fbpx

De Amerongse Berg Trail

Als ik aan de Amerongse Berg Trail denk, dan denk ik aan de prachtige bossen die afgewisseld worden door heidestukken als onderdeel van het grote Amerongse bos. Ik denk aan de statige  ‘Eenzame Eik’, die bovenop de heuvel het hele bos overziet en raak ik enthousiast van de hoogteverschillen en de prachtige paadjes rond de Amerongse Berg. 

Het is nu ongeveer 2 jaar geleden dat ik met een plan vele kilometers door dit prachtige gebied ben gaan lopen. Het concept was eenvoudig: “Prachtige routes maken van 10 en 20km lang”. Leuke speelse routes samenstellen, waarbij je een goede indruk krijgt van het gebied. Dat bereik je alleen door te doen… en dus deed ik dat… gewoon doen…. lopen en wel zo veel mogelijk.

Sommige omgevingen laten een bepaalde sprankelende indruk achter, zo eentje die je automatisch terug laat komen, terug naar het gebied om verder te zoeken, te kijken en te beleven. Het Amerongse Bos is voor mij zo’n gebied. Het hele jaar door hetzelfde maar toch anders. Met een heerlijk startpunt vanwaar ik steeds opnieuw de bossen in sjouw… Bos Restaurant Het Berghuis… natuurlijk het Basecamp van onze trail – met een start en finish van beide afstanden. Het is een goed gevoel dat we de routes samen met de beheerders van Staatsbosbeheer hebben gemaakt.. we doen niks verkeerd en we hebben alle bijzondere stukjes in de route zitten.

De eerste editie

In augustus vorig jaar hebben we de eerste editie van de Amerongse Berg Trail gehouden. Een zomereditie, waarop we een stralende dag gekend hebben. Wat me bijgebleven is is de heerlijke hartelijke sfeer.. Een sportieve dag door een groep liefhebbers van hardlopen en de natuur. Zeker 400 mensen hebben die dag onze 10 en 20km routes gelopen en we hebben ze zien genieten of kwamen ons bedanken dat ze hadden genoten… dat is dan toch wel het grootste compliment wat je als stop-ulcers-meds.com kan krijgen. Wij van Trailrunning Events zijn allang klaar met de voorbereiding als iedereen aankomt. Wij zijn net als alle andere trailrunners die naar onze evenementen komen liefhebbers en willen net als iedereen onderdeel zin van de gemoedelijke sfeer die je krijgt als je zo’n fijne groep mensen bij elkaar brengt. Ikzelf ben altijd op zoek naar die kenmerkende sfeer, die ik zelf ook graag terugzie op evenementen waar ik zelf aan deelneem in het buitenland. De Amerongse Berg Trail heeft dat,… en dat is geweldig om te zien.

De tweede editie

Op zaterdag 16 februari hebben we onze 2e editie van de Amerongse Berg Trail. De deelnemers gaan een totaal andere omgeving ervaren en de hoogtemeters zijn voor beide afstanden best stevig te noemen. De kaartenverkoop gaat erg goed en we weten nu al dat het weer zo’n geweldige dag gaat worden. Wat ik persoonlijk erg gaaf vind aan deze trail is de eerste verzorgingspost. Alle deelnemers vertrekken voor een afwisselende parcours met relatief weinig hoogtemeters naar rechts…. Na ongeveer 4,5km komen alle deelnemers bij Verzorgingspost 1, die onderaan de berg vlak bij Het Berghuis is. De supporters kunnen zo iedereen zien dalen en daarna weer omhoog spurten.
Daarbij staat ons team iedereen op te wachten bij de finish en hebben we als aandenken het “Amerongse Berg Trail Biertje”… Alweer het 4e unieke biertje van onze trails. Het is fijn te zien dat ideeën met de goede mensen prachtige concepten en evenementen worden. We zijn ondertussen een hecht team met een evenzo hechte groeiende groep vaste vrijwilligers die precies begrijpen wat we zoeken;… In de natuur, het hardlopen, de verzorging bij de Verzorgingsposten, de sfeer, het ondersteunden bij de uitdaging en vooral het genieten van de sprekende gezichten van de deelnemers… de lach,… de inspanning en de uitgelatenheid bij de finish. Ik ben best dankbaar dat de puzzle stukjes passen… we groeien en iedereen groeit mee… Nog zoveel te doen!

Vinden van nieuwe mogelijkheden…

Ik heb een hekel aan de uitdrukking dat je je grenzen kan verleggen… ik probeer niet in grenzen te denken.. die zijn door anderen bedacht.. ik denk meer naar de zoektocht van nieuwe mogelijkheden, bij benadering opzoeken datgene waarvan je zelf nog niet weet of je het kan… maar het wel wil…  Samen met Cor en Geraldine doen we dit met leuke groepen Trailrunners…. Met het Start2Ultra programma lopen ze op onze eigen evenementen in 6 maanden tijd van 20km naar de finale van 50km. Dit is zo gaaf om te doen. Allemaal toppers, allemaal heerlijke mensen die willen… op zoek zijn naar de eigen mogelijkheden en manier…  en helpen daarbij met begeleiding, schema’s, inhoudelijke sessies en coaching. Je kunt meer vinden op www.start2ultra.com.. Ook bij onze Amerongse Berg Trail zijn er twee groepen aanwezig die dag. De eerste groep gaat de uitdaging aan om 40km te volbrengen. In een extra programma zijn ze paraat bij de start van de 20km afstand, maar hebben dan al in een speelse opzet 20km volbracht. Een andere groep staat ook aan de start en volbrengt voor het eerst een heuse 30km afstand. Stiekem ben ik zo trots op de deelnemers en kijk ik op zo’n dag met een glimlach naar Cor en Geraldine. Dit is toch mooi… heerlijk dat ideeën werken. En dat daardoor meer mensen langer door de natuur kunnen lopen, op een manier die passend voor ze is.

Met nog een week te gaan ben ik de komende dagen veel in het gebied rond de Amerongse Berg te vinden… Op zoek naar die laatste leuke nieuwtjes en, gewoon omdat het heerlijk is in de bossen rond de Amerongse Berg.

>> De Amerongse Berg Trail – meer informatie

Tot de 16e allemaal!, of tot een volgende keer…

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?