fbpx

Een dagje op kantoor

Ik post wel eens vaker een foto van “mijn kantoor van de dag’, altijd een mooie buiten foto van een gebied waar ik ben. Ik kan me zo voorstellen dat het af en toe lijkt dat ik niets anders doe dan buitenspelen. Maar de werkelijkheid is net even anders…

2 April Groesbeek
Ik ben vroeg wakker, loop dan maar naar beneden en ga met de eerste koffie van de dag achter de PC zitten. Er is een hoop te doen vandaag. Gisteren hadden we afstemmingsoverleg en dat levert altijd weer een waslijst van “things to do” op. Een oneindige lijst van zaken die gedaan moeten worden, zeker nu Chris een paar weken naar Nepal gaat. Er is een hoop dat gedaan moet worden. Ik duik met mijn neus in de websites en voeg een hoop zaken toe. Mails vliegen me om de oren en de Apps zijn niet bij te houden. En ik wil ook nog alle data van Start2Ultra bekijken. Arghhhh. Nu ja 6 koffies later is het drie uur ’s middags en ben ik er wel klaar mee. Geraldine en ik stappen in de auto op weg naar Groesbeek. Daar zijn we een nieuwe trail aan het plannen en ik wil de routes die ik gemaakt heb erg graag bekijken. De Boswachter is er tevreden over maar heeft een paar punten aangepast. En ik wil wel weten wat ons te wachten staat dus hoop: Naar Groesbeek.
En ja, dat maakt de dag: Heerlijk dwalen over mooie paden, lekker stuk lopen en na afloop ook nog even naar twee mogelijke horeca partners. En zelfs dat lukt. We hebben dus een startlocatie! Het betekent wel dat ik een stuk route anders moet leggen, en daar akkoord op moet krijgen. Nu ja, dan kan ik vanavond weer een paar uur gaan tekenen, altijd leuk.
En zoals ik mijn dag begon achter de PC sluit ik hem ook af. Tegen 1:30u hou ik het voor gezien. De routes zijn af, de VP’s ingetekend, de Boswachter gemaild en het is wel goed zo.

3 April Gelderse Poort
Om half acht besluit mijn lijf dat slapen nu wel lang genoeg geduurd heeft. Enfin, ik strompel naar beneden (ben niet echt een ochtendmens) en installeer me op kantoor. De koffie smaakt me goed en ik amuseer me een ochtend lang met Racebrieven voor de Groote Heide Ultra Trail van komend weekend. Er zijn weer websites aan te passen en vragen te beantwoorden. Ik stoei met afstandmeten met een route in de Maasduinen, daar wil ik morgen graag naar toe. En ik heb een meeting voor te bereiden. En terwijl ik ook nog de startnummers uitzoek is de ochtend al middag geworden en word ik wat onrustig. We hebben nog een bezoek gepland ook! Dus hup, hardlooppak aan en de auto in. Op naar Millingen. Via de mail hebben we kennis gemaakt met een nieuwe startlocatie. Alles is geregeld maar we vinden het wel zo leuk en netjes om even persoonlijk kennis te maken. Enfin, 45 minuten later staan we bij de eigenaar op de stoep. Gezellig een koffie, een beetje kletsen en iedereen is flex en happy. Dat gaat een mooie samenwerking worden. Nu we toch hier zijn gaan we ook nog even het gebied in. Ik wil graag een fimpje maken en foto’s voor de Social Media. Dus we rennen een stuk van de route en schieten onze plaatjes. Wederom verrast door de schoonheid van het gebied rennen we terug naar de auto en dan hup door naar Eindhoven (Ja, de deo ligt standaard in de auto). Vanavond is de eerste clinic voor alweer een nieuwe groep van Start2Ultra! Super leuk om te doen, mooie avond en veel informatie uitgewisselen over Mindset deze keer. Zo tegen tien uur rijden we weer naar huis. Wat een lange, en mooie dag. Ik kruip achter de PC, drink een wijntje en ga aan de slag. Heerlijk is dat, de nacht, stilte om me heen en dan lekker aan het werk. Ik heb een promoclip te maken… En zo als zo vaak in het leven let ik weer eens niet op de tijd en wordt t wat later dan gepland.

4 April Maasdal
Het slapen wil niet zo lukken vandaag. Ik heb straks een afspraak bij de tandarts en dat maakt me wat onrustig. Ruim voor zeven uur wakker en dus op plaats van op kantoor drink ik mijn eerste twee koffies in de hottub. Ik geef toe, een erg relaxte manier van wakker worden. Water van 40 graden, de wind om mijn oren, de stilte om me heen. Heerlijk! Op kantoor werk ik eerst de dag van gisteren bij. Na de Start2Ultra avond gister, werk ik vandaag de bijeenkomst uit met een samenvatting en een achtergrond artikel. Dus dat is nu even prio 1. Ik werk aan een aantal trainingsschema’s, pas de websites aan en ben druk met de besloten groepen en online coaching. De dag vliegt weer voorbij met regelwerk. Voor de Gelderse Poort moeten we nog het veerpont definitief regelen, de clinics moeten online en ik heb een heleboel lijsten te maken voor zaterdag. Ik begin maar vast aan de startnummers en in no time staat de hele kantoortafel vol met bakjes… Oh ja, ik vlieg even langs de tandarts en dan rijden we samen door naar Afferden, de mogelijke startplek voor de Maasdal/Maasduinen trail. We lopen elk een ander stuk van de route, ik 14km, Geraldine 7km. Een eerste verkenning van een nieuw gebied. Wat een feest is dat toch altijd. Ik schiet wat beelden en foto’s. Verken nieuwe paadjes en amuseer mezelf 100%. Na afloop drinken we even iets in het lokale Boscafé en bespreken wat we gezien hebben. Daarbij verkennend of waar we zitten een mogelijke startlocatie zou kunnen zijn. Zijn er voldoende parkeerplekken? Hoeveel mensen kunnen we hier hebben? Is de Sfeer goed? Snel nog even met de auto naar een paar punten rijden. Kunnen we hier komen, is dit een goede locatie voor een VP? Nu ja, thuis eten we eerst maar iets en dan hup, promo film maken, routes aanpassen, Boswachters mailen, Facebook doen, en mijn eigen trainingsschema bijwerken. Ik verdwaal weer eens in de actielijsten en merk dat ik wat moe ben. Op tijd naar bed! (ok, het was 00:30)

5 April Groote Heide
Morgen hebben we een event en dus gaan we vandaag routes uitpijlen. Chris vertrekt al vroeg voor een lusje en Geraldine en ik proberen even wat rust te pakken. Dat lukt niet helemaal, we zijn druk met de voorbereiding, de mail, online coaching, facebook en apps. We regelen tickets en beantwoorden vragen, en daarbij kijken we natuurlijk ook al naar wat we persé nu moeten als Chris de komende twee weken op reis is en maken een speciale ‘Chris nog to do lijst’. Om twaalf springen we in de auto en rijden we naar Geldrop. Daar amuseren we ons eerste een uurtje met het uitzoeken van de verzorgingsposten, bakjes, voorraad, spullen pakken, kratten verzamelen. Chris vliegt binnen, we eten iets en vliegen samen naar buiten. Rugzakken vol met pijlen en gezamenlijk zetten we de rest van de routes uit. Dat is best wel mooi om te doen. Niet alleen lopen we door het gebied, we hebben tijd zat voor de omgeving, elkaar en de zaak die we samen hebben, we kletsen bij en hebben vooral een hoop lol. Het is een soort werkoverleg tijdens het werk. We brainstormen, discussiëren, lachen, lopen, en zetten de route uit. Snel gaat het niet, ook al doen we ons best, 5 km per uur is de max… Rond 4 uur zijn we terug en vliegen direct door, op weg naar de Jumbo voor de laatste boodschappen! We zijn trots op onze VP’s, trots op ons assortiment maar we moeten het wel regelen. De auto zit nokkie nokkie vol en thuis besluiten we eerst één drankje te doen en dan te gaan sorteren. Mijn Excel is geprint en we weten dan ook wat we nodig hebben per VP. Na een uurtje sorteren en verdelen en laden zijn we klaar. The Mothership zit vol en overal zit een label op. En dan begint het….

De avond vul ik met het maken van startnummers voor de inschrijvers van de laatste week. Alle startlijsten, de daginschrijvingen, de routes, het lamineerwerk, en 100 en 1 andere dingetjes. Ik geef toe, ik doe het met een wijntje er bij maar het is elke keer weer hard werken. Laatste lijsten op de site, alles netjes op stapeltjes, spullen voor morgen klaarleggen, en na een paar uur kijk ik voldaan terug op mijn noeste arbeid. Dat mag ook wel, het klokje zegt inmiddels 2 uur. Misschien wel tijd om eens een dutje te gaan doen?

6 April Groote Heide Ultra Trail
5:15 rammelt de wekker. Ik hoor ‘m wel maar snap er niks van. Wat? Huh? Wekker? Laatmeslapen? Ohja! Event! Koffie, koffie, koffie, koffie. Langzaam komt er beweging in mijn lijf. Gelukkig weet Geraldine dat ik niet zo heel fit ben in de ochtend en regelt ze alles. Ik heb zelf geleerd alles wat ik nodig heb of wil een avond van te voren klaar te leggen, zo hoef ik in de ochtend niet na te denken. En dat werkt. Ik strompel naar beneden (zie je al een patroon?), drink koffie en een uur later loop ik naar de bijkeuken. Daar ligt alles wat ik nodig heb: kleren, telefoon, GPX, autosleutel, schoenen, verstand, startlijsten, routes en boterhammetjes. De dag gaat zoals het hoort te gaan als we om half 8 Geldrop in rijden. Snel opbouwen, de vrijwilligers met knuffels ontvangen en vervolgens in tempo naar de VP loodsen, met alle deelnemers kletsen, alle bekenden even dag zeggen en een praatje mee maken, nieuwe mensen leren kennen en meerdere briefings doen. Wat kan ik hier toch van genieten. Heel snel tussendoor een broodje eten en dan alles en iedereen weer welkom heten. In de praktijk zit er 5 uur tussen de eerste start en de eerste aankomst, maar het voelt als 3 minuten. Het vliegt voorbij. Trots op de Start2Ultra deelnemers die hun eerste 42km lopen, trots op Patrick die zijn eerste 21km loopt, trots op die jongen die 10km deed maar waar ik zijn naam even van ben vergeten. Een mooie dag! Om half zes zetten we de laatste spulletjes in de bus, rijden naar Chris, sorteren de kratjes en de bakjes van de VP’s, drinken een biertje en dan rap naar huis. Moe en voldaan en tijd voor bijkomen. We kletsen wat over de dag, over de mooie momenten, de enthousiaste mensen en de gezelligheid. Combinerend met Facebook, waar de reacties binnenstromen, de foto’s gedeeld worden en blije reacties. Super! Dit is waar we het voor doen! Wat hebben we toch fantastisch werk! We appen en mailen, liken en reageren, bellen en lachen en gaan moe maar voldaan naar bed.


7 April Het Ham

The day after, heerlijk uitslapen. Nu ja, om 8 uur strompel ik mijn bedje uit en ga maar eens aan de koffie. Facebook is een beetje ontploft dus de eerste paar uur ben ik vooral druk op Social Media en app. Ergens ver na de lunch vind ik het wel even genoeg. Vandaag staat in het teken van bijkomen, opladen en energie opdoen. Ik trek mijn schoenen aan, stap naar buiten, en ga op pad, voor een trainingsrondje. Morgen weer een dag en weer een opstart. Op weg naar de Gelderse Poort trail! Ik heb er stiekum alweer zin in.

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?