fbpx

24 dagen onderweg – #100uurdoordenatuur

Ik dacht, ik verzin een challenge, die ik thuis kan doen… naast mijn normale activiteiten. Een traktatie van 100 uur door de natuur, 30 dagen achterelkaar en minimaal 1.000km volbrengen. Nu ben ik 24 dagen onderweg en zit ik op 715 gelopen kilometers. En ja… traditiegetrouw zit ik met mijn Herzog kousen, met mijn benen omhoog… de laatste dingen van de dag te doen. Een korte samenvatting van afgelopen dagen.

De Challenge #100uurdoordenatuur

Soms werd ik door anderen omschreven als impulsief en dat vond ik zo niet waar. Nu, ondertussen al 24 dagen… wordt ik persoonlijk iedere morgen aan mijn impulsiviteit herinnerd…  Tuurlijk, ik hou van uitdagingen, het liefst iedere dag. Als alles vanzelf gaat raak ik verveeld en zoek ik iets nieuws. Nou,… dat nieuwe heb ik gevonden. Ik heb een methode gevonden om in korte tijd flink af te vallen, ik kan op ieder moment, op iedere plek heerlijk slapen en ik eet wat ik wil. Verder ook wat ongemakken als stijfheid en nogal wat klerenverbruik. Maar… daar krijg ik dan ook wel meer dan 100 uur door de natuur voor terug….

Normaal – Abnormaal

In de voorafgaande jaren heb ik al zoveel uitdagingen kunnen volbrengen en dat ‘ik-heb-het-volbracht-gevoel’ is verslavend. En ja… deze challenge ben ik aangegaan, dus stop ik pas na 30 dagen. Een leermomentje Wat deze challenge voor mij extra complex maakt is de combinatie van normaal en even Abnormaal. Met ‘normaal’ bedoel ik mijn wat-ik-standaard-door-de-week-doe en met ‘abnormaal’ bedoel ik de Challenge. Om de 1.000km te kunnen halen zal ik iedere dag 33km moeten lopen. Dat doe ik dus niet… onmogelijk. Iets met kerst, oud en nieuw en wat verjaardagen zorgen toch voor wat rustmomenten. Dus… meer lopen dus meet tijd onderweg. Tja,.. dat is de kern… het plannen van je tijd voor lopen, rond de dingen die moeten, rond de dingen die niet anders kunnen. Het leuke is dat ik zeer niet klaag.. ik leer echt iedere dag. Maar… met het combineren van Normale en doxycycline-info.net tijdsbesteding alleen kom je er niet. Er is ook nog zoiets als een lijf wat wel moet kunnen rennen. Dat gedeelte tussen je oren…. de motivatie,… het toch maar weer naar buiten in de regen…. Ik vind mezelf wel grappig… Als ik deze blog morgenochtend had geschreven.. dan had ik waarschijnlijk alleen maar verteld over de mooie natuur,… de geweldige momenten met anderen onderweg… de uitdaging van het bijna onmogelijke ombuigen naar het mogelijke.

Ik kom bij de kern…

We kunnen meer dan we denken… het begint bij een afspraak met jezelf, het vervolgens doen en het goed luisteren naar je lijf naar wat WEL kan…. En ons lijf kan best veel.

Nu, en verder

Zo,… ik zit nu op 715km, opgebouwd de afgelopen 24 dagen. Daarbij heb ik geen blessures, alleen nogal wat stijfheid, zo aan het eind van de dag.

De komende 4 dagen wil ik tot 840km uitbouwen. Een gemiddelde van ongeveer 32km per dag. Dat is best stevig.. maar ik ben nu gewend aan het rennen.. dus dat komt vast goed.

De dagen 29 en 30 loop ik als afsluiter een 100Miler. Ik heb vanuit Geldrop een 163,5km Ultra Trail samengesteld, die ik als eerste voor ga lopen. In mei, onder de naam Pinkster Ultra Brabant (PUB)  zullen we met 2 kleine groepen de 160 en de 100km afstanden gaan omzetten in een evenement. Misschien ook een extra groep voor de 60km, als daar veel animo voor is.

Samenvattend…

Ik ben zo blij dat ik deze uitdaging wel ben aangegaan. Impulsiviteit kan dus mooi zijn. Ondertussen heb ik al zo veel mooie momenten buiten kunnen ervaren. Ik heb met verschillende vrienden gelopen en ik ben in staat geweest door te gaan daar waar het best moeilijk was. Het aantal aanmeldingen van vrienden, om me te ondersteunen tijdens mijn laatste 2 dagen door mee te lopen is hartverwarmend. En,… ik heb ze ook echt nodig…. Aanmelden om mee te lopen kan nog steeds… Gelukkig heb ik Cor en Geraldine die me bijstaan in het coördineren en begeleiden van de 100Miler PUB, dus dat is goed geregeld.

Tuurlijk heb ik ooit eerder een 100Miler gefinisht… maar nooit eerder als afsluiting van 30dagen met al 840km door de natuur in mijn benen.

Bedankt allemaal voor jullie betrokkenheid tot dusver…

Nog een kleine week en ik mag dan wat langer op de bank liggen… en dat is best een heerlijk vooruitzicht nu!

Tot de volgende keer.

Chris van Beem

chris@www.trail-running.eu

Website: www.100uurdoordenatuur.nl

StravaGa naar de STRAVA groep: 100uurdoordenatuur

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?