fbpx

Schuitwater Trail nieuw op de off road hardloopagenda

Na de eerste editie van de Schadijkse Trail op 12 januari, is er een nieuwe trail in Noord-Limburg, de Schuitwater Trail. Op zondag 17 maart kunnen deelnemers vanaf de Theetuin de Roode Vennen kiezen voor een route van 7, 12 of 19 kilometer door het Schuitwater.

Het gevarieerde natuurgebied rond een oude Maasgeul in de buurt bij Broekhuizen en Arcen kenmerkt zich door de vele langgerekte bruggetjes. De oude geul bevat open water, moerassige stukken, een plukje riet, moerasbos en vochtige graslanden. Hogerop liggen zandgronden bedekt met bossen, heidevelden, vennen en akkers. Genoeg uitdagingen dus voor de deelnemers aan de trail. Onderweg zijn er voldoende verzorgingsposten met water en versnaperingen. De start en finish zijn bij De Roode Vennen aan de Horsterweg 20 in Broekhuizen. Het programma is als volgt: 10.00-13.00 uur afhalen startnummers, 11.00 uur start 19 km, 12.00 uur start 12 km en 13.00 uur start 7 km. Tien minuten voor de start is er een korte briefing waarin de belangrijkste punten over het parcours en bijzonderheden worden toegelicht. Inschrijven kan tot vrijdagavond 20.00 uur via de site van www.trail-events.eu. Tussen 13.30 en 15.30 uur worden de deelnemers warm onthaald bij de finish.

Trailrunnen is een snel groeiende sport in Nederland. Nederland kent 1,5 miljoen hardlopers waarvan op dit moment zo’n 1,5 % zich trailrunner noemt. Dit houdt in dat zij regelmatig ‘off road’ rennen. Trailrunning Europe organiseert trailevents voor trailrunners, vanuit een unieke samenwerking met Staatsbosbeheer en altijd in samenwerking met de boswachters in het gebied worden de mooiste en meest bijzondere routes uitgezet. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op: www.trail-events.com

BRON: Door Vera Feltges – De Limburger

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?