fbpx

Het is droog in de Leenderbossen

Komende zondag is de 3e Leenderbos Trails. Met een start vanaf de manage de Molendijk zullen 6 groepen deelnemers een 7 – 12 – 21 – 32 – 42 – 50km afstand lopen door het prachtige gebied. Ook tijdens deze droge periode wordt er hard gewerkt om de natuur in stand te houden. Hieronder een bericht over de jonge aanplant… heel herkenbaar door de gekleurde palen/zuiltjes die in groepen op vaak wat open vlaktes te vinden zijn.

Jonge aanplant snakt naar water

Het is droog in de bossen en dat is goed te zien aan de jonge aanplant die in het Leenderbos staat. De blaadjes hangen slap en de grond is droog en stoffig. Enige schaduw bieden de wildkokers, die de jonge aanplant beschermt tegen wildvraat. Staatsbosbeheer is sinds deze maand begonnen met het wekelijks watergeven van de jonge lindes, kersen, haagbeuken en andere loofhoutsoorten. Boswachter Erik Schram bij Staatsbosbeheer geeft aan dat de regen meer dan welkom is. ‘Hopelijk valt er de komende tijd nog regen, want we kunnen elke regendruppel op dit moment goed gebruiken in het bos en op de heide. Onze collega’s van beheer rijden nu af en aan om de boompjes van water te voorzien. Met de bijna 10.000 stuks die vorig jaar en dit jaar aangeplant zijn is dit een enorme klus’. 

Staatsbosbeheer beheert ongeveer 6500 hectare natuur ten zuiden van Eindhoven bestaande uit naald- en loofbossen, heidevelden, hooilandjes en stuifzanden.

Bron: Staatsbosbeheer | Volg de boswachter Erik Schram voor meer informatie over de Leenderbossen. TWITTER | INSTAGRAM

>> Meer informatie over de Leenderbos Trail

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account