fbpx

Keep on running, that’s where you’ll find the magic!

Inmiddels zitten we alweer een maand lang in 2019 en ben ik net terug van een heerlijke week op de lange latten. Ik ben altijd stiekem blij om weer op dreef te zijn na de feestdagen. Vraag me niet waarom, maar rond de jaarwisseling ben ik altijd een tikje een emotioneel wrak. Gevoelsmatig sluit ik het afgelopen jaar af, bekijk in mijn hoofd de positieve en negatieve gebeurtenissen van dat jaar, de successen, de (al dan niet diepe) dalen en aan de hand daarvan maak ik voor mezelf een balans op. Daarna ga ik met gepast enthousiasme aan de slag met de doelen voor het aankomende jaar.  Die plannen maak ik op allerhande vlakken; privé, werk en uiteraard ook sport. Sterker nog: sport maakt een groot onderdeel hiervan uit. Dat zal de meeste trailers vast bekend voorkomen!

En nu heb ik best wat serieuze doelen voor het komende jaar…. Een aantal ervan, dat zeg ik heel eerlijk, ook soort van tegen wil en dank. Waarvoor hierbij een bedankje aan Barry, Mirjam! Het eerste doel was een canitrail over 35 km in het prachtige Drenthe. Deze hebben Dirk en ik lekker makkelijk uitgelopen. Het volgende project is dan natuurlijk onze eigen cantrail-marathon eind februari/begin maart. Aansluiten bij een bestaand trailevenement bleek onmogelijk dus hebben we maar besloten om ons eigen feestje te gaan bouwen ;-).

Anyway, terug naar mijn lijstje…. Nu heb ik inmiddels een behoorlijk gezellig kringetje van fanatieke (cani)trailers om me heen kunnen verzamelen. Dat ging vrij makkelijk, je leert mensen kennen die van trailen houden en daarbij ook nog eens gek op honden zijn. Dat is dus een dubbele gemeenschappelijke hobby en dan raakt je niet snel uitgekletst. Een aantal van deze vrienden loopt ook regelmatig ergens mee zonder hond. Jullie raden het al…. Ik heb me laten overhalen om een paar keer te gaan lopen ZONDER mijn Dirk (ieks!!!). Ik sla bij voorbaat de handen al voor mijn gezicht….

Wat moet dat worden: ik, zonder mijn 4-Paw Drive!!!

Aan de andere kant ook een geinige uitdaging. Want echt, eerlijk is eerlijk; ik ben wel een beetje een luie loper geworden. Dat werd pijnlijk duidelijk toen ik begin dit jaar meeliep met een Nieuwjaarsloop, georganiseerd door de werkgever. Wij als OK-team mochten daar shinen aan de start in een estafetteloop van elk een run van 2,5 km. (Duh, na die afstand zijn de schoenzolen van de gemiddelde trailer nog niet eens warm). Maar man, man, daar werd me even ingewreven hoeveel kracht ik bespaar met mijn 4-Paw Drive in de vorm van Dirk. Vooral up-hill was dat zonder hond toch serieus keihard werken!

Maar ook dat terzijde, terug naar het lijstje…. In het canitrail kringetje zit ook mijn marathon medestrijder Barry. En Barry is werkelijk verslingerd aan de Strongman Run (de moeder aller obstacle runs naar het schijnt). Aangezien wij best veel tijd samen doorbrengen heb ik al regelmatig de meest enthousiast verhalen gehoord. Het begon subtiel, maar uiteindelijk heb ik me dan toch laten overhalen om dit jaar, in 2019, mee te doen. God sta me bij!! Barry heeft het er niet bij laten zitten en ons gelijk ingeschreven, dus vluchten kan niet meer…. Wel heb ik de belofte gekregen dat wanneer ik het zelf niet kan, hij me over de obstakels heen zal smijten! Ik en kracht zijn niet echt een samengesmolten eenheid helaas. Voor een pot rode kool moet ik al hulptroepen inlassen, need I say more? Ik weet dat krachttraining voor mij eigenlijk een hele dikke vette must is. Maar op de ene of andere manier kom ik er maar nooit aan toe…. *mompelt iets van lui en de sportschool haten*.

Ik dwaal weer af, terug naar mijn lijstje…. In mijn canitrail kringetje zitten een aantal dames die regelmatig, ook zonder hond, werkelijk verslingerd zijn aan enorme takke-einden hardlopen. Althans, daartoe een poging wagen als moeder aarde dat toelaat. Ultra Trailrunning over de grens dus. Hoe langer de afstanden hoe mooier, en de bij behorende hoogtemeters zijn de kersen in de appelmoes. Aangezien we elkaar best veel spreken (je kent dat wel, dat oeverloze geleuter in een groepsapp) heb ik heel veel enthousiaste verhalen over het doodgaan onderweg gehoord. Het begon subtiel… en jullie raden het al; uiteindelijk hebben ze hebben me kunnen overhalen om mee te gaan de grens over voor een Ultra, de Trail des Fantomes. Een puppie-ultra misschien die 50 km, ware het niet dat er een bloedstollend aantal hoogtemeters in schijnen te zitten. God beware me!!! Inschrijven moest snel (er blijken veel mensen plezier te hebben in flink wat geld betalen om dood te gaan) en ook een B&B was rap geboekt. Vluchten kan dus niet meer…. Wel heb ik de belofte gekregen van veel, heel veel rode wijn en een sublieme pizzeria na de trail!!

Verder op de lijst der lijsten: De vuurtoren trail van Ameland, 35 km ploegen door het zand stel ik me daar bij voor… ik hoop dat het meevalt :-). Gelukkig mag daar mijn Dirkje wel mee. Gezien de locatie hebben we maar besloten er een lang weekend van te maken in een pittoresk huisje in Hollum. Ook de Vechtdal Trail, in mijn eigen achtertuin, mag natuurlijk niet ontbreken. Hoewel ik serieus wel ff twijfelde. Onder het ijzersterke argument: “De maand erop doe je ook die afstand, nu kun je trainen zonder zoveel hoogtemeters” heb ik het gewaagd om me in te schrijven voor ook weer de 50 km. Een mijlpaal want dit zal mijn eerste echte Ultra worden!

Jullie snappen dat ‘The List’ slechts een ruwe schets is van waar we aan mee wíllen doen. De opvulling ervan zal ongetwijfeld veel pareltjes van (social)trails gaan bevatten. Ik denk wel dat die voornamelijk mét 4-Paw Drive zullen zijn, gewoon omdat ik daar toch echt het allermeeste van geniet. Ik doe ook mijn stinkende best om binnenkort weer eens deel te kunnen nemen aan een evenement van trail-running.eu. Ik probeer in ieder geval van de partij te zijn in Nunspeet en daarnaast hoop ik heel stiekem op een nieuwe canitrail iets minder Zuidelijk :-).

Tot die tijd: keep on running, that’s where you’ll find the magic!

Ik duik het krachthonk in…..

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?