fbpx

100 uur door de natuur – 10 dagen onderweg

De tijd gaat snel als je erachter komt dat je veel te weinig tijd hebt. Het is 1e kerstdag en dag 10 van mijn ‘100 uur door de natuur’ challenge. Door te doen kom je erachter dat leuke extreme uitdagingen zo veel energie geven, voor je begonnen bent. Op zoek naar het onbekende, het avontuur. En.. zoals een echte uitdaging heb je tijdens de uitvoering zo veel vragen, die regelmatig de strekking ‘Waarom ook al weer’ hebben. Nou, … vooralsnog brengt deze challenge me meer dan ik had verwacht… ik ben onderweg en leer met de dag beter plannen… 

De eerste 10 dagen

Bij het schrijven van dit blog heb ik net mijn 10e trailrun afgerond op mijn 10e dag. Ik heb ondertussen 274,1km gelopen en moet er dus nog 725,9km in de komende 20 dagen. Ik werk voor het eerst met een schema en,… hoewel het lijkt dat ik achterloop… gaat alles volgens plan.

Ik ben begonnen aan de challenge van #100uurdoordenatuur op een moment, waarbij ik gemiddeld zo’n 20km in de week liep. Ik was nogal druk met andere dingen. De eerste week heb ik bewust een week gemaakt waarbij mijn lijf kon wennen aan het vele lopen en nam ik 2-3 rustdagen. De afgelopen 3 dagen ben ik lekker op gang aan het komen en liep ik 42-21-44km. Met deze afstanden kom ik eigenlijk in de buurt van het gemiddelde van 33,3km wat ik hoor te lopen, als ik in de 30 dagen 1.000km wil afleggen.

Bij het lopen van deze challenge gaan planningen over in nieuwe planningen. Er gebeurd van alles, situaties waar ik mee te dealen heb. Ik loop de challenge naast mijn normale activiteiten. Dat zorgt ervoor dat er sowieso momenten zijn dat je wil lopen, maar dat het niet gaat. Je moet gaan compenseren. Een keertje in het donker heel vroeg en dat dezelfde dag nog een keer om je dag totaal te halen. Je tast het weer af, op zoek naar goede momenten,… maar als die uitblijven, dan moet je gewoon. En,.. tijdens deze challenge maak je sowieso kennis met je intrinsieke motivatie… Als je eigenlijk niet wil,… dan gaat het niet gebeuren. Dus… met; vooralsnog geen noemenswaardige pijntjes, nog steeds een goede motivatie en heel veel mooie momenten in de natuur rijker sluit ik de eerste 10 dagen af.

Het vervolg

Dus, de komende 725,9km zal ik gaan afleggen in 20 dagen. Ik probeer door de week minimaal 20km per dag te lopen en er komen wat ultra afstanden bij in de weekenden. Aanstaande zondag zal ik om 4:00u snachts in Valkenburg starten voor het Krijtlandpad van 90km. En,… als alle andere momenten in mijn planning dan ook lukken zit ik ineens na 14 dagen op 464km. Dan heb ik nog 14 dagen om zoveel mogelijk kilometers af te leggen en wat rust te pakken op het einde, voor de finale op de laatste 2 dagen van de challenge.

De laatste 2 dagen

Op dag 29 start ik met mijn afsluiter van de ‘100 uur door de natuur’. Ik begin dan aan het voorlopen van de eerste 100miler in Noord Brabant. Op zondagochtend start ik om de laatste 160km van mijn challenge non-stop te lopen, om dan ergens op maandag klaar te zijn.

Waarom?

Sommigen vragen waarom ik dit doe… standaard reageer ik dan met ‘waarom niet?’. Maar, er zit natuurlijk meer achter. Deze ‘100 uur door de natuur’ challenge heb ik mezelf cadeau gedaan. Ik mag van mezelf alle door ons samengestelde trails gaan voorlopen, waar nodig nog wat verfijnen. Het is echt heerlijk buiten en de natuur in Nederland is echt beeldschoon. Ik vind het ook heerlijk om te kijken wat mijn lijf kan hebben order prednisone nodig bij te sturen om toch door te gaan. En,.. het besef dat zoveel spreekwoordelijk tussen je oren zit komt regelmatig bovendrijven. Ik ben een liefhebber van de natuur en ben gewend om door te gaan daar waar het misschien even wat moeilijker is. Want… op een gegeven moment wordt het niet meer erger en zijn er andere dingen als prestatie en besef wat je aan het doen ben in een keer energie gevers. En,.. de prachtige natuurlijke omgeving draagt daar ook toe bij natuurlijk.

Door te kiezen voor deze challenge staan ineens mensen om me heen op die me steunen.. en,.. hoewel bij iedere stap naar voren mijn doel dichterbij komt is het zoooo fijn dat er steun te vinden is als zelfs de kleine stapjes zwaar worden. vooralsnog gaat alles goed… maar… iedere (ultra)trailrunner die op zoek is naar het onbekende weet…. er komen momenten dat je het even niet meer kan… je weet in ieder geval niet meer hoe… je fysieke en mentale balans is weg… en de plannen zijn niet meer scherp. Dan is het heerlijk als er iemand om je heen je even met beide benen op de grond kan zetten. Dus,… mijn dank is groot voor alle betrokkenen. En… hoewel ik vrij eigenwijs ben… zul je me aantreffen in een modus dat ik dingen aanneem.. Dat doen challenges met een mens.

Ik ben blij dat ik onderweg ben en… ik ben blij als ik straks even niet meer hoef… maar ach… dan heb ik ook 1.000km in 30 dagen gelopen.

Tot de volgende keer.

Chris
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?