fbpx

⏱7 minuten leesplezier 🏃‍♂️

In vogelvlucht langs mijn trail avonturen van Juni 2019!

  1. Snelste Trail ooit op de Bedriegertjesloop
  2. NS Trail Driebergen-Zeist naar Rhenen
  3. De 3e Krijtland support Trail voor Start2Ultra (+ foto ????album)
  4. De route bewaken op de Stroese Heide Trail (+ foto ????album)
  5. Heb ik de nieuwe 60km milestone gehaald?(direct naar blog)

In deze blog neem ik jullie mee door mijn Trail-avonturen van Juni 2019 – met veel zon, zand en heuvels. Wat heb ik gedaan, wat komt erbij kijken en hoe heb ik het ervaren? Een terugblik waarin ik hopelijk weer leuke inzichten, tips of inspiratie kan bieden.

De feiten volgens Strava voor Juni 2019 – Hardloopsessies

 

 

 

 

 

Ruim boven de 200 km gelopen en bijna 6 uur meer dan in Mei2019

Mijn snelste trail tot nu toe: 11km Bedriegertjesloop 

Net enigszins bijgekomen van de Break-Out Run in Schaijkstond ik op woensdagavond 3 Juni samen met Ewoud aan de start van de Bedriegertjesloop – een kleinschalige trail waar misschien 200 mensen aan meedoen met een 6 en 11 km afstand. Het leuke is dat het dichtbij is en met de start om 19:30u s’avonds heel leuk voor na het werk.

Vandaag was Ewoud mijn haas, omdat hij ‘rustig’ aan moest doen. En dus was het leuk dat hij me mooi op stoom kon brengen en houden. We startten helemaal achteraan maar haalden vlot mensen in op de eerste 6 km – zonder voluit te gaan. Daarna besloot Ewoud dat we genoeg gekletst hadden en trok hij het tempo op en onder de 5:00 min per km. Met her en der toch wat heuvels en hoogtemeters moest ik aardig mijn best doen, maar liep ik toch zonder vrees boven mijn limiet van 170 qua hartslag. We finishten beiden in 57:17 wat voor mij met 5:09 per km gemiddeld, mijn snelste trail tot nu toe betekende. Ik was er super blij mee – en dankbaar dat Ewoud zo scherp kon en wilde hazen. Zonder hem had ik me makkelijk kunnen vergalopperen of eerder kunnen stoppen – het helpt echt om een anker te hebben, die ook regelmatig achterom kijkt, vraagt en ziet of het goed gaat of iets rustiger moet.

NS Trails zijn leuk en de Amerongse Berg een aanrader!

Na de Bedriegertjes Trail stond op zondag 9 Juni de NS Trail van station Driebergen-Zeist naar Rhenen, op het programma. Het was een georganiseerde loop in voorbereiding op de Eiger Trail-reis die ik in Juli ga doen – en het was de 2e NS Trail die ik ging doen. Vorig jaar heb ik zelfstandig de NS Trail Dieren – Arnhem gelopen, ruim 28 km over de Veluwe en de Posbank. Vandaag hadden we auto bij Station Rhenen geparkeerd, de trein naar Driebergen-Zeist genomen en toen gaan lopen. De route is ruim 31 km lang en voert je over de Amerongse berg en dwars door het landschap van de Utrechtse Heuvelrug terwijl je richting NS station Rhenen loopt.

Vandaag was rustig uitlopen en het devies. Het was redelijk warm maar niet te – en ik liep samen met mijn maatjes Mark en Mark Boxtel – waarvan ook Mark Boxtel een bekende Start2Ultra deelnemer is geworden (op mijn advies 😉 De route is mooi en de passage over de Amerongse berg erg gaaf. Je loopt veel door het bos waardoor deze trail ook op warme dagen goed te doen is. Je moet de route wel op GPX op je horloge zetten want deze staat niet op bordjes langs de paden. Een deel van de route wordt ook gebruikt op de Amerongse Berg Trail welke ik ook zeker kan aanraden → de volgende editie is op 17 Augustus al.

Krijtlandpad Support Trail versie 2: een nieuwe route!

Net een beetje bijgekomen van de 2 Viking Runs van Zaterdag (LINK) stond ik Zondagochtend 16 Juni om 08:15u paraat op de parkeerplaats in Wittegem, Limburg. Vandaag ging ik voor de 2e keer hazen en supporten op het Krijtlandpad voor een nieuwe groep Start2Ultra ‘afstudeerders’ die hun finale, echte 52 km Ultra Trail liepen.

De zon scheen stevig zonder dat het te warm werd – wat erg fijn was voor de groep van 8 trailers die nu voor het eerst een route liepen met het start en eindpunt op dezelfde plek – in Wittegem. Voor mij was dit ook de eerste keer dus ik was vooral benieuwd naar het laatste deel van de route, wat ook ik nog niet kende.

Ik ben bij VP2 ingestapt in de run toen de groep ruim 17km gelopen had en iedereen er nog fris bij zat. Er was een kopgroep van 4 lopers die we lekker lieten gaan en ik sloot aan bij de groep van 5 die daar net achter zat. Mijn doel was om de volgende 18km de groep ook bij elkaar te houden, totdat we bij VP3 zouden aankomen. Dit ging heel goed omdat ik mooi een elastiek kon vormen tussen de voorste 3 lopers en de laatste 2 – wat iedereen toch prettig leek te vinden. Zo kwam het hele setje van 5 weer mooi gezamenlijk binnen op VP3 met ruim 35km in de benen en al aardig wat hoogtemeters.

Tot VP4 was het een kleine 10km en heb ik een korte break genomen van de groep. Vanaf VP4 zag je dat het taaier werd en ben ik weer ingestapt – ook omdat ik heel benieuwd was naar het laatste stuk van de route. Dit bleek een mooi maar taai stuk met veel hoogtemeters en het zonnetje dat harder begon te schijnen. De eerste groep van 4 was nog steeds voorop en in de 2e groep van 5 probeerde ik wederom het elastiek te vormen – maar heb me toch met 2 mannen laten afzakken en een rustiger tempo gepakt. Volhouden, uitlopen en heel blijven zijn mijn motto’s en zo ook voor deze dappere strijders. Ondanks dat we wat vaker een wandelpasje moesten inzetten door de vermoeidheid, kwam iedereen vol trots en zonder blessures over de finish van de 52 km in Wittegem. Het was een lange, maar hele mooie dag – met 9 nieuwe officiële Ultralopers! Ondanks de vermoeidheid was ik blij dat ik wederom een steentje heb bij kunnen ‘lopen’ om als pacer en coach zulke leuke mensen over de finish te helpen van een epische dag.

 

 

 

 

 

 

 

Stroese Heide Trail: 2 dagen lang in het zand, op de mountainbike!

Vrijdagavond 21 Juni meldde ik mij bij team Trailrunning Europe voor het helpen uitzetten van de 21km Stroese Heide Trail die de volgende dag zou plaatsvinden. Zo kon ik mooi ervaren hoe het uitzetten van een route nou precies gaat en de route verkennen zodat ik tijdens de race snel mensen kon helpen indien nodig. Zaterdag was ik namelijk de ‘opzichter’ van de trail en route-expert 🙂

Na een kleine 24km op de mountainbike, door het zand en de bossen van Stroe, was de route netjes uitgelint en uitgepijld. Zelf had ik nu ook een goed beeld van de route, lastige punten en zware stukken. Blij dat ik een goede Orbea mountainbike meegenomen had van een collega – die trok me overal doorheen.

Zaterdag de 22e heb ik s’morgens nog een korte check van de route gedaan en ben toen ongeveer 5km met de Start2Ultra groep meegefietst. Zij gingen die dag voor 40km en liepen 2 keer de route van 21 met een doorsteekje in het bos waardoor ze ‘precies’ op 40km zouden uitkomen. Ze gingen top van start, een hele leuke groep die er echt zin in had. Na 5km moest ik weer terug voor de start van de 21km. Om 12:00u vertrokken de trailers op de 21km en ben ik een stuk voor de snelle lopers uitgefietst tot de splitsing van de 21 en 11km route op de hei. Een van mijn obstacle run en survival maatjes, Ewoud, liep ook mee – dus kon ik hem mooi een stukje hazen op de fiets. Daarna ben ik bewust op de Stroese Hei gebleven tot ook de 11km goed gestart was en voltallig langs de splitsing naar VP1 1 liep. Op de hei zaten zware stukken, minder pijlen en lintjes en kwamen de Start2Ultra lopers ook weer voorbij na hun 1e ronde. Ik kon daarna vlot terug het bos in via VP1. Rond 15:30u was ik terug bij de finish waar alleen de laatste Start2Ultra kandidaat nog moest aankomen. So far so good en een geslaagde Stroese Heide Trail 2019.

En wat denk jij? 

Heb je vragen over de voeding, training of gear die ik gebruik? Of andere vragen die met trailen en hardlopen te maken hebben? Let me know! Ik deel mijn tips, trainingen en ervaringen graag – en ben ook heel benieuwd naar die van jou!

met sportieve groet!

Sven FM

Waar wordt ik blij van?

Buiten zijn! Ik zie mezelf als een enthousiaste loper met ruim 12 jaar ervaring op de weg, 6 jaar lang in obstacle runs en nu sinds ruim een jaar ook veel trails en een paar ultra’s. Het laatste jaar alleen heb ik 7 marathonafstanden of langer gelopen in binnen en buitenland en dit wil ik nog heel lang blijven doen. Ik experimenteer met voeding, kleding, schoenen, training en mijn eigen grenzen – en deel al mijn ervaringen graag, zodat anderen er misschien zelf ook iets aan hebben! Ik kijk en luister naar anderen, probeer schema’s, maak ze zelf en verdiep me continu in boeken, verhalen, blogs en vlogs om nog meer te leren over hardlopen, trailen, obstacle running, voeding, rust, training en alles daaromheen.

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?