fbpx

Trailrunning Community – even dit…

Hai Gerard,… hoe is het gegaan en wat vond je van de route…?‘ Een lach, met de handen op de knieen staat Gerard als laatste loper uit te hijgen. “Pffff… dat laatste stukje toch ff doorgepakt“. Gerard heeft bij de Keelven Trail geholpen, door samen met enkele andere ophalers alle pijlen op te halen van de route. “Nou, het was een geweldige route en alles liep goed, top dag…!” Heerlijk zo’n reactie.. ondertussen doen we al onze Trailrunning Community initiatieven met geweldige mensen samen… Ik neem zijn volle racevest in ontvangst, waar alle elastieken en pijlen in zitten en loop weg om dit op te ruimen. Gerard roept me na en zijn laatste opmerking made my day… ‘Oh Chris… er zit ook nog wat Piepschuim in het Racevest bij de pijlen…!‘ Ik draai om en vraag; ‘Piepschuim Gerard?’ – … “Ja Chris,… die rotzooi hoort niet in de natuur.. ik heb het natuurlijk meegenomen…!!!” Met een brede lach loop ik met een vol racevest inclusief piepschuim verder op dit op te ruimen… Helemaal blij met mensen zoals Gerard om me heen.

Trailrunning Community

Vorig jaar ben ik zelf een nieuw pad in geslagen.. Metaforisch ben ik mijn ‘Langste Ultra Trail’ ooit gestart… Daarmee bedoel ik dat ik voor mezelf een keuze heb gemaakt en dat ik ook een doel,.. een finish in het vooruitzicht heb gesteld,… want iedere ultra trail heeft een begin en een einde. Al jaren accepteer ik de sport trailrunning als een metafoor voor de invulling van mijn leven. Mooie en minder mooie momenten wisselen elkaar af, maar alles heeft een reden, het is mijn eigen keuze. Al meer dan 10 jaar ben ik te vinden op de mooiste plekken in de vele verschillende Bergketen die binnen Europa en daarbuiten bestaan. Ik heb genoten van de mooiste (ultra)trails, die me zoveel leermomenten hebben gebracht. Ik kan wel stellen dat die events die me hebben gevormd tot hoe ik nu in het leven sta… De vriendschappen die ontstaan zijn door bijzondere gebeurtenissen tijdens deze deelnamen zijn onbetaalbaar en voor mij blijvend,… voor de rest van mijn leven.

Trailrunning Events

Onbewust wist ik toen al dat ik juist met die ervaringen meer wilde doen. De mensen bij elkaar brengen in een setting waar natuur, trailrunning, avontuur en beleving centraal staan. Sinds mijn besluit vorig jaar is het allemaal heel snel gegaan. Samen met Cor en Geraldine zijn we begonnen met onze eigen Trailrunning Events kalender, waarbij we op alle evenementen de elementen natuur, trailrunning, avontuur en beleving centraal laten staan. Onze Keelven Trail van afgelopen zaterdag was alweer ons 21-ste evenement van 2019… en er volgen er nog velen. De programmering van 2020 is klaar en we hebben bijna in ieder weekend iets moois te bieden.

Start2Ultra

Volgens dezelfde insteek hebben we als team een Start2Ultra programma ontwikkeld, waar we deelnemers in een periode van 6 maanden van 20km naar 50km brengen. Ondertussen hebben we laten zien dat het werkt. Onlangs zijn we met groep 8 begonnen en bij de groepen 1 t/m 5 hebben alle deelnemers met ons de eerste ultra trail van 50+ kunnen volbrengen. De 9e groep start deze maand en er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.
Bij onze Start2Ultra groepen kunnen de deelnemers tijdens de duur van het programma vrij naar keuze deelnemen aan al onze evenementen. We faciliteren een groep leuke, welwillende mensen naar een doel… het lopen van hun eerste Ultra Trail. En wij, wij genieten bij iedere stap die ze doormaken. Daarbij ondersteunen en begeleiden we de deelnemers waar we kunnen en stellen al onze kennis en ervaring beschikbaar voor het realiseren van het gezamenlijke doel: Het volbrengen van de eerste Ultra Trail. Na afloop komen alle deelnemers in onze groep Finishers Start2Ultra en hier ontstaan geweldige avonturen die ze samen bedenken en oppakken. Ook deze formule past goed bij onze Trailrunning Community gedachte… Kennis en momenten delen om samen verder te komen!

#100UDDN

Vorig jaar december besloot ik spontaan om mezelf een kado te doen door 100 uur door de natuur te willen trailrunnen binnen 30 dagen.. Al gauw volgde het volume van 1.000km daarbij en #100UDDN was geboren… Half januari heb ik mijn eerste challenge kunnen finishen en vanaf de 13e juli begin ik mijn tweede challenge.

Bij het samenstellen van mijn ‘te lopen schema’ voor die 30 dagen, besefte ik pas hoeveel routes we ondertussen binnen de natuurgebieden hebben gemaakt en die te lopen zijn op de evenementen. Ik koos ervoor om in ieder geval al onze ultra-afstanden te lopen, die we op de kalender van 2020 hebben staan. Iedere maand in 2020 hebben we in ieder geval 1 ultra afstand… Ik maakte mijn schema en zag dat deze ultra afstanden opgeteld al 627km… die resterende 380km heb ik eenvoudig met andere trailrunning events trails kunnen aanvullen.

Tijdens deze challenge zullen vele vrienden me gaan ondersteunen, ze lopen mee of zijn anders zijdelings betrokken… Tuurlijk zal ik het zelf moeten volbrengen.. maar het is prettig als je terug kunt vallen op anderen,.. die snappen over het waarom en hoe nu verder… zeker op de zware momenten…

Woord van dank

Na ieder besluit ontstaan mogelijkheden… en bij mij ontstonden die binnen de wereld van onze Trailrunning Community. Ik ontmoette Cor en Geraldine en samen hebben we verschillende plannen uitgewerkt en zie daar…. Trailrunning Events en Start2Ultra zijn twee geweldige initiatieven die omarmt worden door heel veel mensen, die de sport trailrunning beoefenen en graag betrokken zijn… mijn dank gaat in de eerste plaats uit naar deze twee kanjers… We zijn allemaal uniek als persoon, maar delen dezelfde passie en hebben elkaar gevonden voor nog heel veel moois in de toekomst.

Vrienden

Natuurlijk ook al die trailrunners en vrijwilligers die in een vorm betrokken zijn bij de Trailrunning Community. Echte vrienden waarmee ik samen op avontuur ga, vaak in het buitenland of tussendoor in de prachtige Nederlandse natuur. Echte vrienden waarmee we samen de evenementen organiseren. Stuk voor stuk kanjers die ons helpen en betrokken zijn bij de Trailrunning Community. Alle vrienden van onze Start2Ultra programma’s die betrokken blijven, ook na volbrenging van het programma… gewoon,… omdat ze hetzelfde zijn zoals wij…

Ik besef dat ik mijn tijd maar een keer kan besteden en dat je altijd een keuze hebt waaraan je die besteed. Door mijn keuzes verzamel ik heerlijke persoonlijkheden om me heen die me accepteren zoals ik ben en waar ik geweldige momenten mee beleef.. Vaak iets kleins,… zolang het mijn besef maar aanwakkert… dat ik vooruit kom… en dat ik niet alleen ben.

Het voorbeeld van Gerard is zo’n momentje… top kerel!

Mede door deze vrienden besef ik dan je nooit op zoek moet naar waardering.. die ervaar je gewoon al je de juiste mensen om je heen hebt.
Mijn dank gaat dan ook uit naar iedereen die zich aangesproken voelt… want dan hebben we samen vast al iets moois meegemaakt.

Tot de volgende keer.

Chris van Beem

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?