fbpx

Dirk en Tommen op weg naar de marathon

Het is even stil geweest rondom Lian&co, vakantie dient immers ook afgehandeld te worden :-). Naast een heerlijk zonnig Grieks verblijf waren er op een aantal andere vlakken wat borrelingen en golfslagen. Daarnaast was er een plan dat werd uitgebroed en waar hier en daar lijntjes voor uit gegooid moesten worden.

We waren er al even mee bezig, eerst in ons hoofd, hierna in wilde plannen en nu is het dan echt for real (vluchten kan niet meer): tataaaah (trommelgeroffel): we gaan het gewoon doen…..

Trainen voor een hele marathon… een canitrail-marathon!!!

Samen met Barry en zijn wolfshond Tommen, onze vaste loopmaatjes, hebben wij deze mijlpaal voor begin 2019 op de planning gezet. De komende maanden zullen dus in het teken staan voor de voorbereidingen hier naar toe.

Nu zijn wij toch beetje soort van pioniers, althans: het is niet echt een gebruikelijke afstand om met je hond te lopen en ik heb nog nooit gehoord of gezien dat er in een marathon honden meeliepen. Dus een gedegen voorbereiding is een must. Waar we het gaan “volbrengen” (mooi woord in deze context vind ik dat :-)) is nog niet helemaal duidelijk omdat de meeste trails niet de klassieke marathonafstand hebben, maar gelijk doorschieten naar de 50 km of meer. Theoretisch gezien kan onze marathon dus zomaar nog een ultra worden (ieks)… Stiekem hoop ik dat er begin volgend jaar via Trail-Running een mooie trail komt met een cani-marathon afstand erin (hint hint voor Chris en Cor ;-)).

Omdat ik bere-enthousiast was over deze onderneming en vond dat we zeker wel wat advies en ondersteuning konden gebruiken, ben ik zo vrij geweest een aantal mensen te benaderen voor sponsoring. Tot mijn verassing werd hier ontzettend positief op gereageerd.

– Rosine van Run Dog (www.rundog.nl) heeft ons aan perfect passende canitrail-gear geholpen. Een tuig voor de honden en een heupgordel voor ons. Daarbij hebben we bij Rosine een onwijs leerzame workshop canitrail voor gevorderden gevolgd.

– Jeannie van Care Tails (www.caretails.com) ondersteunt ons in voeding, voedingsadvies en voedingssupplementen voor onze honden.

– Daan van Zorgsaam Loperscompany te Hellendoorn (www.zorgsaamloperscompany.nl) die ons bij staat met advies over trainingen, kleding en schoenen.

Superblij zijn we met deze enthousiaste support!

Canitrail is een sport die behoorlijk booming is. Er is ook nog niet ontzettend veel te vinden over de in’s en outs. Leuk dus om een beetje te helpen en als luchtige informatiebaak te fungeren. Middels een Facebook pagina zijn we te volgen in onze voorbereidingen. Bedoeling is om hier filmpjes (met drone gemaakt :-)), foto’s en blogjes op te plaatsen. Uiteraard hou ik jullie ook via Trail-Running.eugraag op de hoogte van onze vorderingen.

Facebook gebruikers kunnen ons volgen op de pagina:

 “Dirk en Tommen op weg naar de marathon”.

Mochten er vragen of opmerkingen hoor ik die graag!

Anyway, Dirk en ik trainen er lustig op los. De weekenden staan in het teken van de lange duurlopen. Met Barry en Tommen zoeken we een mooie route uit in de regio. Het vergt soms wat zoekwerk om steeds nieuwe routes op de langere afstanden te vinden, maar dat heeft zijn charme en ik word zelf zowaar steeds handiger in het uitzetten. Door de week lopen D. en ik 2 tot 3 keer kortere afstanden, samen of met canitrail maatjes. De trainingen van ons samen staan in het teken van tempowisselingen en interval.

Soms hebben we geluk en wordt er wat georganiseerd door een lieve canitrail collega en kunnen we in een gespreid routebedje stappen. Dit was afgelopen zondag het geval bij de CTTG Fun4All canitrail die canifanaat Arie had uitgezet op de Hondsrug in Drenthe. Nu staan de trails van Arie bekend om hun afwisseling en natuurpracht dus wij verheugden ons erop. Met 4 canikoppels liepen wij de langste afstand, 32 km.

Onderweg was het genieten ten top. Niet heel ver van huis, maar ik had nooit eerder een pootje op de Hondsrug gezet. Elke keer weer kan ik me verbazen over de weergaloze pracht die ons landje heeft te bieden. Het weer werkte super mee en tijdens onze vroege start werden we getrakteerd op de mooiste herfstachtige ochtendluchten. Uiteraard zorgde ik voor de souvenirs: een kapotte knie links en een blauwe knie rechts na een buikpleur en 2 kletsnatte voeten na 12 km omdat Dirk té graag het ven in wilde duiken en daarbij “vergat” dat ik nog aan hem vast zat…..

Wat ik zelf dan altijd wel soort van beetje jammer vind van lopen in het weekend is de drukte die een natuurgebied met zich meebrengt. Na uitslapen en een ontbijt aan de familiedis komt tout Nederland massaal recreëren. Hun bloedjes van kinderen, die door de week niet vanachter hun IPAD komen, worden letterlijk uitgelaten. Daarnaast zijn er dan ook de MTB-ers die in grote getale hun ros uit de schuur halen en afstoffen en voor je het weet struikel je over elkaar. No offense; een ieder heeft het recht om gebruik te maken van ons openbare natuurschoon, maar Dirk en ik zijn een beetje autistisch en gesteld op een ruime persoonlijk zone ;-), maar dat is nu eenmaal ons dingetje….

Anyway: Na 32,2 km kwamen wij allebei nog fris en fruitig over de finish. Ik had ook echt het gevoel dat wij allebei er zeker nog wel 5 km aan vast hadden kunnen plakken. Dat geeft een goede vibe voor de marathon! Barry en Tommen hadden iets minder hun dag, ook dat kan verkeren, maar ook zij hebben deze afstand uitgelopen. We hebben nog een flinke periode te gaan voor het zover is en tijd genoeg voor een gedegen voorbereiding.

So far de Trail belevenissen van deze maand. Tot mijn grote spijt kan ik 3 november voor de 1e keer niet mee doen aan de Zandenbos Trail in Nunspeet. Echt super jammer! Ik hoop me snel op een andere canitrail en met een nieuwe blog weer te kunnen melden!

Tot die tijd: Run and be happy!!

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?