fbpx

Dodemans Trail – de naam

De naam doet een spannend verhaal vermoeden of iemand die zonder inspiratie straatnamen moest verzinnen. Het eerste is waar, nuja, de Dodemans is vernoemd naar een man die inderdaad is gestorven op de berg. Het kruis bovenop is een gedenkteken voor hem. Het is een pittig bergje, dat is zeker. Een stijle waarvan je het eind niet ziet en met een flinke knik, wat je tijdens de beklimming laat ontdekken dat het er eigenlijk twee achter elkaar zijn. Het is ook een berg waar veel fietsers zich op stuk trappen, je bent als loper veelal zelfs sneller dan de ongetrainde wielervrienden.

Dodemans Trail

De trail laat je letterlijk alle kanten van deze prachtige berg zien, die een bekendere achterkant heeft, namelijk de Keutenberg. Maar, de Dodemans is stijler, venijniger, langer en pittiger. Trailend door het prachtiger Gerendal, via het piepkleine dorpje Stokkem, achter de brouwerij van Brand langs, door het veld, via het eeuwenoude Kerkenpadje, waarlangs vroeger de kinderen naar de Geul werden gestuurd om water te halen, door de holle weg omlaag en via het bos aan de andere kant weer omhoog. Via het veld waar vroeger de koeien van boer Bert stonden op de boerderij als doorsteekje, om getrakteerd te worden op een prachtige lange veldweg met een weids uitzicht. De Dodemans is trouwens niet de enige plek in deze trail waar je een gedenkteken tegenkomt. Zo kom je over de Dolsberg, waar een gedenkteken staat en ook bij het kruisen van het plateau kom je langs een executieplaats uit de oorlog. Kortom, er zijn er velen, wat het karakter van deze trail wel eer aandoet. Een zeer zeer pittige, met extreem veel hoogtemeters, zeker voor diegene die meerdere loops lopen. Een echte uitdaging met jezelf en eentje die je waarschijnlijk nog wel even voelt na afloop.

Ga voor meer informatie naar; De Dodemans Trail

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?