fbpx

Bergen (met) tijd

Met 2019 net achter de maand december ben ik veel aan het plannen. Een standaard ritueel, zo in de laatste maanden van het jaar. Net zo standaard is bij mij de situatie dat ik veel te veel activiteiten in een jaar wil proppen. Ik ken veel mensen door mijn internationale deelnames aan races en ja,… die hebben allemaal een thuis met prachtige natuur waar ik welkom ben. De wereld is groot, de natuur is overal anders en inspirerend. De mensen en de culturen geven iedere keuze een extra inhoudelijke lading en hier komt dus mijn dilemma…  hardlopen door de natuur…. dat kun je echt wel overal. Ik wil naar al die mooie gebieden met vooral veel bergen, nieuwe avonturen en vriendschappen… Ach,.. had ik maar bergen met tijd.

Ik ben zo iemand die door ergens aan te beginnen en dan gewoon te doen ineens ergens heel druk mee kan zijn. Ik ben gewend om mijn doelen best goed neer te zetten. Ben dan ook blij dat vrienden en nieuwe vrienden zich aansluiten en zo samen gave dingen neer te zetten. En zolang de ambitie en de haalbaarheid vriendjes blijven ga ik gewoon door… door met de bijna 40 events die we met trail-events.com in 2019 zullen doen en ook door met andere gave dingen.

Bezig zijn met de sport trailrunning, bezig zijn met het delen van informatie en het creëren van nieuwe mogelijkheden voor anderen om ook kennis te maken met de sport, dat is pas leuk. In het begin deed ik dat met het schrijven over mijn belevenissen en het delen van veel informatie online.. wat daarna uitgegroeid is tot de huidige Trailrunning Community. Nu ben ik daarnaast ook bezig met het creëren en organiseren van nieuwe initiatieven. Naast de eigen events in Nederland gaan we steeds meer naar het buitenland. Zelf ben ik betrokken bij de Lente Trailrunweek samen met Jantiene Hannessen van Altijdsporten.nl. Daar ontvangen we liefhebbers en hebben we een geweldige week in de bergen. Kun je twee dagen eerder in de Hautes-Alpes zijn? Dan kun je ook nog meedoen met het Grand Trail Race weekend? Ik ben erbij en loop ik de 60km afstand en help ik waar ik kan de andere deelnemers in de voorbereiding. >> meer info

Daarna ga ik naar NICE voor mijn deelname aan mijn 2e Ironman. Dit keer probeer ik wat beter voorbereid aan de start te staan, zodat ik niet met schoolslag die bijna 4km hoef af te leggen.

Ik weet nog niet wat mijn grote wedstrijd gaat zijn in 2019. Misschien toch weer de TOR of misschien toch de PTL tijdens de UTMB week. De PTL staat nog steeds op mijn bucketlist… dan heb ik het rijtje compleet; UTMB, TDS, CCC en dan de PTL. Maar, die loopt niet weg… die kan in 2020 ook nog gerust.

Op reis…

Samen met Jeroen Kingmans ontstond het idee om een reis te gaan voorbereiden. Het moest een bijzondere reis worden, waar we trailrunners mee zouden nemen naar een prachtige omgeving. Als trailruner onderdeel zijn van een groep waarmee je tijdens een vakantie van 12-14dagen de cultuur van een gebied ervaart en prachtige routes kan lopen. De totale afstand gaan we opgesplitsten in stages, waardoor je letterlijk in een dag of 8 een gebied doorkruist en getrakteerd wordt op onvergetelijke momenten.

We hebben gezocht naar een partner die ons hierbij wilde en kon helpen en die vonden we snel in Rene de Bos. Rene is de eigenaar van Snowleopard Reizen en verzorgt al meer dan 25 jaar bijzondere tochten in de bergen. Hij heeft als de eerste Nederlander de Top van de Mount Everest beklommen en hij is naast een enorme liefhebber van de bergen en outdoor-sport ook een groot liefhebber van Nepal…. Dus,… we zijn gaan verschillende keren samen gaan zitten en, kort samengevat… we gaan met Trailrunning Reizen naar Nepal. Zelf gaan Jeroen en ik in april de route voorlopen en de nodige impressies en verhalen ophalen. Verderop in het jaar in November willen we de reis gaan aanbieden en samen met een groep van 20-30 personen terug naar Nepal gaan. Dit zijn voor mij op het gebied van trailrunning de momenten waar ik naar toe leef. Het avontuur, de bergen en de cultuur met mensen die me voor de periode van 2 weken zullen omarmen.

Ach, gelukkig hebben we altijd een keuze in tijdsbesteding. En ik, ik kies het liefst voor tijd in de bergen…

Tot de volgende keer…

Chris van Beem

chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?