fbpx

Voorpret in Groesbeek

Zaterdag 13 Juli ging ik voor Cor op pad om de route van de nieuwe Groesbeek Trail te verkennen. Deze Trail is voor alle liefhebbers te lopen op 10 augustus – en ik kan je vast verklappen – het is een aanrader. In deze blog vertel ik kort over mijn eerste ervaring op deze nieuwe trail in het mooie Groesbeek.

Ik zelf loop al een tijdje lang trails en heb onlangs mijn 52km op het Krijtlandpad afgelegd in het Start2Ultra programma. Zodoende ben ik al een tijdje een vaste klant aan huis bij Trail Events die mij vroegen om in mijn eigen achtertuin op verkenning te gaan. Dit idee vond ik erg leuk dus zaterdag 13 juli trok ik mijn Salomon Speedcross 5’s aan en ging op pad.

 

 

De statistieken volgens mijne fijne Garmin vertelde mij dat de route zo’n 25 km lang is met 369 hoogtemeters. Het is een heuvelachtig gebied, maar ook erg mooi en ik kon lekker vlot doorlopen. Je moet wel rekenen met een aantal single-tracks voor mountainbike – maar dat vind ik zelf wel bij het trailen horen. Let dus goed op je voeten maar zeker ook kop omhoog om tijdig mountainbikers te spotten! Ze rijden af en toe goed door want ook zij waarderen dit gebied.

 

 

De start van de route is op het zweefvliegveld in Malden wat een mooi vlak begin is waarna je na 200 meter al het bos induikt. Vervolgens komt er een mooie single-track die lekker omhoog loopt waar je de kuiten mooi kan opwarmen. Na de eerste 5 km wordt de route iets minder avontuurlijk, wat vlakker en breder om te lopen waar je ook makkelijker andere lopers zou kunnen inhalen. Dit loopt lekker door tot kilometer 12 ongeveer.

 

 

Daarvandaan komen weer wat klimmetjes – eerst een opwarmertje – dan een flinke klim van ruim 30 meter omhoog en wat kleine klimmetjes. Hier deed ik ongeveer een 35 minuten over waarna er een mooie lange afdaling komt die best vlot naar beneden gaat. Daarna komt nog 1 pittige klim voor je kuiten maar daarna gaat het eigenlijk alleen maar naar beneden met nog 1 bultje op zo’n 5km voor de finish.

 

 

Terugkijkend op de route vind ik hem zelf erg leuk. Het is een mooi gebied, met best wat hoogtemeters maar toch een route die heel toegankelijk is voor alle niveaus. Onderweg kom je bosgrond, zand en veen tegen – vooral dat laatste loopt erg lekker. Er zijn eigenlijk geen verharde stukken en de route is een mooi rondje. Een hot topic vandaag zijn helaas de processierupsen – maar gelukkig heb ik die nergens gezien. En ik heb goed om me heen gekeken continu als verkenner van deze trail. Daarbij leent de route zich ook heel makkelijk om allerlei doorsteekjes of extra lussen te maken. Daardoor kunnen er misschien wel meerdere afstanden makkelijk op dezelfde route gelopen worden, waardoor het echt voor velen een superleuke trail is om te doen.

Kortom, ik kijk er naar uit om deze trail op de trailkalender terug te zien van trailrunning Europe en dan kom ik hem uiteraard ook zelf weer lopen. Tot die tijd ga ik lekker buitenspelen in Grindelwald op de Eiger Trail in Zwitserland!

 

Wil je meer weten over deze trail, de omgeving of überhaupt hoe het is om te trailen in en rond Nijmegen maar ook ver daarbuiten? Stuur me een berichtje of laat je reactie achter op deze blog.

 

Groet,

 

Door Mark van Boxtel.

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?