fbpx

#100UDDN – er gebeurt een hoop

Ik ben nog steeds onderweg… ik ben voortdurend onderweg, in de natuur… 30 dagen achterelkaar. Ik ben een bofkont,.. maar tegelijkertijd vertelt je lijf soms andere dingen.. in de trend van ‘Ga eens zitten op je kont’,.. doe is even niks… ook fijn…. Het is dag 23 en gisteren heb ik alleen de Krijtland Trail van 50km in Zuid Limburg gelopen. Aan het eind van de dag had ik een totaal van 690km gelopen… ik ben nog steeds onderweg, nog maar 8 dagen en 310km te gaan.

Ongemakken

Bij het begin van de #100UDDN challenge was ik voorbereid op de komende ongemakken. Geen zin meer,.. moe,.. stijf en zo moe dat het even niet meer vanzelf gaat. Gek genoeg heb ik daar tot en met dag 21 geen last van gehad… het begon in de ochtend voor de Krijtland Trail.. even geen puf of fut.. geen zin,.. want het voelde als onzin. Ik zat zogezegd even in mijn kleine ongemakkelijke wereld en zag het totaal even niet… Tja,.. momenten zijn allesbepalend.. de keuze hoe je ermee omgaat bepalen het vervolg. Dus,.. zoals ik al zei,.. ik was voorbereid op de komende ongemakken.. en zo begon mijn dag 22,.. in het mooie Zuid Limburg.

Een rollercoaster

Ieder begin heeft uiteindelijk weer een eind… en gedurende mijn challenge is dat de 100UHUT, een 100km ultra over de gehele Utrechtse Heuvelrug op zondag 11 augustus. De invulling van de 29 dagen daarvoor is een planning en het voortdurend aanpassen van deze planning naar mogelijkheden. Eigenlijk zou ik vandaag de Dodemans Trail gaan lopen… met 3.000 D+, ook in Zuid Limburg, maar,… na een korte dialoog met mijn lijf en 3 bakken koffie paste ik in alle vroegte mijn planning aan… Ik heb even iets langer rust nodig… ik moet nog 309km. Het lopen van deze Dodemans Ultra Trail van 117 had me wel wat ruimte gegeven de komende dagen,… maar ik heb de afgelopen 6 dagen al 241km gelopen.. en vandaag nog eens 117km solo,.. non-stop.. Nee… toch maar een ander plan voor de komende 7 dagen.

Naast het lopen heb ik ook nog een leven… haha.. het mooie van deze challenge is eigenlijk dat alles gewoon doorgaat. De afgelopen 22 dagen was een soort rollercoaster. Ik heb echt zulke gave momenten mogen meemaken in die bijna 700km natuur. Tijdens alle afstanden voelde ik me goed (genoeg) en heb ik kunnen genieten van ons mooie Nederland op vele verschillende plekken. Ik heb bijvoorbeeld samen met Martin de Gelderse Poort Ultra trail gelopen.. een prachtige dag.. veel mooie momenten en ook daar werden er door Joost en Astrid opnames gemaakt voor de documentaire ‘#100UDDN’, die begin oktober klaar is… de trailer staat hieronder. zo gaaf!

100 Uur Door De Natuur – Trailer from Rocking Chair Moments on Vimeo.

Om door te kunnen gaan, met deze toch wel zware challenge, kies ik ervoor om niet te veel stil te staan bij de ‘Nog Te Doen’ afstanden, maar bekijk ik alles per dag als een nieuw avontuur. Ik heb de tijd vrij kunnen maken om in de natuur te kunnen zijn en ik wil niet zeggen dat alles vanzelf gaat… wat ik wel kan zeggen is dat dingen blijkbaar blijven gaan. En ja… een beetje mazzel moet je wel hebben zo onderweg.. Natuurlijk ben ik al een paar keer gevallen.. boem,.. plots weer op de grond, ik denk nu een keer of 4… Een van die keren viel ik opnieuw op een slijmbeursontsteking op mijn linker elleboog.. Dat was pijnlijk en die heb ik weg laten halen een paar dagen daarna.. En,… tadaa… nu is hij weer terug… Misschien omdat rust houden een voorwaarde voor genezen is.. Iets voor over 8 dagen…

Naast het niet teveel stil staan… letterlijk trouwens,… ben ik bewust dat het mijn eigen keuze is. Ik merk dat ik nu op 70% van mijn challenge is steeds enthousiaster word. Ik heb dan nu ook mijn planning voor de komende week klaar. Vanavond naar de Kempenland Trail voor de 30km.. Morgenochtend naar Hattem voor een nieuwe Ultra Trail van 50km. Tuurlijk nog de Groesbeek Trail lopen op dinsdag met aansluitend een extra rondje in de Gelderse PoortThe Maasdal Marathons op woensdag en dan nog wat kleine afstanden op de Groote Heide vanuit Geldrop.. Ja,… met dan de afsluiter op komende zondag bij de 100km UHUT en bij een finish schiet ik zomaar door de 1000km heen en is de #100UDDN-Challenge volbracht…

Tot slot

Ik ben er nog niet,.. maar ik ben nog bezig… dus ik ben er nog steeds. Vol vertrouwen de laatste 300km van de challenge.. het worden vast 8 geweldige sportieve  dagen in en door de natuur…

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?