fbpx

Een speciaaltje…

Wat een maand weer. Naast de Groote Heide Ultra trail die we net gehad hebben staat Kerstmis voor de deur en kijkt de Brabantse kluis al over de schouder van de Kerstman. Want de 29e is er de Erwtensoep editie. Blijkbaar wordt steeds langer trailen populair want de 20 kilometer variant kent deze editie meer deelnemers dan de 10 kilometer. Een trend die we terug zien op meer van onze events.

We zitten met ons hoofd vol in de voorbereidingen, zelfs op Kerstavond, en dat geeft niet, want we gaan echt heel gave dingen doen. Chris rent zich het apezuur inmiddels, maar 100 Uur door de Natuur is een fantastisch idee, en iedereen die kan of wil mag aansluiten. Check de website!  Geraldine heeft het schema klaarliggen voor haar 25 uur door de Natuur en begint in haar hoofd aan het idee te wennen. (Chris en ik hebben haar dat een klein beetje toebedeeld immers. *mompelt iets over spontaan, creatief, laat en vol in actie ff snel regelen en dan pas vragen. ). En ik zelf heb inmiddels mijn schema af. Het zal aanpezen worden. Ik ga voor de 50 Uur, en dat zijn toch 500 kilometer. Een forse afstand in een maand. Maar goed, we trailen flink, we hebben er zin in.

En naast alle loopjes, events en Start 2 Ultra specials (50K voor groep 2 op 30 December!) kijken we ook al uit naar al wat 2019 gaat brengen. Ik kijk zelf enorm uit naar een aantal events. Zo is er de Schadijkse Trail, een trail die ik heb uitgezet de afgelopen tijd en waar ik best trots op ben. Het is er namelijk eentje in een mijn achtertuin. De Schadijkse bossen zijn al jaren mijn trainingsgebied en de afgelopen jaren heb ik mee mogen maken hoe Staatsbosbeheer het bos heeft hervormd van alleen maar bos naar een gebied met bos en Heide. In het begin vond ik het echt helemaal niets. Ik was zelfs boos! Mijn favoriete bos werd ineens omgehakt, er bleef niets over dan een kale vlakte, overal lag zooi en de routes die ik graag liep waren ook al veranderd. En nu, jaren later, moet ik toch toegeven dat het fantastisch is. Het is geworden tot een heel fraai, afwisselend gebied. Met de nodige heuvels, fraaie doorkijkjes, en heel veel verschillen. Zo loop je door naald en loofbomen, langs een stuk tjokvol hulst, langs akkers en water, en via een stukje historie (het monument voor Derk van Assen) ga je zo door een prachtig ven. Het leuke is dan ook nog eens dat de Boswachter echt mega goede (oude) paden wist, waarvan we dankbaar gebruik gaan maken.

Ik weet zeker dat ik iedereen kan verassen met deze route.

En dan is er nog een event waar ik enorm naar uitkijk. Als rasechte Zuid-Limburger heb ik al jaren een favoriet gebied. En dat is het stukje rondom Sibbe, Schin op Geul en Stokhem. Waarom? Nu ja, het gebied is uiteraard fantastisch qua bossen, natuur en de befaamde holle wegen. De heuvels liggen voor het oprapen en iedereen kent ze wel: De Keutenberg, De Cauberg en Eyserbosweg om maar eens wat te noemen. Maar daar ergens tussen, aan de achterkant van de Keutenberg ligt iets wat voor velen onbekend is maar giga stoer is, mega steil, en echt een kuitenbijter: De Dodeman! (ok, vroeger zelfs de Doodeman genoemd, met dubbel oo). Het is een super stoer weggetje, heerlijk steil, omgeven door wijnranken en koeien, een holle weg met een hoop bochten (“zou ik er al zijn denk je bij elke bocht” terwijl je snakt naar adem en je benen branden) en 800 meter lang…

En we hebben er gelijk maar een speciaaltje van gemaakt. We kennen natuurlijk allemaal de 6 uurs lopen, of 12 uurs etc. We kennen de Last man Standing events, waarbij je elk uur een ronde doet, en uiteindelijk de winnaar de laatste is die een ronde volbrengt. Maar dit is een nieue variant. We gaan voor 5x een zelfde loop. Want je wil natuurlijk graag 5x diezelfde Doodeman beklimmen, daar draait het om. 55km in totaal, over een adembenemend mooie route en een adembenemend vervelende berg.

Natuurlijk kan je er voor kiezen om 4 rondjes te doen, of 3 of 2. Zo bepaal je je eigen afstand, en behaal je je eigen doel.

We hebben echter een podium voor de eerste 3 op de 55km. De rest wacht niets dan eeuwige roem en een hoop applaus. Voor de beginnende trailer hebben we een 1×11 kilometer variant. Super tof, lekker pittig en zeker niet mis. écht een aanrader.

Ik kijk er naar uit, heb er mega veel zin in en ben jaloers dat ik zelf niet mee kan doen. Maar goed, misschien dat ik komende maand nog maar eens in The Mothership stap en een rondje ga doen. Ik denk zelfs dat 1 Januari daar een goede datum voor is!

Cor

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?