fbpx

Nieuwe paadjes ontdekken

Iedere ochtend breng ik eerst de kinderen naar school om vervolgens de dag te starten met een stukje hardlopen. Deze ochtend bedenk ik waar ga ik vandaag heen? Zin in nieuwe paadjes, rijd ik richting Arcen, nieuwsgierig wat deze tocht mij gaat laten ontdekken!

 

Rustig aan.

Auto op slot. Rugzakje om en gaan! De tocht gaat vanuit Wellerlooi richting Arcen. Rustig aan starten en in langzame looppas de bossen in. Wow! Na nog geen 5 minuten word ik al getrakteerd op een overstekend hert! Gaaf! Het blijft bijzonder om wild tegen te komen in de bossen tijdens het trailen. De route vervolgd, heuveltje op, heuveltje af. Los zand en weer mooie strakke paden. Ondertussen kijk je naar boven en word ik verrast door drie grote buizerds. Pfhoe, even opletten! Na een paar kilometer kom ik bij een openvlakte, De Hamert. Wat een fantastisch mooi natuurgebied is dit zeg! Wat een afwisseling! Ik vervolg mijn tocht, want het heet hier niet voor niets Nationaalpark de Maasduinen, dus hup, op naar de duinen! De Maasduinen trakteren mij op een weids uitzicht, vergezichten, plassen water, vogels en zelfs schapen. Ik kom ook langs 4000 jaar oude grafheuvels en loopgraven uit de oorlog.

Historie

Het bos gaat verder en zonder dat je er erg in hebt, loop je Duitsland in. De Maasduinen als verbindende schakel. Het laat je wegdromen naar andere tijden. Zoveel historie! Dit smaakt zeker naar meer! Meer trails en meer ontdekken, want wow, ik wist niet dat zo dichtbij, zo’n mooi en groots natuurgebied lag! Er is hier van alles te zien, grafheuvels, grindafgravingen en loopgraven uit de tweede wereldoorlog, oorlogsmaterieel en herdenkingsmonumenten. Maar zeer zeker ook het natuurschoon is heel bijzonder! Waterplassen, duinen en mooie bossen, maar wat erg uniek is, is dat het de langste rivierduingordel van Nederland is.

Als je goed oplet zou je ook zomaar een bever kunnen zien. Deze voelt zich aardig thuis langs de Geldernsch-Nierskanaal of rondom de ruine Bleijenbeek. Ook de kraanvogel kan je in het voor- en najaar vinden bij de vele vencomplexen op Landgoed de Hamert. Ik ga hier zeker terugkomen! 7 september sowieso, dan is de Maasdal Trail! Die start net iets Noorderlijker van waar ik heb gestruind, maar ik ben wel nieuwsgierig naar wat ik daar nog voor moois ga ontdekken!

Met sportieve groet

Eefje Hoedemaekers

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?