fbpx

Trailrunning met de Tarah Pro Wireless Sport Headphones van Jaybird

Onlangs heeft Jaybird haar nieuwe Tarah Pro Wireless Sport Headphones gepresenteerd tijdens de Marathon van New York. Een set Headphones speciaal afgestemd op de (ultra)Trailrunners. Zelf heb ik enkele weken geleden productuitleg gekregen over deze Sport Headphones, met daarna het vriendelijke verzoek of ik het product eens wilde gebruiken tijdens een van mijn trainingen. Nou, dat heb ik gedaan…

Hardlopen met Oortjes

Ik loop nooit met oortjes onder het lopen. Liep dat wel eens, maar op een of andere manier vielen die headphones steeds uit mijn oren. Verder vind ik het heerlijk om juist zonder muziek door de natuur te lopen. Dus,.. waarom dan iets in test gebruiken terwijl ik het eigenlijk nooit gebruik… In dit geval heel simpel. Deze headphones zijn ontwikkeld in samenwerking met (Ultra)trailrunners, die de door mij erkende ongemakken en situaties hebben aangegeven. Leuk om tijdens een presentatie slimme toepassingen uit de praktijk terug te zien komen. Geen kabels, connectie via BlueTooth. Een accu van 14 uur. In 5 minuten opladen geeft je 2 uur accu. En nog veel meer… Ik ben maar gewoon gaan lopen en dit is wat ik vind.

Bij het passen van de Headphones kon ik kiezen uit verschillende vormen, die geklemd kunnen worden in je oorschelp. Je kunt de nylon koortjes achter je hoofd leggen en op maat stellen. Je kunt kiezen of je de draadjes bovenlangs je oorschelp of onderlangs wilt laten lopen. Je hebt rechts een handige makkelijk te bedienen afstandbediening, waarmee je ook eenvoudig je SIRI kunt bedienen (iPhone) en het volume regelt. Nadat je het eenvoudig gepaard heb met je telefoon werkt het meteen. Ook zo heerlijk is de opmerking bij het aanzetten hoe vol de batterij nog is….. Ik heb de moeite genomen om de geweldig APP te installeren, waardoor ik de Pre-Sets van enkele bekende Ultra Trailrunners direct heb kunnen gebruiken. De aangeboden playlists via Spotify heb ik ook maar direct aangezet…. En… al deze handelingen gingen in hetzelfde tempo waarmee ik dit opschrijf.

Wat ik bedenk tijdens het gebruik van deze Tarah Pro Wireless Sport Headphones van Jaybird is… “Zou ik dit ook gebruiken tijdens mijn 100+ km deelnames in de bergen?”.
Ik begon argumenten te verzinnen, ik zou ze gebruiken als :
– Ik geen last heb in gebruik, het comfort moet goed zijn.
– Het waterdicht (ook zweet-proof zeg maar) is, en
– Het geluid naar eigen wens goed af te stemmen is op persoonlijke voorkeur en muzieksoort.

Verder vind ik het heerlijk om functionaliteiten te ervaren, waarvan het nut vooraf is aangegeven door gebruikers en daarna vervolgens met testen is verfijnt in het product. Een voorbeeld is het vast kunnen zetten van de headset met het kabeltje achterin je nek. Een ander voorbeeld is het pauzeren van de headset door de achterkanten van de Headsets (links en rechts) met magneetjes tegen elkaar te klikken. Slim, bespaart direct de batterij. Bij 15min geen gebruik gaat de headset standaard uit. En.. ik ben echt een liefhebber van muziek… ik moet zeggen dat de geluiden die ik heb ervaren erg prettig klonken. En, dat headphone goed aansloot op mijn oorschelp heeft daar natuurlijk bij geholpen.

Een compact zakje waar zowel het kleine (USB) oplaad-kabeltje inzit zorgt ervoor dat ik deze headset eenvoudig in mijn racevest kan meenemen. De prima connectie met mijn telefoon zorgde ervoor dat ik onder het hardlopen eenvoudig telefoontje heb aangenomen. Door het middelste ronde knopje op het nylon koortje bij mijn rechter oor in te drukken werd het gesprek gestart en bij het stoppen ging de muziek verder.

Sommige producten hebben gewoon een goede start bij de introductie. Ik denk dat deze Tarah Pro Wireless Sport Headphones van Jaybird goed inspeelt op de wensen van de Ultra Trailrunners die nu eenmaal lang onderweg zijn en bezig zijn in enorm uiteenlopende weer condities. En,.. het is gewoon merkbaar dat bij de ontwikkeling geluisterd is naar de eindgebruikers.

De nieuwe Tarah Pro Wireless Sport Headphones gebruik ik nu graag en neem ik zeker mee tijdens mijn lange duurtrainingen en ultra races in de bergen.

Voor meer product informatie ga naar: Jaybird Tarah Pro Wireless Sport Headphones

Adviesprijs : EUR 159,00

Chris van Beem
Chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?