fbpx

Review: Kalenji 15L Racevest

“Best wel een fraai ding, ziet er goed uit” is het eerste wat in mijn hoofd opkomt als ik het racevest ontvang. En na enkele weken van testen blijf ik dat vinden. Het is uitgevoerd in een donker bruin/grijs met een hoop zwart accenten. Een beetje in camouflage stijl. Echt mooi gedaan. Alle lipjes van de ritsen zijn in het wit zodat je ze snel kan vinden. Maar de looks zijn één, is het ook een fijn vest? Dat is twee…

Wat is het?

We hebben het over een groot racevest, er past enorm veel in, wat niet gek is als je beseft dat het een 15 liter variant is. Het is dan ook niet een verrassend dat er overal wel een vakje of ritsje te vinden is. Daar zijn er namelijk ook 15 van! En dat is verrassend handig, je kan er echt alles in kwijt. Aan de voorkant stop je makkelijk je eten weg in de vakjes zonder rits en voor je telefoon is er ook nog wel een vakje te vinden met rits. Achter is er ook veel keuze, je hebt één heel groot vak voor extra kleding en meerdere wat kleinere vakken voor al wat je maar kunt bedenken. Dat heel grote vak kun je ook nog verstellen en wat minder groot maken, echt een goed idee! Ook aan de binnenkant nog een afsluitbaar vakje in het grote vak en je kunt hier ook je drinkzak in kwijt. Wow! Allemaal heel slim bedacht en goed en netjes uitgevoerd. Uiteraard ontbreekt het noodfluitje niet en zijn er enorm veel lusjes voor stokken, etc. En toch weegt het vest maar 360 gram, dat valt reuze mee voor al die ruimte.

Ik heb het vest geprobeerd met de bijgeleverde waterzak en ook al moest ik even zoeken naar het geheime doorsteekvakje voor het slangetje het werkte prima. Ook hier weer netjes een clipje dat er voor zorgt dat de zak niet naar beneden af kan zakken. Grappig is de clip waar je het slangetje doorsteekt. Dat is namelijk een stop-ed-info.com. Zo blijft de slang op zijn plek zitten tijdens het lopen maar kan je hem ook zó lostrekken indien nodig. Door het magneetje zit alles met één klik weer op zijn plek. Ik heb ook met softflasks gelopen, maar de flasks die ik had (Salamon) waren iets te lang en staken daardoor wat gek uit. Dat maakte het lastig er uit te drinken. Ik ga er vanuit dat er ook Kalenji softflasks zijn die prima in het vest zullen passen overigens.

Pasvorm

Het vest zit verder lekker, het sluit goed aan en blijft tijdens het lopen ook goed op zijn plek zitten. Het is niet te laag aan de achterkant, zodat het op je heupen duwt, nee, het is echt netjes compact en heel compleet. Niets is namelijk zo vervelend als schuurplekken van een wiebelend vest maar daar zal je hier geen last van hebben. Alles valt gemakkelijk te verstellen dus je kunt het altijd goed passend maken. Doordat het vest zo groot is bedekt het wel je hele rug, dat kan best warm zijn in de zomer. Ook zit het vest tot hoog in je nek, iets wat ik zelf wat minder prettig vond.

Geraldine heeft het vest ook geprobeerd en die was er erg tevreden over. Met name door het feit dat door de gebruikte sluiting het vest netjes (recht) blijft zitten. Een aanrader voor de dames volgens haar, bij mannen blijft het aan de voorzijde altijd wel wat beter zitten, zal ik samenvattend maar even stellen hier J.

Conclusie

Ga je voor een lange tocht op pad dan is dit echt een heel fijn racevest. Je kan er enorm veel in kwijt en toch blijft het comfortabel zitten. Ik heb het zelfs met uitpijlen gebruikt en je stopt er zo 150 pijlen in en het blijft dan comfortabel. Heb je een lange meerdaagse tocht op de planning staan dan zou ik dit racevest zeker op het verlanglijstje zetten. Je hebt bijna dezelfde ruimte als een goede rugzak maar het zit en voelt als een racevest. Het doet geenszins onder voor veel duurdere merken.

Voor de wat kortere trails zou het niet meteen mijn eerste keuze zijn, dit met name omdat het je hele rug bedekt en ik dat minder prettig vind, maar dat is een persoonlijke keuze. Hier thuis is het vest inmiddels Geraldines favoriet ook voor trails van 10K! Dus dat is zeer persoonlijk. Grootste pre is en blijft een heel mooi afgewerkt vest, wat goed zit, compleet is en veel vakjes en zakjes heeft, ook voor autosleutels, GPX en telefoon.

 

 

 

 

 

Meer informatie over dit racevest is te vinden op: Kalenji 15L Racevest

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?