fbpx

Hoe mijn leven als trailrunner eruit ziet

‘’Een Natuurliefhebber en Trailrunner’’

Het is maandagochtend 07:00 uur. Bij het opstaan ben ik me erg bewust van de zware trainingsweek die ik gisteravond heb afgesloten met een mooie en donkere avondtraining. Een week met prachtig weer en een toffe 115km met 6000m+ door het mooiste landschap wat Gran Canaria te bieden heeft. Ik zet een kop koffie en ga buiten zitten om van de zonsopgang te genieten. De gasten van het hostel worden langzaam wakker en druppelen één voor één langs voor een praatje, kopje koffie of om gewoon even samen van het uitzicht te genieten. Ik verschoon de bedden van de gasten die uitchecken, maak het hostel schoon en maak de planning voor de incheckende gasten. Rond een uurtje of 12 doe ik na een heerlijk ontbijtje een lange en uitgebreide yogasessie op het buitenterras. Na de eerste nieuwe check-in besluit ik een lekkere uitlooptraining te starten om de nieuwe week mee te beginnen. Ik hike een dal in,  maak een rondje over wat mooie trails en voor ik het weet ben ik 10km van huis en voel ik me fantastisch. Ongeveer 3 uur later kom ik na 22km met 900m+ terug en besef ik me hoe moeilijk het is om het rustig aan te doen in een prachtige omgeving als deze..

Ik woonde en werkte deze winter in het Hostel ‘’El Warung’’ op Gran Canaria. Een prachtig grot-hostel in Artenara, het hoogst gelegen dorp van het eiland. Hier bereidde ik me specifiek voor op de Advanced race van de TransGranCanaria, een race van 64km met 3200m+ die start in ditzelfde dorp. Trainen op het parcours was een fantastische ervaring en dat heeft me geholpen bij het neerzetten van een mooi resultaat bij deze geweldige internationale race. De race verliep dan ook geweldig. Ik finishte in een super sterk internationaal veld in een tijd van 06:02:22, een stuk sneller dan mijn streeftijd. Yess, dit zet mij op de kaart, hoopte ik.
Een week later werd ik gebeld door Laurens Groenendijk, coordinator en teammanager van het Nederlandse Ultratrail team. Ik kon mijn vreugde niet op nadat hij me vertelde dat hij me vanwege mijn snelle TransGranCanaria (en eerdere sterke resultaten) had geselecteerd voor het aankomende WK Ultratrail in Spanje. Deze werd gehouden afgelopen 12 mei in Castellon, Spanje! Wauw Yes, ik rende direct naar buiten gegaan voor een heerlijke training! ?
Nu, ongeveer 2 weken na het WK kan ik vertellen dat ik een mega super toffe ervaring heb gehad. Aan de start staan voor Nederland, tussen de beste traillopers van de wereld, was echt gaaf. En met een 91e plaats in het mannenveld en 2e Nederlandse man ben ik ontzettend tevreden met het resultaat. Dit smaakt naar meer!

De afgelopen 9 maanden heb ik me verplaatst van plek naar plek om met mijn passie bezig te zijn, trailrunning. Maar eigenlijk zit er nog een andere drijfveer achter deze levensstijl. Het buitenzijn, het avontuur. Ik ben een echt buitenmens. Buiten zijn maakt me gelukkig en sterk. Deze levensstijl wil en ga ik dan ook nog wel een tijdje volhouden. Op dit moment ben ik even in Nederland om wat vrienden en familie te zien. Tussendoor train ik hier door want 22 juni a.s. sta ik aan de start van de prachtige Lavaredo Ultratrail in Italie. Hier hoop ik ook een mooi resultaat neer te zetten, ik zet in op een sub 17 uur Finish!
Na deze race ga ik Europa even verlaten. Ik ga mijn weg  vervolgen in Australië om te werken trainen. Met een mooi traverse avontuur op de planning in Nieuw Zeeland. Hierna zal ik weer terug naar Europa komen om mooie wedstrijden te gaan lopen en mezelf te blijven ontwikkelen als mens, avonturier en trailrunner!

‘Hoe mijn leven er als trailrunner eruitziet’, daar begon ik dit verhaal mee. Om te beginnen maakt het me sterk en een gelukkig mens. Daarnaast geeft het mij een gevoel van vrijheid, kracht en samenhorigheid. Trailrunning is voor mij meer dan alleen een geweldige sport, het is buitenzijn.  Ik kan het zelf niet beter verwoorden; ‘’Never stop Exploring’’!

Mocht je mijn avontuur willen volgen, check dan mijn Instagram!
https://www.instagram.com/ruudkappert/

Tot snel, tot op de trail!

Ruud Kappert
Atleet Nederlands Ultratrail Team

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?