fbpx

100 uur door de natuur

Wat is het toch heerlijk als je een gaaf doel voor ogen hebt. Iets waardoor je getriggerd raakt in je enthousiasme, iets wat je graag doet, iets waar je naar uit ziet en ja,…  iets waarvoor je gemotiveerd bent om de zogenaamde spreekwoordelijke bergen te kunnen verzetten.

Het hebben van doelen

Als ik kijk naar mezelf en vele vrienden, dan is dat vaak een deelname aan een evenement, met de voorbereiding daar naar toe. In de voorbereiding zit je al met je gedachte bij je deelname, je doet er alles aan om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. Dit jaar 2018 was dat voor mij de Tor des Giants in Italie. Met de 340km afstand en de 30.000 D+ hoogtemeters en in maximaal 150 uur af te leggen, een serieuze (erg leuke) onderneming.
Voor nu mis ik het hebben van een gaaf doel, dus,… ik ben de afgelopen week opzoek gegaan naar iets nieuws. Een doel voor nu, een doel met een balans tussen: De inspanning van een fysieke en mentale activiteiten en het terugkrijgen van geweldige momenten, energie en een goed gevoel over het bereiken van voor mij een persoonlijke nieuwe prestatie. Dat alles gecombineerd met mijn toch wel drukke bestaan, wat over het algemeen ‘Het dagelijks leven’ genoemd wordt. En… ik heb iets bedacht… wat een lach heeft veroorzaakt die tot nu niet meer is weggeweest.

Het plan

Een door mij gekozen uitdaging (doel) werkt alleen maar als ik vooraf afspraken met mezelf maak. Daarna is het heel eenvoudig, het was mijn eigen keuze, dus… niet zeuren Chris. Dit is wat ik bedacht… :

Als ik nu eens 100 uur in de natuur ga lopen, in maximaal 30 dagen achter elkaar, tot een totaal afstand van 1.000km. Dit gecombineerd met mijn ‘normale’ dagelijkse leven en waarbij ik zelf vrij ben om de uren verdeling in te plannen.

Zo, dat is dan bedacht en dan volgt een korte uitwerking om enig houvast te geven.
Ik geef mezelf beperkingen, maar ook mogelijkheden en dat doe ik met een paar eenvoudige 3 regels:

  1. Ik loop minimaal ‘100 uur door de natuur’, bij het bereiken van de 1000km kan ik stoppen.
  2. Dit doe ik in maximaal 30 aaneengesloten dagen (start 16/12/2018 – Einde 15/01/2019)
  3. Ik ben vrij in mijn momentkeuzes: ‘Wanneer’ en hoe lang ik achterelkaar hardloop.

De uitvoering

Eigenlijk wilde ik starten met deze ‘www.100UurDoorDeNatuur.nl‘ uitdaging op 01-01-2019, maar… ik kan moeilijk wachten met dit soort leuke projecten dus heb ik besloten om maar direct komende zondag bij de Groote Heide Ultra Trail te beginnen met de 30-dagen-periode met mijn eerste 42 of 52km. Ondertussen heb ik met Cor een verdeling gemaakt van de besteding in uren en heb ik voor de afsluiting van deze periode mijn eigen 100Miler – De Pinksteren Ultra Brabant in het vooruitzicht gesteld. Met die 160km sluit ik de 30 dagen af en heb ik minimaal 1000km aan trails gelopen.

De voorbereiding

Heel veel hoef ik niet voor te bereiden voor deze uitdaging. Veel van deze uren zal ik in de Nederlandse Natuur doorbrengen. Het zal goed plannen worden om de dagelijkse activiteiten heen, maar dat schema is al af. De Gear ligt klaar en voeding gaat routine worden en daarbij wordt ik door goede vrienden bijgestaan. Het helpt dat veel van mijn vrienden snappen wat ik ga doen, dus daar vind ik alle steun en waarschijnlijk zullen ze me bij verschillende momenten gaan bijstaan in zware momenten of door stukken mee te lopen.

Tijdens mijn ‘100 Uur Door de Natuur’

Vanaf 15 december zal ik regelmatig updates geven over de 100 uur door de natuur. In de aansluitende 30 dagen ben ik ook te volgen op de website www.100uurdoordenatuur.nl en is er een Facebook Pagina waar we updates delen en aankondigingen doen. Gelukkig heb ik de volledige support van team Trailrunning Events (Cor en Geraldine) en de betrokken vrienden van de Trailrunning Community. Ook ga ik regelmatig vooraf aankondigen waar en wanneer ik loop, dan kunnen er liefhebbers aansluiten bij die run.

Tot slot

Even een voor mij belangrijke nuance voor de komende 30 dagen…. Die dagen staan NIET alleen in het teken van deze challenge. Het is de combinatie die ik zoek tussen de doorlopende dagelijkse activiteiten en het instaat zijn van misschien ‘andere’ tijdsbestedingen daarnaast. Het realiseren van 1000km in 30 dagen brengt mij heel veel ontspanning en inspanning in de natuur, de plek waar ik het liefst ben. Ik weet dat door te doen veel nieuwe initiatieven zullen volgen en,.. stiekem ga ik ervan uit dat anderen zullen volgen…. onder onze betrokkenheid en in vele variaties. Want,.. we kunnen allemaal kiezen voor iets wat persoonlijk past, voor dat moment. Ik weet nu al dat mijn maatje Cor in januari start met zijn Challenge: 50 Uur door de natuur in 30 dagen.

Ik heb er zin in… ik heb genoeg te doen de komende 30 dagen en kan mijn energie weer kwijt.

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?