fbpx

Wie, wat en waar

voorstellen jantiene

In een eerste blog is het misschien wel een leuk idee om even te vertellen hoe en wanneer ik in aanraking ben gekomen met het trailen en waar ik dat tegenwoordig doe :).

Bergliefde

In 2004 was ik na een veel te lange tijd weer eens in de bergen. Ik moest mijn auto aan de kant zetten, want de tranen rolden over mijn wangen. Wat had ik ze gemist! Als kind ben ik met mijn ouders veel in de bergen op vakantie geweest en nu was ik weer terug.

Eindelijk.

De droom … een leven in de bergen

Vanaf die vakantie begint een prille, maar ook zeer concrete droom om ‘locatie onafhankelijk te kunnen werken op een plekje in de bergen’. In de 13 jaren daarna maakte ik grote en minder grote keuzes die me allemaal naar dat doel moesten brengen. Alle ogen met vraagtekens begreep ik wel, maar ik dacht: geef me de tijd, ik ga dat regelen voor mijzelf.

Ondertussen was ik veel in de bergen te vinden. Zo vaak als mijn vrije dagen toelieten. In het gunstigste geval begon ik het nieuwe jaar met min-één-vakantiedagen haha. Wat een vrijheidsbeperking die 21 vakantiedagen, niks voor mij! Haha!

Multisporters

Het trailrunnen ontdekte ik in 2009 tijdens de Swiss Olympic Gigathlon in Zwitserland. Een multi-sport-wedstrijd met een bergtrail als één van de dagelijkse onderdelen. Ik dacht dat het een uniek onderdeel was, maar het rennen door de bergen bleek een sport te zijn. Trailrunnen dus. Ik was gelijk verkocht.

Een multi-sporter ben ik altijd gebleven, maar trailrunnen doe ik het allerliefste! Zo staat voor 2019 de Long Distance Evergreen Triathlon Chamonix op mijn agenda. De afsluitende marathon is 100% trail, een stuk van de UTMB geloof ik, met veel uitzichten op de Mont Blanc. Ik word ontzettend gelukkig van zulke dagen!

Gelukt!

Mijn intrinsieke gevoel en doel van 2004 is kloppend geweest. In oktober 2016 heb ik al mijn spulletjes in een Berlingo busje gepropt en ben naar Zuid Frankrijk gereden. Daar woon ik nu in een authentiek bergdorpje op 1500 meter een groot deel van het jaar. Daar waar destijds de tranen rolden …

Het Nationaal Parc des Ecrins is een waanzinnig mooi en ruig gebied waar ik eindeloos verliefd op ben. Ondertussen ben ik ook verliefd geworden op een Nederlandse ‘bergman’ en daardoor heb ik een lekker dynamisch leven waarbij ik de bossen van Nederland en de bergen van Frankrijk combineer. Het zijn compleet verschillende werelden, maar ik vind het waanzinnig interessant allemaal ervaar het vooral als ‘best of both worlds’.

Plannetjes voor 2019

De doelen voor 2019 zijn nog niet heel erg concreet, maar ik ga snowraces doen vanuit mijn FranseThuis en cross duathlons en trails in Nederland. In de lente en zomer gaat er heel veel getraild worden in de Franse, Italiaanse en Zwitserse Alpen met afstanden tot 60km zoals de Grand Trail des Ecrins met Chris.

Aan het meerdaags trailen in de Hautes-Alpes heb ik dit jaar gesnuffeld (blog op: NKBV) en is al snel geregeld vanuit in mijn FranseThuis, dat ga ik ook zeker weer doen! Misschien al wel de Tour d’Oisans van 190km en 12.000hm die door mijn bergdorp loopt. En van mijn NederlandseThuis naar mijn FranseThuis fietsen lijkt me ook tegek!

Ondernemen

Inmiddels heb ik al jaren niks meer te maken met een vakantiedagen-budget (hoera hoera), omdat ik zelfstandig ondernemer ben. Zo organiseer ik vanuit AltijdSporten.nl sportreizen voor duursporters en als ik daar niet mee bezig ben ondersteun ik vanuit Studio Moving Mountains outdoor-, reis- en sport organisaties op het gebied van marketing, communicatie en promotie. Als met al heb ik het gevoel dat ik nooit werk én nooit vakantie heb. Ha! Snap jij het nog? Alles bij elkaar is het mijn lifestyle geworden. Na 20 jaar loondienst ben ik bijna gewend aan dit idee, want het voelt heel erg goed!

Ik hoop je een keer tegen te komen op de trails!

Sportieve groet,

Jantiene

jantiene col vallouise

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?