fbpx

Trailrunning in America – de Schadijkse Trail

Mijn weekend begon op al vrijdag dit keer,… een weekend vol trailrunning. Niet zo zeer een deelname maar dit keer als onderdeel van het Trailrunning Events team. Al voor de 15e keer dit jaar begint het voor ons op vrijdag met het uitzetten van de 2 verschillende routes, die trailrunners dan kunnen lopen. Deze routes in America zijn door Cor gemaakt, dus ook voor een tweede keer is het feest om de natuur in na een knal groene explosie aan te treffen. Op pad mijn een racevest vol witte pijlen en voor de zekerheid een handheld met de meest actuele route. We starten op de natuurcamping van het Staatsbosbeheer, waar de enkele deelnemers al gebruik maken van de kampeermogelijkheid, de dag voor de trail.

De zon maakt het pad onder de dichte begroeiing nogal donker… Mijn ogen zijn snel gewend en plots besef ik dat ik oog in oog met een reetje sta… … … Zij is het die als eerste beweegt en met groot gemak springt ze een paar keer naar rechts, om ineens weer verdwenen te zijn.. Pffff… wat heerlijk en bijzonder is dit gebied toch. Ik loop door en merk dat dit paadje door weinig mensen gekozen wordt… Ik moet bukken,… glij bijna weg en kies er bijna voor om met mijn neus tegen een met mos begroeide boomstam te plakken.. haha… ja… zo gaat dat.. Links van me is een sloot, het pad wordt natter en natter en de brandnetels worden hoger en hoger.. Ik kijk nog eens op de handheld,… alsof de route daardoor anders wordt.. zucht… rechtdoor… Dus,… het was 10 minuten later verderop toen ik oog in oog met hooglander stond en iets mompelde van Klote brandnetels.. Hij keek me aan, kauwde wat met door zijn kaak heen en weer te bewegen en liep verder het nolvadex-tamoxifen.net in… Tja… alsof hij me een mafkees noemde zonder geluid… Ik liep verder,.. met een lach omdat ik hem maar gelijk had gegeven…

Bij de schemering zaten we nog even bijeen om de dag van morgen nog voor te bespreken. Zo heerlijk.. net als vandaag zou de Schadijkse trail een mooie zonnige dag worden. We draaien ieder evenement met een leuke groep vrijwilligers wat vrienden geworden zijn. Op al onze evenementen komen vele trailrunners lopen die deelnemen aan ons Start2Ultra programma. Tijdens het programma wat 6 maanden duurt kunnen ze deelnemen aan alle trails en om de 2 maanden lopen ze op een van onze evenementen een mijlpaal. Voor groep 07 was de Schadijkse Trail de eerste kennismaking met de 30km afstand. Speciaal voor deze groep hebben we deze extra afstand geregeld, naast de voor iedereen toegankelijke 10 en 20km afstand.

De zaterdag begon heerlijk… voor mij een extra controle van de route vooraf en daarna met het team zorgen voor een onvergetelijke dag voor de deelnemers. We verwelkomen vele vrienden die bij veel van onze evenementen deelnemen voor de unieke routes en de onbevangen ontspannen sfeer. Zelf sta ik graag ergens op de route om de deelnemers te zien.. Met een camera probeer ik een lach op te vangen of ergen bij een verzorgingspost aansluiten en helpen waar ik kan. Net als alle deelnemers sluiten wij af met een Schadijkse Trail biertje bij de finish op de natuurcamping.

Trail nummer 15 van dit jaar was ook weer geweldig… De eerstvolgende wordt de Dodemans Trail in Schin op Geul. Een bijzonder event, waar deelnemers rondjes kunnen lopen van 11km met 330 D+ hoogtemeters of rondjes van 21km met 630 D+ hoogtemeters per rondje. Deelnemers kunnen inschrijven op maximaal 5 rondjes van dezelfde afstand. Iedere keer komen ze weer terug bij de start, en daar staan wij…. te genieten van alles wat voorbij komt… en binnenkomt.

Het is heerlijk buiten, … tot de volgende keer..

Chris van Beem

De Schadijkse Trail

 

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?