fbpx

Trailrunning in regio Someren en Heeze

Als inwoner van het plaatsje Geldrop heb ik als trailrunner nogal mazzel. De natuur in deze regio van Brabant is zo veelzijdig en karakteristiek voor de verschillende omgevingen, dat ik altijd kan kiezen waar ik ga trainen. Trailrunning in de regio Someren en Heeze is zo’n gebied waar ik graag kom. De vennetjes, de open vlaktes met de afwisseling van bossen en single tracks geeft brengt zoveel keus met zich mee. Zo is de Keelven Trail ontstaan… puur uit liefhebberij om anderen kennis te kunnen laten maken met dit prachtige gebied.

De Keelven Trail

Bij de Soete Inval, aan de rand van het gebied, heb je het hele jaar een mooie plek om te starten. Achteraf heerlijke koffie of in de zomer zeker op het terras nagenieten. De huidige editie van de Keelven Trail heeft 3 afstanden, 5-10 en 20km. Voor het eerst een 5km Trail, dit op verzoek van de volgers van onze Trailrunning Community. Alle deelnemers kunnen met een leuke afwisselende route kennismaken met de het gebied. De 20km gaat helemaal naar achteren, waar de heide en het Panbos zich bevinden. Vrienden die ik meeneem naar dit gebied zijn verrast… Weinig bestpainrelievers.net, maar wel veel verschil in ondergrond en prachtige afwisseling tussen de leuke vennetjes en de speelse paden.

Een impressie van het gebied

Onderdeel van de Trailrunning Events PUB-Special

Binnen deze regio ben ik nogal actief als trailrunner. Ondertussen is deze Keelven trail onderdeel van een Trailrunning Event Special. De afgelopen jaren zijn er 4 trailrunning events ontstaan, die 1x per jaar aan elkaar worden gelegd als Special Event. Dan ontstaat de Pinkster Ultra Brabant, met een totaal afstand van 100Mile. Deze Special bestaat uit De Keelven Trail, De Strabrechtse Heide Trail, De Groote Heide Trail en De Leenderbos Trail. Deelnemers kunnen kiezen voor een 100 Mile afstand, 100Km Ultra Trail of de 60km Ultra Trail. Binnenkort gaan we inventariseren of er voldoende liefhebbers zijn voor deze PUB Special. Hij is zo gaaf, dus ik hoop van wel. Stuur maar een bericht als een optie wilt op een van de afstanden: info@trail-events.com

Opkomende editie Keelven Trail (06-07-2019)

De eerstvolgende editie van de Keelven Trail is op zaterdag 6 juli. Een heerlijk kleinschalig evenement waarbij vele van onze vrienden er al zullen zijn. Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus dat is mooi.

>> Meer informatie Keelven Trail

Tot de volgende keer.

Chris van Beem

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?