fbpx

Bankjes uit eigen bos – Leenderbos (Trail)

Leenderbossen … Leenderbos-Bankjes

Al die omgewaaide bomen die we tegen zijn gekomen na die enorme storm… Als die paden met hindernissen… we horen die verhalen nog steeds. Ondertussen zijn er al veel van die bomen opgeruimd en de paden zijn beter toegankelijk. In de Leenderbossen was het niet anders, ook daar veel omgewaaide bomen en dus hout. Wel mooi om te zien dat juist dat hout nu gebruikt is voor de vervaardiging van bankjes die teruggegeven worden aan het gebied. Ja,.. tijdens de Leenderbos Trails zul je verschillende bankjes zien die niet meer als boom maar als bank in het Leenderbos een vast plek hebben. Top initiatief.. ze staan ook nog op mooie plekken!

Hieronder het bericht…


Staatsbosbeheer is deze week begonnen met het plaatsen van nieuwe bankjes en picknicksets in het Leenderbos. De bankjes zijn gemaakt van Hollands Hout, afkomstig uit eigen bos van Staatsbosbeheer. Hollands hout is een sub merk van Staatsbosbeheer en staat voor het optimaal benutten van hout uit bossen van Staatsbosbeheer.

Herinneringsbankje
Alle bankjes hebben het FSC®-keurmerk. Dit label garandeert dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Eventjes bijkomen op een bank die zo uit het bos lijkt te komen. Dat is het idee dat de Natuur Comfort serie van Hollands Hout oproept. Eerlijke, elementaire houten buitenmeubelen op stevige houten poten. Niets meer en niets minder: een uitstraling die dicht bij de natuur staat. Het Douglas hout is thermisch behandeld, dat is een milieuvriendelijk verduurzamingsproces.

De bankjes zijn te vinden langs fietspaden en wandelpaden in het Leenderbos en op de Groote heide. Mensen kunnen ook zelf een bankje aanschaffen in het Leenderbos zoals een herinneringsbankje aan opa en oma, als cadeau of om een gedicht achter te laten. Voor meer informatie kunt u terecht bij Staatsbosbeheer Heeze-Leende.

Bron: Staatsbosbeheer
Volg de boswachter Erik Schram voor meer informatie over de Leenderbossen. TWITTER | INSTAGRAM

>> Meer informatie over de Leenderbos Trail

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?