fbpx

Op bezoek in de Leenderbossen

De dag is mooi. Zonnig, een helder blauwe lucht opgevuld door witte vlokken van wolken die langzaam door de lucht bewegen. Ik zit aan een houten tafel, buiten,.. samen met Erik Schram, de boswachter van de Leenderbossen en we praten wat bij. Komende zondag hebben we opnieuw een Leenderbos Trail en we nemen de laatste bijzonderheden door. De processie rupsen zijn er wel, maar slechts op een paar plekken,.. maar gelukkig niet meer storend want het ergste is achter de rug. Erik vertelt dat het totaalbedrag van ons donatie-project, ‘De Nieuwe Schuilhut’ voor in de Leenderbossen bijna opgehaald is… nog slechts EUR 700,00 en de nieuwe hut kan geplaatst worden. Komende zondag is Erik ook aanwezig.. als boswachter maar ook als trailrunner… wel zo gezellig…  

Het gebied

Een paar minuten later draai ik met de auto een parkeerplek op. Met een 650ml waterbidon in mijn linkerhand en mijn telefoon in de andere hand, besluit ik een gedeelte van de 21km route voor te lopen. De bossen zijn zo mooi op het moment. Het is best droog, maar de bomen zijn groen en het gras staat hoog in de paden langs de heidevelden. In het eerste stuk, waar alle afstanden langskomen, kwamen er 3x reetjes voorbij. De wind kwam van voren en als je dan stil bent ruiken en horen ze je niet verschijnen. Deze reetjes waren opvallend bruin, zo tussen de groene struiken en bomen. Ja,.. dat is zo geweldig aan dit gebied. Het is groot, afwisselend en er lopen geen wegen doorheen waardoor het ‘natuurlijk’ stil is. Uren en vele kilometers kun je hier dwalen.. Het gebied ligt tussen Leende en Valkenswaard… en van Achel in België tot aan Soerendonk. Al duizenden kilometers heb ik hier gelopen en nog steeds raak ik iedere keer weer verrast door bijzondere momenten met de prachtige bewoners of de rust die de natuur me geeft door de afwisselende natuur in de verschillende gedeeltes in het gebied. Ik ben blij met dit gebied, voor mij op loopafstand. Ik ben blij dat we via de Leenderbos Trail vele trailrunners kennis laten maken met dit uniek gebied.

De Trails

Het was heerlijk in het gebied vandaag. Geen last gehad van die rupsen, geen last gehad van teken of andere gekke beestjes. Wel veel dieren kunnen spotten.. Reetjes, veel vogels, de hooglanders die ergens aan het grazen waren. Opvallend weinig mensen in het gebied,.. maar.. het is dan ook dinsdagmiddag 17:00u. De routes zijn geweldig. Dit keer zijn de 7-12-21km routes uitgepijlt en de 31-44-50km worden op GPX gelopen. Zelf ben ik komende zondag een keer deelnemer.. Op mijn 2e dag van de 100uur door de natuur challenge loop ik de 50km Leenderbos Trail Ultra… En daar heb ik erg veel zin in.

Tot komende zondag!…

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Een impressie van de dag

 

> Meer informatie over de Leenderbos Trail

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?