fbpx

50 Uur door de Natuur – Laatste Blog

Het is vandaag 31 Januari, de laatste dag van de Challenge die ik mezelf had gegeven. De laatste dag en ik hoef nog maar 209 kilometer, dat kan ik vanavond wel ff doen…

Helaas dan ook. Qua kilometers zit ik er mijlenver naast. Leek het in het begin nog wel goed te gaan, ik lag prima op schema, naarmate de maand vorderde werd het steeds lastiger. Zo hadden we een aantal maal een event, en dat zijn dagen dat ik niet loop. En als je gemiddeld 17 km per dag moet lopen dan is een dag missen al snel een dingetje… En met drie event dagen al een heel ding. Gooi er nog een werkdag door heel het land tegenaan en in het midden van de maand moest ik al rap gaan opschieten.

Maar ik kon het nog wel halen, had een leuke 50 kilometer trail in mijn schema gezet en met wat geschuif links en rechts zou het te doen moeten zijn. En toen werd ik ziek… Een ordinaire griep. Op Donderdag kon ik het nog een beetje negeren, Vrijdag gaan uitlinten voor de Strabrechtse trail maar toen verviel ik al tot 10 kilometer wandeltempo met een kop vol snot en hoesten alsof mijn leven er vanaf hing. Toen ik daarna ook nog eens koorts kreeg hield heb op. Je kan best lopen met snot in de kop, maar met verhoging is dat zeer onverstandig.

Om heel eerlijk te zijn had ik mijn eigen kilometer doel recent al wat aangepast in mijn hoofd. Die uren zouden geen probleem zijn, maar 500 was misschien wat veel. Nu ja, ik was al tevreden geweest had ik er tussen de 400 en 450 gehaald. En dat is nu dus niet gelukt. Het overzichtje laat ook nog eens zien dat ik die 50 uur niet eens gehaald heb. Nu ja, dik 47 uur in 3 en een halve week is niet gek, maar ik baal er toch echt van dat ik nu al ruim een week niets meer doe behalve ziek zijn en maar niet beter worden en potverdrie niet eens die 50 Uur zie staan.

Challenge 1 – Cor 0 (dnf)

Al met al kan ik toch een aantal wijze lessen halen uit dit avontuur:

  • Het is zeer onverstandig met drie mensen tegelijkertijd in een Challenge te zitten als je ook nog samen een bedrijf te runnen hebt. Je komt of tijd te kort, of moet ’s avonds tot veel te laat alles inhalen. Overleg met elkaar is lastig, want er staat altijd wel 1 iemand met zijn schoenen aan bij de deur om naar buiten te hollen.
  • Het kost ontzettend veel tijd! Omdat ik het lopen niet alleen in mijn eigen achtertuin wilde doen, maar ook wilde combineren met nieuwe gebieden (voor mogelijke trails) was er ook nog een hoop reistijd. En dan thuis douchen en eten en uitpuffen. Voor 50 Uur in de natuur heb je er zeker 100 nodig.
  • Je huis veranderd intussen in een enorme wasmand, en stofzuigen of poetsen zijn zaken die in Februari ook wel weer kunnen. Boodschappen doen is een uitdaging van jewelste, want wanneer heb je daar nu eens tijd voor? Koken? Lieve help, moet dat echt?
  • De honden waren zeer content met de vele wandelingen, en staan inmiddels klokslag 4 uur voor de deur om uitgelaten te worden. Die gaan graag nogmaals de Challenge aan.
  • In de koudste maand een Challenge starten maakt het niet makkelijker, het weer nodigt niet uit om te gaan en het is vooral heel erg veel donker. Voortaan start ik mijn goede voornemens wel in Mei.
  • Een sportschoolabonnement is leuk en aardig maar in Januari was ik een van de beste slapende leden voor de Fitklub.

 

Ik heb ook wel wat andere zaken geleerd: Mijn lijf kon het goed aan. Ik heb al die tijd geen last gehad van spieren, pezen of gewrichten. En daar ben ik heel blij mee! Voor de Challenge lag – door het opzetten van 36 evenementen – mijn lopen wat op zijn gat maar mijn gestel kon het prima aan. Dus ook het ophogen van de kilometers. En dat was net iets meer dan 10% per week. (foei Cor!)

Als je elke dag het nodige vraagt van je lijf is dat zwaar. Mijn spieren hebben dan ook moeite gehad met dit alles. Die konden simpelweg niet voldoende herstellen. Mijn tempo ging dan ook gestaag achteruit, wat zat er ontzettend veel moe in de benen. Daar zat voor mij een heel stuk uitdaging. Conditioneel gezien zijn al mijn devices daarentegen heel vrolijk, mevrouw Strava is trots op me, en zo ook meneer Garmin. Een paar weken elke dag lopen doet dus wonderen op dat vlak. 🙂

Mijn conclusie is dan ook dat ik er van baal dat ik nu de griep heb en daarmee niet gehaald heb wat ik had gewild en toch ook tevreden ben. Het was een leuke challenge want naast veel buitenspelen kweek je ook nog eens het nodige doorzettingsvermogen, ontdek je waar je eigen motivatie vandaan komt en mag je stoeien met de wilskracht in je hoofd. Allemaal lifeskills die helpen bij veel meer dan alleen trailen!

Enjoy Life! Enjoy the Trails!

Cor

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?