fbpx

Fit blijven in de winterse Alpen!

Jantiene Hannessen - Trailrunning Community Wintertrailen

Als je het grootste gedeelte van het jaar op 1500 meter in de Hautes-Alpes bent is één ding zeker. Je moet iets met ‘sneeuw’.

Eerlijk is eerlijk. Ik ben niet zo’n fan van dat witte goedje. Bij sneeuw hoorde voor mij skiën op vastomlijnde pistes en ik werd daar niet erg gelukkig van.

Maar ik ga nog even door met eerlijk zijn, want bij veranderingen horen aanpassingen. Meebewegen! 

Er zijn heel veel sporten in de winter!

Jantiene Hannessen - Trailrunning Community Wintertrailen

Ik kies voor een leven in de bergen, dus ik moet doen wat dáár te doen is. Over elke weerstand heenstappen, die er echt wel is, en het leven van ‘daar’ leven.

De omgeving is in de winter net zo waanzinnig en de zon schijnt net zo vaak als in de sneeuwloze maanden. Check! Omdat de Fransen me uitnodigen voor coole ‘youtube-achtige’- dingen en mijn vriendje me ook meeneemt met alles wat je hier kunt doen, staan er ineens volstrekt nieuwe attributen in mijn schuur. Van een ‘wintersurvivor’ ben ik getransformeerd naar een wintersbergmeisje! Qua materiaal dan :).

Piste skies, tourskies, sneeuwschoenen, een langlauf (skate) set, hardloopschoenen met spikes en morgen ga ik een snowboard huren. De ambiance ligt letterlijk voor mijn deur, dus waarom niet?

Skiën

Trailrunning Community Jantiene Hannessen WinterTrailWeekHet skigebied is hier groot genoeg om je elk jaar flink te vermaken, maar ook lekker rustig. Ik vind het wel wat!

De witte bergwereld is prachtig met de Lariksbomen en in de stoeltjeslift kan ik eindeloos herinneringen ophalen, turend naar de toppen waar ik in de andere maanden trailend bovenkwam of volgend jaar naar toe wil.

Zalig!

 

Toerskiën, of zoals de Fransen zo mooi zeggen: ski de randonnée

Gisteren kocht ik na veel gedub (allemenaggies wat een geld) een skipas. Ik. Als non-fan. What happened!? Het doel is duidelijk. Ik wil  ontzettend graag tourskiën! Dat is qua beleving en sportieve inspanning heel erg ‘ik’.

Vorig jaar heb ik het al een paar keer gedaan. Zelfs een 2-daagse met een overnachting in een sfeervolle berghut (=droom xxl en smaakt naar meer!). Het omhoog stampen gaat prima met dank aan de conditie van het trailrunnen. Omlaag gaat niet zo prima ;), maar op lompe kracht (wederom errug handig die trailrunbenen …) en zo nu en dan een gekozen val, kom ik een-soort-van gecontroleerd beneden. Werkt prima, maar niet voor lang. Als ik wat meer de techniek beheers, gaat me dat meer fun opleveren.

Doen dus. Skiën en tourskiën.

Jantiene Hannessen - Trailrunning Community Wintertrailen

Trailrunnen in de winter

Trailen is op dit moment mijn grootste sportliefde. Dat blijf ik hier in de winter dus ook graag doen. Maar hoe? De geprepareerde langlaufpaden (netjes op het uiterste randje waar ook wandelaars lopen) blijken goed renbaar en zo kan ik toch de gave huistopjes bereiken! In de afdalingen kan ik harder dan ooit, zéker met spikes onder mijn trailrunschoenen (Icebug), want alle wortels en keien liggen onder een dik pak sneeuw. Dat rent geweldig!

Wat ook heel tof is, er zijn hier Snowraces. Een trailrun in de sneeuw. De afstanden zijn rond de 20km met 800 hoogtemeters. Superbeleving!

Jantiene Hannessen - Trailrunning Community Wintertrailen

Fit blijven in de winter

Jantiene Hannessen - Trailrunning Community WintertrailenLanglaufen heb ik nog niet zoveel gedaan, maar ik vind het wel een hele gave totalbody sport. Het snowbiken met de locale VTT instructeur Maurice gaat er in 2019 ook écht van komen! Daarnaast ga ik natuurlijk weer op pad met mijn vriend Allard die sneeuwwandelreizen organiseert. Ik vind het heel bijzonder om te doen en de rest van het jaar heb ik geen omkijken meer naar mijn duurvermogen.

Kortom, het is best een klusje om alle sporten in de winter te kunnen bolwerken! Haha. Ik vermaak me er, met vallen en opstaan, kostelijk mee.

 

WinterTrailrunweek

Wil jij dat ook wel? Een weekje proeven van mijn multi-sport bergleven? Ik organiseer van 19 t/m 26 januari een WinterTrailweek. Het is een multisportweek, waarin je gaat kennismaken met alle sporten die ik hierboven noem én we maken een indrukwekkende tocht op sneeuwschoenen. Als je kunt trailrunnen en een beetje skiën kun je meedoen!

We krijgen een hele dag tourskiles van de Nederlandse Berggids Martijn Schell die hier in de vallei woont en de mooiste plekjes kent. Overigens is elke activiteit die we gaan doen o.l.v. een professional.

Jantiene Hannessen - Trailrunning Community WintertrailenWil je meer weten?

Kijk dan op AltijdSporten.nl/Wintertrailweek. Ik kijk er naar uit om je deze gave plek in het hartje van het Nationaal Parc des Ecrins te laten zien in de winter.

Vrolijke groet,

Jantiene

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?