fbpx

Endure in een andere Cultuur…  | UTVV 100Mile in Slovenië

Zo, daar zit je dan… Nog even een cappuccino met uitzicht op de finish van de UTVV in het mooie Vipava in Slovenië. Gisteren zijn we aangekomen na een 12 uur durende autorit vanuit Nederland. Robert loopt de 100km ultra trail en ik mag 6 uur eerder starten voor de eerste editie van de 100 mile afstand. De komende 46 uur mag ik over de mooie, technische en uitdagende paden, verzonnen en uitgezet door Bostjan Mikuz en zijn team,… de organisatoren van dit event.

UTVV

Ik voel me goed, besef dat ik blij kan zijn dat ik deel kan nemen aan dit soort uitdagingen met een verhaal. De omgeving van Vipava draagt dit initiatief, de locale mensen zijn trots op dit stukje Slovenië. Het weerzien van Bostjan, gezellig bijpraten tijden wat eten bij een lokaal restaurantje in de avond, de lach op de gezichten van de vele betrokken Slovenen en de deelnemers die een soort van aangenaam zenuwachtig ronddartelen op het plein, waar verschillende merken informatie delen in een beurs.
Het voelt goed… de sfeer is heerlijk.

Bijna van start

Iedere aanloop naar de start van een ultra-trail heeft bij mij een bepaald ritme… Even om me heen kijken, proeven aan de omgeving en de mensen. Bijkomen van de reis en op een moment het racevest met de verschillende dropbags inpakken die dit keer op 80 en 140km op me wachten. De inhoud is afgestemd op de weersverwachtingen met daarbij ook de tips van de locals en de organisatie meegenomen. Alles gaat eigenlijk soepel.. De start is binnen 3,5uur en zo gaan we naar de.

Blij ei..

Ik merk dat ik blij ben dat ik weer eens solo kan genieten van een prachtige nieuwe nog kleinschalige ultra trail. Met nummer 73 ben ik een van de 76 deelnemers en vanaf 18:00u ben ik weer voor maximaal 46uur een stipje op een kaart voor de thuisblijvers. Vrienden en familie zijn betrokken en volgen me tijdens dit avontuur. Dat is een fijn gevoel, dat doet me goed. Samenvattend kan ik dit weekend weer mijn ding doen. Bewegen door de natuur voor 161km lang, 7000D+ hoogtemeters beklimmen in de bergen en genieten van de prachtige momenten die gaan komen. Ik mag weer oplossingen gaan zoeken voor de ongemakken onderweg en ik zal er weer alles aan doen om binnen de tijdslimiet over de finish te komen in Vipava! Op zoek naar momenten en op zoek naar het randje van wel of niet…

Heerlijk ik ga meer dan een etmaal leven in het moment, daarbij op zoek naar de bevestiging dat ik leef…

Zo, laptop dicht en nu op weg naar de briefing…

UTVV 2019… wat ben ik blij dat ik er ben.

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Ik ben live te volgen op: http://utvv160.legendstracking.com/

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?