fbpx

GroesbeekTrail here we come!

Afgelopen zaterdag stond de GroesbeekTrail op het programma. Een nieuwe nog niet eerder gelopen trail uit het Trailrunning Events assortiment. Daar MOET je bij zijn natuurlijk! En dat was ik. ????De trail werd aangekondigd als een ‘aanrader’ met stiekum ‘stevige hoogtemeters’. Zal mij benieuwen, ik kijk er naar uit!

Bij aankomst bij de Zweef inn is het al gezellig druk. Het is even zoeken naar een parkeerplekje, maar dat lukt snel. De sfeer is relaxt, as usual. Ik ben op tijd en kan op mijn gemak even rondkijken bij de Zweef inn, nog een koffie scoren, mijn startnummer ophalen en gezellig kletsen met andere lopers. Heerlijke locatie dit, zeker eentje om te onthouden: je loopt hier zo het bos in of de hei op. Die laatste is overigens al een beetje paars. Mooi!

Het is bijna 13uur: de 12 kilometer staat klaar voor vertrek. We zeggen Cor hallo en krijgen instructies. Niets ingewikkeld: gewoon de pijlen volgen en genieten van wat je ziet en tegenkomt onderweg. Met stoute oogjes meldt hij nog even dat de route iets langer is geworden, 13 of 14 denkt hij, geen probleem toch? Ik slik, oops, 14?! Nou ja zien we dan wel weer.

We gaan van start. Allemaal tegelijk. En we zijn met best veel vandaag. We rennen een eind het bos in, maken een scherpe bocht naar links en lopen dan langs het fr-meds.net. De snelle jongens zijn er al vandoor en ik doe een beetje rustig aan. Ik ben het nog niet zo gewend om meer dan 10 kilometer te lopen, zeker niet met trailen en de vorige keer bij de Strabrechtse Heide was ik toch een beetje te snel gestart. Na een kilometer ofzo staat Cor ineens weer op de weg, hij sluist ons het kruispunt over en we komen op een single-track in het bos terecht. Nu gaat het echt beginnen! Slingerend het bos door, heerlijk!

De route is fantastisch en het is in het begin direct al goed opletten. De paadjes zijn smal en er zijn meteen ook al heuveltjes, stukjes vals plat en scherpe bochten. We lopen gedeeltelijk over mountainbike parcours en ergens achter mij hoor ik iemand roepen die het parcours herkent als ‘de hel van Groesbeek’. Nou dat belooft wat! Haha!

Onderweg is het volop genieten. De ietwat massale start versnipperd snel. Er is toch wel wat niveauverschil tussen de verschillende lopers, waardoor de groep redelijk snel verspreid en ik dus ook hele stukken alleen loop. Helemaal top! Ik probeer niet op mijn horloge te kijken en wat meer op gevoel en hartslag te lopen. Dat gaat heel aardig en voor ik het weet zijn er 7 kilometers voorbij en kom ik aan bij de verzorgingspost. Hier is het dan ineens weer een beetje druk, maar vooral heel gezellig. Even bijkletsen, bij tanken, lekker wat eten en drinken en weer door.

In deel 2 zitten wat meer hoogtemeters, tenminste, dat voelt in ieder geval zo 😉 Ook zitten hier de echte kruip-door-sluip-door-paadjes. Ik zie de pijlen voor mij uit, maar hoe kom ik daar? Oh gewoon door de struiken en de bladeren, ja dat kan natuurlijk ook. Dit is echt ‘dóór de natuur’. Ik denk aan Chris die (oa) deze route uitgezet heeft (goed gedaan hoor!) en die morgen nog een 100 kilometer ‘moet’ voor zijn #100UDDN. Heel Knap en veel respect!! ????????

Al mijmerend en genietend loop ik verder. Het gaat heel goed en het valt mij mee, al die hoogtemeters in Groesbeek. Het is een supermooie tocht, echt een aanrader inderdaad, daar is niets over gelogen. Na nog weer een heuvel op en af kom ik Chris ineens tegen, hij wijst mij de weg en zegt dat ik er nog fris uit zie. Thanks! En Cor bedankt voor het maken van deze mooie route! Hij is prachtig!
Nog een klein stukje single-track en er staan weer mensen langs de kant, dan weet je dat de reis bijna voorbij is en dat je weer in de bewoonde wereld terecht gaat komen. En inderdaad: daar is Cor, een high five en een big smile. Wat een geweldige trail weer! Superb.

Even bijtanken bij de VP waar Geraldine staat. Ik krijg een heerlijk glaasje gele heksendrank van maakster Janneke (met als geheim ingrediënt rattenplas :-S). Het smaakt best oké, maar doe mij toch ook maar dat lekkere biertje 😉 Cheers!

Op naar Amerongen, tot volgende week! Bye, Caro.

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?