vorm altijd wel mogelijkheden tot het organiseren van een van onze evenementen, waarbij we trailrunners kennis willen laten maken met het gebied. We zorgen altijd voor een mix van mogelijkheden die passend zijn voor het gebied en bewoners daarvan. Geen verkeerde belasting van het gebied, maar de goede routes waarbij het genieten maximaal is met de mogelijkheden die er zijn of in overeenstemming een keer kunnen.

Als liefhebber ben ik in de zomermaanden regelmatig te vinden bij mooie (ultra)trails in de bergen. Al meer dan 10 jaar train ik voor die evenementen in natuurgebieden door heel Nederland en heb daarbij honderden routes verzonnen en gelopen. De bij mij bekende mooie gebieden werden met plezier meerdere malen bezocht. Tegenwoordig kom ik echt overal in Nederland en ben ik vaak verrast door de diversiteit en schoonheid van onze natuurgebieden. Voor mijzelf heb ik nu een hele leuke mix van activiteiten kunnen vinden. Veel van mijn voorbereidingen in mijn weg naar de lange Ultra Trail Evenementen in het buitenland combineer ik nu met het verkennen van soms voor mij minder bekende gebieden en maak dan routes van verschillende afstanden. Bij het samenstellen van de trails maak ik altijd een start met 10 en 20km afstand. Daarmee ga ik net zo lang door tot hij niet mooier kan, en dat duurt soms best lang want er zijn zoveel mooie paadjes…. Ik doorkruis het hele gebied meerdere malen en heb daardoor allang 30, 40 en ultra trail afstanden voorbereid, die we in latere edities zullen presenteren. De routes zijn er al, de aanloop is al genomen en bij een kickoff van een eerste event toetsen we altijd de deelnemers, of ze net zo enthousiast zijn als wij. En met wij bedoel ik mezelf en de vele vrienden die ik meeneem bij het samenstellen van de routes. Als mijn vrienden er geen reet aan vinden begin ik op nieuw… alleen… dat is nog nooit voorgekomen… (Kwestie van goede vrienden kiezen, dus…)

De Stroese Heide Trails op 11 augustus 2018

Voor de startlocatie hebben we als partner de “Kampeerterrein de Harskamperdennen” gevonden. Een start midden in de natuur van Staatsbosbeheer, vanaf de Harskamperdennen. Voor het evenement hebben we een apart terrein gereserveerd, waarbij eventueel het reserveren/huren van een kampeerplek mogelijk is voor de vrijdag en zaterdagavond. Er zijn verschillende startmomenten voor de 20 en 10km afstanden. Canitrailers kunnen ook deelnemen. Misschien doe ik nog een try-out voor een ultra-afstand op GPX, maar dat wordt dan op zondag en dan loop ik zelf mee…
We hebben hier een geweldige locatie gevonden, waarbij we zeker weten dat we de sfeer neer kunnen zetten die bij al onze evenementen te vinden is. De routes zijn geweldig, het gebied is bijzonder mooi en afwisselend. Vandaag zijn we zover, de voorbereidingen zijn gedaan, het draaiboek is compleet… we kunnen de kaartenverkoop open zetten en dat is geweldig!!!

>> Ga naar het evenement: De Stroese Heide Trail

Voor de liefhebbers die een afstand van 11 en 23km kunnen lopen,.. een echte aanrader dit gebied. En,… voor de liefhebbers die eventueel op zondag met me de ultra willen lopen,… post je reactie maar hieronder,.. dan zullen we eens zien wat we kunnen doen! đŸ˜‰

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?