fbpx

Dodemans Trail – het gebied

De Dodemans Trail loopt grotendeels door het prachtige Gerendal, wat deel uitmaakt van een heuvellandschap, doorsneden met dalen, grubben en holle wegen als alleen Zuid-Limburg deze kent. De naam Gerendal is afgeleid van een groot droogdal (zonder rivier of beek), dat zich uitstrekt van Ingber op het plateau van Margraten tot aan Strucht in het Geuldal.

De bodem van de streek is opgebouwd uit kalksteen, grind en leem. Op de plateaus en in de dalen liggen voornamelijk landbouwgronden. Min of meer verspreid daartussen op de hellingen, bestaat de begroeiing uit loofbossen en schrale graslanden. Deze afwisseling is al erg oud. Veel doorgaande wegen en paden zijn van oorsprong middeleeuwse verbinden. Andere sporen uit een ver verleden zijn de treden in het landschap, de taluds of graften, die werden aangelegd om akkers tegen erosie te beschermen.

Het afwisselende landschap zorgt voor een grote verscheidenheid aan planten en dieren (biodiversiteit). De omgeving van het Gerendal staat vooral bekend om de rijke natuur. Er groeien veel zeldzame planten , waaronder talrijke orchideeën. De meeste planten en dieren treffen we aan langs boswanden en in kalkrijke graslanden.

Meer informatie is te vinden op: De Dodemans Trail

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?