fbpx

Hersteldrank, of zo…

De Maasdal Marathons is een naast een “race with a twist” toch echt een Ultra van 55km (en een beetje). En voor dat soort Events hebben we best wel wat te regelen…

Zwemmen?

De voorbereidingen voor The Maasdal Marathons zijn in volle gang. De creatieve breinen draaien overuren en er worden mooie ‘twists’ bedacht en uitgewerkt. Op dit pad verbinden we ook met partners, want we willen onze deelnemers graag een mooi avontuur bieden. Zo kwamen we voor de ‘Race with a Twist’ van 55km door het prachtige Noord-Limburg, waaronder Nationaal Park de Maasduinen al bij een Veerbedrijf. Ja, je hoeft niet zwemmend de Maas over te steken (fijn he, Marcel Tunderman). Maar we denken ook aan het herstel, want zo’n tochtje van 55K, is een flinke afstand en we willen iedereen natuurlijk goed verzorgen onderweg.

Herstellen

Herstel is eigenlijk het aanvullen van de verloren voorraden en het opbouwen van de weefsels die afgebroken zijn tijdens een training of wedstrijd. In dit geval: spierweefsel. Om dus goed te herstellen en alle voorraden weer aan te kunnen vullen zijn de volgende voedingstoffen nodig: vocht, koolhydraten en zout. Om het spierweefsel weer op te kunnen bouwen heb je eiwit nodig. Nou is er ook nog eens het voordeel dat al deze voedingstoffen elkaar versterken in de opname. Dus is het aan te raden allen tegelijk in te nemen. Zie daar: de hersteldrank. Deze bestaat eigenlijk altijd uit de vier genoemde voedingstoffen: eiwit, vocht, zout en koolhydraten. Dat is de basis. Daarnaast zijn vaak nog vitaminen en mineralen toegevoegd om de opname te verbeteren. Ook zijn soms de koolhydraten en eiwitten in een 3:1 verhouding toegevoegd voor de optimale opname. Maar in essentie bestaat de ideale hersteldrank uit deze vier voedingstoffen.

De Ideale Sportdrank

En laten wij nu een ideale sportdrank gevonden hebben met nóg een extra ingrediënt. Een ingrediënt dat de tongen losser maakt, het bewegen makkelijker en het plezier verhoogd. Dankzij Wouter en Sven van de Boscafé’s waar we starten en finishen leerde we Paul kennen en die gaat voor iets heel gaafs zorgen! Op elke Verzorgingspost staat er namelijk een overheerlijke, gekoelde Filou klaar

Filou is een straffe blonde met karakter, een echte doordrinker. Ondeugend maar zonder kwade bedoelingen. Filou kan je gerust een guitige schelm noemen. Je snapt het al, het extra ingrediënt is alcohol in deze… Oja, had ik al gezegd dat Paul bij Kasteelbier werkt? Een leuk klein lokaal brouwertje uit België? Nieuwsgierig? Kijk vooral eens op de site. Ik werd wel een beetje verrast…

De Prijzenpot

Er wacht danzij Filou voor de winaar van de race, als ook het winnend team nog een verrassing aan de finish, maar daarvoor moet je wel nog even de “Victory Loop” voltooien, maar dat leggen we een andere keer wel uit.

 

Ik kijk er nu al naar uit. (grijns)

 

Cor MJ van Disseldorp

Geraldine, Sven, Cor & Paul. We spreken 10:34 uur en de deal was rond. 🙂

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?