fbpx

UTMB Week en de TOR

En dan is de auto gepakt en beginnen voor mij een paar geweldige weken. Vanaf morgen zit ik in Chamonix en ga ik genieten van de UTMB week. Sabine loopt daar de UTMB en ik ga haar ondersteunen daar waar nodig, een keertje niet zelf lopen maar volgen zeg maar… Dan ga ik nog een paar dagen zelf op zoek naar mooie bergmomenten om daarna richting Courmayeur te gaan voor de TOR des Giants als deelnemer.

Afgelopen weken

Mijn voorbereiding op de TOR was een hele bijzondere dit keer. Standaard voor mijn wedstrijdritme heb ik verschillende ultra trails gekozen en gelopen. Ik ben in het voorjaar naar Slovenië geweest voor de UTVV (106km), daarna richting Frankrijk voor de Grand Trail (98km) en onlangs naar Zwitserland voor de EIGER Ultra Trail (101km). Sowieso vind ik het geweldig om in de bergen te zijn. De enorme bergen geven je het besef hoe klein we in onze grote wereld zijn. Ik heb altijd moeite met inschatten van afstanden in de bergen en daarbij zijn de inspanningen die nodig zijn om er te komen vaak groter dan ingeschat. De omgeving is zo totaal anders dan we gewend zijn in ons (bijna) platte Nederland.

Mijn trainingen deed ik voornamelijk tijdens het maken van de nieuwe trail-routes van de vele nieuwe eigen trail-evenementen. De afgelopen 4 weken heb ik heerlijk de routes verzorgt van de Leenderbos Trails, de Stroese Heide Trails en de Amerongse Berg Trails. En, ondertussen ben ik op zoveel plaatsen in Nederland routes gaan uitzetten, volgens mij staan er op onze trailrunning kalender in 2019 meer dan 30 evenementen gepland. #TisWat. De Nederlandse natuur is zo anders mooi dan de natuurlijke omgeving van de bergen. We hebben echt prachtige natuur en iedere plek heeft zijn eigen unieke samenstelling. De combinatie trainen door nieuwe routes te maken is voor mij een hele fijne… Ik verken nieuwe gebieden, maak daarbij mooie routes samen met de beheerders van de gebieden om daarna andere trailrunners uit te nodigen om sportief kennis te komen maken met het gebied.

De komende weken.

Er is weer ruimte.. er is weer tijd. Vanuit de enorme drukte in Nederland naar de enorme rust in de prachtige omgeving van de bergen. Met veel plezier kan ik de komende weken weer wat verhalen delen over het in de bergen zijn en mijn laatste voorbereidingen voor mijn 2e TOR. De eerste ben ik niet vergeten… na 309km moest ik stoppen. Ik heb veel geleerd tijdens mijn deelname aan de TOR van vorig jaar (2017), ik heb veel nieuwe dingen geprobeerd tijdens de afgelopen 11 maanden en weet ondertussen ook heel goed wat niet werkt. De TOR is voor de afgelopen 9 maanden mijn doel geweest en met veel plezier ga ik binnen 2 weken beginnen aan de hele ronde van 330km en 24.000 D+ hoogtemeters met een finish in Courmayeur. Mijn nummer dit keer is 1117, maar de link voor het live volgen stuur ik later door.

Nu maar eerst een stukje reizen, ik ga weer richting de bergen,…

Tot heel snel.. 😉

Chris van Beem

chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?