fbpx

Schuitwater Trail

Zondag 17 maart jl. was het zo ver, de eerste editie van de Schuitwatertrail in Broekhuizen. De dag begint gelukkig niet al te vroeg omdat de 19 km, waarvoor ik me heb ingeschreven, om 12:00 uur van start gaat. Onderweg naar Broekhuizen, een ritje van een uur en twintig minuten, kom ik alle weertypen tegen, van zon naar regen en weer terug met een beetje hagel. Aangekomen bij theetuin de Roodde Vennen schijnt echter een mooi zonnetje. Ik ben nog wat vroeg en zie langzaam de lopers binnendruppelen. Wat me opvalt is dat er maar weinig lopers zijn in korte broek. Nu is mijn broek een zogenaamde driekwart maar ik ben bijna de uitzondering. Voor de ingang van de theetuin staat een standje aar de startnummers worden uitgereikt en waar Cor de racedirector iedereen welkom heet. En dan is het afwachten tot het tijdstip van de start. Links en rechts wordt een praatje gemaakt en de meesten drinken nog een kop thee of een andere versnapering. Kort voor 12:00 uur staat iedereen klaar bij de start en geeft Cor op kenmerkende wijze de laatste instructies voor de race. De belangrijkste boodschap is dat als je, net als ik, de 19 km loopt, je rechtsaf moet slaan bij het verzorgingspunt. Alle andere afstanden gaan aldaar dus linksaf.

Vanaf de start lopen we eerste meters door een prachtige laan van bomen alvorens via weilanden het bosgebied doorkruisen. Cor had ons ook al gewaarschuwd voor drassige paden. Het gebied aldaar is nl. grotendeels moeras. Al met al valt me het gedeelte tot aan het verzorgingspunt wel mee. ik twijfel nog even of ik wel zou stoppen maar besluit dat uiteindelijk wel te doen. Na een stuk banaan en wat drinken te hebben verorberd besluit ik weer verder te lopen. Ik volg drie snelle heren en zie nog net dat een jongedame de andere kant uitloopt vanaf de verzorgingspost. Na ongeveer een kilometer bekruipt me een naar gevoel. Ben ik wel rechtsaf gegaan bij het verzorgingspunt? Al beredenerend is de conclusie dat dat wel zo zou moeten zijn. Immers de snelle heren en de dame gingen elk een andere kant uit. Na 2 km slaat de hevige twijfel toe. Ik ben nl. linksaf gegaan bij het verzorgingspunt… En ja hoor mijn navigatie, of beter gezegd luister-skills laten weer eens te wensen over. Onderweg kom ik Chris van de organisatie nog tegen die bevestigt dat ik weliswaar op de trail loop maar te snel ben om de 19 km te lopen. (zucht). Ik besluit om het verkeerd lopen te her-kaderen en mee te wegen dat ik net terugkom van een blessure. Dan is 12 km ook heel mooi. (Zouden er uiteindelijk 13 worden trouwens).

De laatste paar km vind ik echt geweldig, over smalle bruggetjes en over drassige paden. Hulde voor de trailroute! Bij de finish staat Cor alweer klaar voor de gebruikelijke high five, het biertje en als verassing nog een zak Vifit sport recovery shake. Ik kijk terug op een mooie dag en een mooie en goed verzorgde trail. Dank aan alle medewerkers en vrijwilligers en volgend jaar graag weer! Maar dan wel echt de 19 km of verder 🙂

Door Yvo

Voor meer verhalen, ga naar: https://www.dutchultrarunner.nl/

 

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?