fbpx

Start2Ultra, wat heerlijk om te doen

Afgelopen weekend hebben we kunnen genieten van 3 verschillende groepen Start2Ultra deelnemers. In het prachtige weer zijn er nooit-eerder-gelopen-afstanden bereikt en zijn er zulke gave prestaties neergezet. Wat is het gaaf om daar bij betrokken te zijn,…. Start2Ultra, wat heerlijk om te doen.

Start2Ultra

Het afgelopen jaar zijn we begonnen met een groep trailrunners die samen met ons de uitdaging aangegaan zijn. Het programma duurt 6 maanden en de deelnemers konden allemaal bij aanvang zelf 20km hardlopen. De planning staat vooraf vast! We hebben verschillende inhoudelijke avondsessies, die we afwisselen met momenten op onze eigen evenementen, waarbij de deelnemers hun eerste 30, 40 en uiteindelijk 50km afstand lopen. De gehele periode worden de deelnemers persoonlijk door Cor van Disseldorp begeleid met coaching en eventueel voorzien van trainingschema’s. Geraldine Beckers bewaakt de planningen, communiceert en ondersteund de deelnemers daar waar nodig. En ik,… ik deel mijn kennis over mindset,.. motiveer en ondersteun de deelnemers tijdens de duur van het programma en op onze events naar de onbekende afstanden. Met drieën zijn we de kern van Start2Ultra… een heerlijke samenwerking, die ervoor gezorgd heeft dat verschillende kennispartners zich aangesloten hebben om dit te delen.

Fijne mensen

Persoonlijk zoek ik ze op… de mensen die op zoek zijn naar het onbekende en daarbij keuzes maken in dingen, waarbij ze niet zeker weten hoe het uitpakt, maar wel de keuze maken. Die mensen hebben vaak een enorme wil om door te zetten, zijn geïnteresseerd in mogelijkheden en staan open voor nieuwe dingen. Deze mensen kom ik veel tegen tijdens mijn deelnames aan ultra trails in binnen en buitenland. Het mooie aan dit programma is dat deze heerlijke mensen zichzelf aanmelden. Ze willen dit… ze zoeken dit en staan open om meegenomen te worden in een manier die persoonlijk past. Wij geven handvaten… kennis en begeleiding… en samen komen we tot een manier wat persoonlijk past.

Amerongse Berg Trail

Met Trailrunning Events hebben we nu gemiddeld 3 evenementen per maand. Alle deelnemers in ons Start2Ultra programma kunnen gratis deelnemen aan al onze eigen evenementen. We zien veel deelnemers uit alle delen van Nederland samenkomen om deel te nemen aan onze trails, als training binnen het programma… Afgelopen zaterdag beleefden twee groepen Start2Ultra een nieuwe verste-afstand-ooit uitdaging. We hebben in de ochtend een speciaal programma gecreëerd, waar de deelnemers nog voor de start van de 20km afstand Amerongse Berg Trail al zelf om 12:00 uur al extra kilometers door de natuur hebben afgelegd. Er is een groep die 4 maanden bezig is en totaal 40km gaat afleggen die dag en een groep die 2 maanden bezig is en voor het eerst 30km gaat lopen. Gespannen gezichtjes… in alle vroegte klaar voor de uitdaging.. met de prachtige dow en zonnestralen bij de start gaan ze er vandoor. Zelf fiets ik het eerste rondje mee.. De opzet van het dagprogramma geeft ons de mogelijkheid om de deelnemers op verschillende momenten aan te moedigen. Ze doen het allemaal zelf, met elkaar en door elkaar. Ieder zijn eigen ding.. en… uiteindelijk allemaal een eigen finish. Ze worden opgenomen door de andere deelnemers aan de Amerongse Berg Trail 20km en 10km afstand. Ze zijn onze kanjers in het totaal van een groep andere liefhebbers die samen de mooie routes lopen. Het was een heerlijke Start2Ultra dag met mooie momenten.

De finale…

In de verte zie ik iemand komen.. als ik goed kijk is het kenmerkende gele startnummer zichtbaar, ze beweegt solo door het zonnige Limburgse Landschap. Het is een mooie dag, de heuvels en de afstand van 50km zorgt voor een dag met veel onbekende momenten. Mijn lach is niet meer weg te krijgen… Jose komt nu steeds dichterbij en ze is zo goed bezig. De ontmoeting is mooi… een beetje aftasten over het waarom van mijn komst… Wat ze niet weet is dat ik dit soort momenten opzoek, ook uit eigen belang. Ik geniet van dit soort momenten. Ik ben daar ook geweest… zelfs regelmatig.. op dat onbekende stukje,.. zo tussen het bezig zijn en de finish, verder moeten gaan dan je verbeelding.. maar met de overtuiging dat je er wil en gaat komen. Jose heeft mij niet nodig.. ze is sterk, ze is er klaar voor. Ik kijk haar aan en speur naar haar gemoedstoestand.. als ze alleen wil lopen… prima.. .zo niet… prima… Gelukkig mag ik mee.. mee met haar finale.. de laatste kilometers van Start2Ultra met eindbestemming Valkenburg. Met heel veel lol en overtuiging hebben we samen de laatste kilometers gelopen… we hebben over de prachtige paden samen hardgelopen en met een eenvoudig besef dat ze niet meer hoeft te lopen is ze uiteindelijk binnengekomen. En ik… ik deed eigenlijk helemaal niks… er zijn, mee beleven en genieten… Zo trots als ze Cor een high five geeft bij de finish… binnen.. ze heeft het gehaald. Wat ik al zei,… een beetje eigen belang: Ik vind het geweldig,… zolang dit soort momenten op mijn pad komen… kies ik er zeker voor in deze richting te blijven lopen..

De planning

We houden de groepen klein, zodat we ook echt persoonlijk kunnen begeleiden. Daarbij zien we een hechte band ontstaan tussen de typetjes met de gemene deler.. samen verder. Iedere 2 maanden starten we nu een nieuwe groep voor maximaal 12 deelnemers. Op 16 maart start groep 7 en we hebben nog enkele plaatsen beschikbaar, ga voor meer informatie naar: www.start2ultra.com

We hebben iets in gang gezet wat helemaal past bij onze beleving van de (ultra)trailrunning sport. De eerste deelnemers van het programma zijn al klaar.. allemaal toppers die nu nog steeds samen contact hebben en verder gaan met nieuwe ultra uitdagingen. Sommigen met ambities tot 100Mile.. anderen met andere invullingen. Wij zijn blij dat we kunnen helpen.. kunnen begeleiden en contact blijven houden. Het is altijd fijn wanneer je nieuwe dingen met elkaar kan ervaren…

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?