fbpx

Een fraaie mix

Inmiddels zijn we al een aardig eind op weg met Groep 1 van ons programma. Die groep maakt zich op voor de 40k over enkele weken. Groep 2 is net van start en traint hard voor de 30k. En door een wat verschoven planning hadden we deze zaterdag voor groep 1 een trainingsloopje samen staan. Niet te formeel, gewoon samen een stuk lopen door de achtertuin van Chris.

Nu leek het ons wel een leuk idee om aan dit loopje ook Groep 2 toe te voegen. Sommige mensen hadden de eerste sessie gemist, en zo kon alles en iedereen tóch met elkaar kennismaken, hun vragen kwijt en konden we ook samen plezier hebben. Enfin. zo gezegd zo gedaan.

En dus stapten Geraldine en ik op een zonnige zaterdag in The Mothership op weg naar Chris. Daar zou iedereen verzamelen en dan zouden we een stukje gaan lopen. En wat een feest was het weer.

We stappen binnen en er zijn al wat mensen. Het hangt een beetje buiten op de bank, en er heerst al meteen een vrolijke sfeer. Chris rent rond met koffie, thee, en water, en boterhammen, en, en, en… Iedereen kletst met elkaar. En daar komt de volgende binnen. Opstaan, handen schudden, voorstellen, grapjes maken, nieuwe plek kiezen. Deurbel! Hoppakee, weer opstaan, voorstellen, lachen, zitten, koffie. Deurbel…. Deurbel… en dat gaat maar door. En na 30 minuten is iedereen er en snappen ook de Groep 2 leden een beetje hoe het zit. Wie is nu wie? En waar ben ik in terecht gekomen?

Klokslag tien zegt Chris dat we moeten gaan. “Tien uur is tien uur!” Iedereen kijkt verbaast op, zo veel strengheid verwachten we niet. En we doen er verder dan ook niets mee. Nu ja, negeren, en koffie drinken dat wel. Inmiddels is iedereen een beetje aan het omkleden, flessen vullen en gear checken. En, geloof het of niet, klokslag 10:42 lopen we met z’n allen naar buiten.

Vrolijk kletsend steken we het viaduct over en lopen we de heide op. We maken twee groepen en vertrekken. Een korte route instructie en dan is het genieten geblazen. De natuur is prachtig, het weer fantastisch en de groep geweldig. Ik klets wat met iedereen en het valt me op dat iedereen met iedereen kletst. Precies wat de bedoeling is van deze loop. Elkaar leren kennen en het leuk hebben.

Op een klein veldje treffen we elkaar weer allemaal en na wat foto’s geef ik even een toelichting op het trainingsschema. Ook een stukje serieus vandaag, dat is ook deel van Start2Ultra natuurlijk. We lopen weer verder, en uiteindelijk maken we een rondje van zo een 12km. We eindigen de dag met water, koffie, een hapje en natuurlijk de teken check. Rondom het middaguur gaan we elk onze eigen kant op. Het was een super begin van de dag, en we gaan samen met de groepen nog veel plezier hebben. Het was oprecht een fraaie mix tussen trainen, informatie en plezier.

 

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?