fbpx

Krijtland Trail

Het is een dag waar water je grootste vriend is onderweg. Veel drinken en onder of in het water daar waar je kan. Met natte buffs op je polsen of in je nek. Van post naar post over de stevige heuvels in de brandende zon… Pffff…. de Krijtland Trail… Wat een heerlijke zware Ultra Trail door het mooie Zuid-Limburg…

De start

Vanaf 08:00u verzamelen de deelnemers zich in Wittem, waar we starten en finishen bij de Krijtland Trail. Ik kijk om me heen en zie de (toch wel) gespannen gezichtjes en iedereen beseft dat het een warme zware dag gaat worden. Sommigen komen uit Belgie en lopen samen. Sommigen lopen alleen en zijn bij de start samen en worden uitgezwaaid. Sommigen hebben een plan en andere kiezen voor een plan zonder inhoud.. we zien wel… Zelf vind ik het heerlijk om het verhaal achter de deelname te vinden. Enkelen lopen voor het eerst een ultra trail en kiezen dan voor dit mooie Zuid-zithromax-azithromycin-news.net kleinschalig event. Anderen zijn aan het trainen voor iets in de bergen of iets in de woestijn,.. waarbij deze Krijtland Trail onderdeel is van “The road to”… voorbereiding. Zelf ben ik vandaag onderdeel van ons Trailrunning Events team, die de trailrunners begeleiden onderweg. En,… dat was deze dag een heerlijke bezigheid… onderdeel zijn van een team dat ‘On-the-way’ betrokken is bij een onvoorstelbare prestatie van de deelnemers… 52km door de hitte met daarbij zeker 1500 D+ klimmeters. Ik heb de deelnemers onderweg kunnen fotograferen en zag ze verschijnen op de 18km en 32km post…

We starten de Krijtland Trail iets buiten Wittem, bij het begin van een single track, dwars door de open velden. Cor neemt ook nu alle deelnemers even mee in een briefing van de race en uiteindelijk begint de groep om 09:00u aan de 52km ultra… ze zijn onderweg. Even verderop vangen we de deelnemers even op voor wat foto’s en binnen een kwartier schieten ze door de heuvels zo op weg naar de eerste post op 10km… wat een gaaf gezicht.

Onderweg

Zelf vind ik het heerlijk om buiten te zijn en als ik dat dan kan combineren met Trailrunning en fotografie, dan is mijn dag een soort compleet. In Zuid-Limburg verschijnen de deelnemers vanuit het niets ineens in de omgeving. Als een groter wordende stip komen ze dan je kant op en passeren ze met een lach. Al bij de eerste 10km zie je iedereen stoeien met het ritme van de dag. De warmte vergt veel van de deelnemers en niks gaat dan meer vanzelf.

18km post

Tijdens een kleinschalig evenement al deze kunnen we veel extra aandacht geven aan de deelnemers. We zijn allemaal (ultra)trailrunners als team en van de zijlijn beleven we de race met ze mee.. Tijdens de posten ligt onze focus op drinken, eten en praten met de deelnemers en we helpen waar nodig en wanneer wenselijk. Sommige trailrunners hebben familie of vrienden die mee reizen en worden zo op de posten ondersteund. Er ontstaan nu kleine groepjes en sommige kiezen ervoor om direct al op eigen tempo door te pakken… Zo gaaf te zien hoe verschillend wij als trailrunner omgaan met dezelfde situatie..

30km post

Op de 30 kilometer post zie je de deelnemers of knakken of juist erg gemotiveerd zijn,… immers… we zijn over de helft. Sommige deelnemers hebben te maken met een lijf dat protesteert… te warm,… krampen.. geen honger.. enz.. Deze post is net een plekje waar je even doorheen moet. Ik deel wat extra magnesium uit, praat veel met de deelnemers en help met bijvullen waar ik kan… Ik ben zo vrij om liters water over de deelnemers heen te gooien en probeer wat met schaduw te doen. De wil van alle deelnemers om door te gaan is echt bewonderenswaardig!…  Stuk voor stuk kiezen ze een plan en gaan ze hun weg.. … en ik ruim alle spullen weer op en ga verder naar post 4…

Wat is het toch gaaf… ik besef tijdens het rijden naar de volgende post dat we prachtige dingen aan het doen zijn… met onze Trailrunning Events staan we dicht bij de deelnemers en doen we er alles aan om ze te ondersteunen tijdens hun Ultra Trail. Ik kan mijn ervaringen delen en merk dat alle geboden hulp dankbaar geaccepteerd wordt. Hoe verder we komen op de dag,.. hoe vermoeider de deelnemers zijn en de benodigde kracht wordt vanuit een sterke mindset toch uit het lichaam geperst. Tussen mensen bewegen die iets bijzonders proberen te bereiken voelt heerlijk. Ik ben graag getuige van inspanningen die leiden tot nieuwe bijzondere prestaties waarbij je de gemeende emotionele lach op het gezicht bij de finish ziet verschijnen… terwijl direct daarna het lijf direct in de ik-doe-niks-meer modus schiet… Een dag zoals deze mag wat mij betreft nog 364x per jaar verschijnen… geluk is toch een beetje te sturen…tenminste.. zo ervaar ik het zeker…

De finish

Aan het eind van de dag komt iedereen bij elkaar bij de finish in Wittem.. enkelen hebben eerder moeten stoppen,… gewoon geen match tussen moment en mogelijkheid van de dag… anderen komen met een enorme bevrijding van inspanning over de finish.. zo blij dat ze het gehaald hebben en enorm trots. Zoals altijd praten we wat en drinken we samen op de goede afloop. Deelnemers worden door familie binnengehaald als helden en wij genieten mee van dit soort prachtige momenten.

Iedere finish is de start van iets nieuws… wij hebben nieuwe vrienden gemaakt en een prachtige Ultra Trail bij onze events verwelkomd. We zijn blij dat de deelnemers ons weten te vinden.. het zijn stuk voor stuk liefhebbers die helemaal passen bij de events die we neer willen zetten. Prachtige natuur, prachtige routes en prachtige deelnemers.

Het was zeker een mooie dag in Zuid-Limburg… Warmte kan net even zorgen voor een extra uitdaging.. en dat was deze dag zeker het geval.

Tot de volgende keer

Chris van Beem

 

>> CHECK de Trailrunning Events Kalender 2019 – 2020

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?