fbpx

Leenderbos ‘Off the grid’

Prachtig bos

Het leuke met events organiseren is dat iedere locatie anders is. Een aantal basis elementen zijn altijd aanwezig, een prachtig bos, een gepassioneerde boswachter, een unieke route en een horeca partner. Deze laatste is onmisbaar! Niet alleen omdat hierdoor jij als deelnemer goed verzorgd wordt, maar ook omdat van die basiszaken die je thuis ook hebt anno de 21e eeuw als: stromend water, elektriciteit en sanitaire voorzieningen gelijk goed geregeld zijn. En ja, al zijn die bossen nog zo gaaf en schroomt menig trailer niet voor een sanitaire stop in t bos, voor een event zijn dit toch meer dan noodzakelijke zaken, toch?

Basisvoorzieningen?

Ik herinner me de Leenderbos trail van vorige zomer nog, Cor en ik waren recent ingestapt bij Chris en samen hadden we mooie plannen, gave ambities en nog grotere dromen om heel veel trailevents op unieke plekken neer te gaan zetten. Er werd een lange hete zomer lang hard gewerkt en naast de nieuwe ideeën werd er ook flink gas gegeven op de al reeds geplande events. Zo herinner ik me een draaiboek Leenderbos waar we getrakteerd werden op uitzonderlijke weersverwachting met mega hoge temperaturen. Dat vroeg om aanvullende maatregelen, extra water en meer verzorgingsposten om te beginnen, maar er was een kleinigheidje… de Leenderbos Trail had een mega gave unieke en bijzondere startlocatie! Een prachtig bosveldje, verscholen tussen de bomen… maar zonder basisvoorzieningen… Er werd wat van onze creativiteit gevraagd.

Toon

Met boeren uit de omgeving werden afspraken gemaakt voor waterwagens, ik zette mijn contacten bij de brandweer in en mijn oude commandant kwam met het geniale idee die manege daar in de buurt eens te contacten. Vanwege een lange periode van droogte was de brandweer opgeschaald en kon deze dus niets voor ons betekenen. De tip van commandant Rob bleek een goede, en zo stapten wij binnen bij Toon van de manege en vertelden over ons event en het prachtige veldje, verscholen in het bos, maar zonder voorzieningen… Toon was een nuchtere kerel, haalde zijn schouder op en vond het allemaal prima. Onze mensen mochten best bij hem langskomen voor de basisvoorzieningen en we spraken samen af iedereen te trakteren op een ijsje na afloop. Leuk! Een mooie oplossing en de start van een samenwerking met een gave horecapartner! We hadden Toon nog wel verteld dat we best wel wat mensen zouden gaan verwachten, maar goed, hij maakte zich niet druk, was wel wat gewend zei hij nog.

Prep-day

De dag voor het event begon al vroeg! Met flink wat afstanden moest er veel uitgepijld worden! Daarnaast moest het veldje aangekleed worden, dus met hekken van de gemeenten werd druk op een neer gereden, toiletten werden bezorgd, tentjes van Run2Day opgezet, bankjes en tafeltjes in elkaar geschroefd, een heuse start en finish straat gebouwd en ons kleine mobiele aggregaatje geïnstalleerd. De boodschappen moesten nog even opgehaald worden en zo geschiedde t dat ik in 35 graden plus in een stoere en grote Run2Day bus door het bos crossde. Op naar de Jumbo! Daar aangekomen was er een drukte van jewelste, de koeling was uitgevallen en er werd met man en macht gewerkt om alles naar gehuurde noodkoelingen te verplaatsen. De manager stond al klaar en zei dat mijn bestelling in hun busje zat en hij wel even achter mij aanreed. In colonne vertrok de Run2Day-Jumbo busjes parade, opnieuw het rustige bos in, naar het startveldje wat inmiddels al op een echt evenemententerrein begon te lijken. Toen de manager begon met uitladen schrok ik eerlijkgezegd wel wat! 200 repen chocolade? 80 flessen cola? Wow! Wat een enorme stapel aan boodschappen werd daar even neergezet. Gelukkig konden we alles in een tent zetten en bleven we daar zelf die avond slapen. Een soort van geïmproviseerde mini-camping, volledig ‘off the grid’.

Event-Day

De Event-Day begon al vroeg! Om half 6 kwamen de eerste vrijwilligers en van het instrueren van de parkeerassistentes, tot de bemensing van de verzorgingsposten, het ontvangen van de trailers, het uitdelen van de startnummers, de briefing, de start, de aankomst van de trailers van de volgende afstand en zo verder, de dag liep in een grote slinger aan elkaar door. Deze dag waren er ook nog eens onze eerste twee Start2Ultra groepen die hun 30K en 40K liepen. Wow! Wat een prestaties, met dit warme weer! We high-five’de wat af, kletsen, ontmoette, juichten en meer! Het was een super dag! Boswachter Erik stond er ook met een grote smile en het was gewoon een heel gave mooie dag!

Partner Toon

Aan het eind toen iedereen al lang naar huis was, wij het veld weer hadden opgeruimd en met ons team van vrijwilligers een laatste afsluitend drankje gingen drinken bij Toon op de manege, kregen we te horen dat ze zich daar werkelijk de benen uit het lijf hadden gelopen! Het was super druk geweest en er waren veel meer mensen gekomen dan verwacht. Harstikke fijn natuurlijk, maar het had wel even voor wat stress bij de o-zo-relaxte Toon en zijn team gezorgd! Haha, nuja, we maakten mooie afspraken voor de toekomst, en omarmden Toon en zijn mooie manege als startlocatie en horeca-partner voor de volgende edities van de Leenderbos Trails! Tenslotte, een samenwerking was geboren.

Zondag a.s. kun je dus vanaf het terras van de manege met een heerlijk kopje koffie of een ijskoud biertje de trailers aanmoedigen! Geniet ervan! En tot dan! Wij zijn er vanaf 08:00 uur en de 50K en 42K afstanden starten om 09:00 uur.

Valkenswaardseweg 29 in Leende

08:00 – 13:00 Afhalen startnummers
09:00 – Start 50 & 42 km
11:00 – Start 32 km
12:00 – Start 21 km
13:00 – Start 12 km & 7 km

Meer informatie: ga naar De Leenderbos Trail

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?