fbpx

Mentale vrijheid in Groesbeek

Na de iets te gezellige zomerparkfeesten gisteren stond vandaag de eerste editie van de Groesbeektrail op het programma. Weer zo’n prachtig event van https://trail-events.com/
Ik had mij ingeschreven voor de 12 km, achteraf een goede keuze. Zeker gezien de hoeveelheid alcohol die nog in mijn lichaam vertoefde van gisteren. Gelukkig kan ik op de een of andere manier goed tegen alcohol. Na een avondje doorzakken bruis ik ‘s morgens van de energie. Mijn huisarts heeft mij eens een keer uitgelegd dat ik dan actief ben door de suikers die in het bier zitten. Prettige bijkomstigheid 🙂
Enfin, terug naar het event. Bij aankomst heerst er al een gezellige drukte. Wat mij opvalt is de relaxte sfeer. Er hangt een soort gelatenheid en gemoedelijkheid. Geen strakke koppies of gespannen blikken.
Ik kan nog net de start van de 24 km meemaken. Er staan zo’n 150 trailers aan de start, een mooi imposant aantal.
Tijd om mijn startnummer op te halen bij Geraldine die ondanks de drukte altijd even tijd maakt voor een praatje en alles goed geregeld heeft bij de uitgifte hiervan.
Ook spreek ik vooraf even met Chris die bijna klaar is met zijn challenge 100 uur door de natuur. Zijn benen voelen goed, alleen heeft hij wat moeite met zijn voeding. Hij is 6 kg afgevallen. Hij krijgt het niet bijgegeten.
Het is nogal een onderneming wat hij doet. Respect.
Net voor de start spreek ik nog een dame die ik de opdracht geef vooral te genieten.
Dat is de juiste mindset, off we go!
Wat een prachtige route en gaaf om zeker in het begin zo’n mooie lange sliert lopers zich een weg zien te banen in het imposante bos.
Single tracks, bergjes, afdalingen.. prachtige vergezichten, waanzinnig mooie bospaadjes. Deze trail heeft alles!
Het lopen vergaat mij vandaag goed, onderweg stop ik geregeld om een foto te maken. Tijdens het maken van de foto’s besef ik hoezeer ik hiervan kan genieten. Ik ben echt in het moment. Hardlopend door de bossen ervaar ik mentale vrijheid. Een State of Mind die heerlijk voelt.
Ik loop zonder tijdwaarneming, heb geen idee hoeveel km ik nog moet lopen.
Maar het maakt mij niets uit;
Ik ben hier nu in dit!
Ook bij de verzorgingspost neemt iedereen de tijd om even wat te nuttigen, een praatje te maken. Wat een relaxte sfeer. Geen gejaag, geen haast..
Het 2e gedeelte van de trail zitten een paar kleine bergjes in, maar wat komt er na een berg? Juist ja! een afdaling… mijn favoriete onderdeel. Ik geniet er van om huppelend als een dartel hertje bergaf te gaan, kleine en grote stapjes afwisselen en snelheid maken.
Krijg je het gevoel krijgen dat je een oerkreet uit wil slaken? jiiiiiiihaaaa.. dan zit je in een heerlijke flow. Net voor de finish kom ik de dame tegen die ik de opdracht gegeven had om vooral te genieten. Op mijn vraag of dat gelukt was kon ze bevestigd antwoorden dat dit het geval was.
Ik heb het laatste stuk nog energie over en kom met een klein dansje over de finish.
De high five van Cor bevestigd dat dit een geweldige trail was. Achteraf krijg je nog een heerlijk finishbiertje. Veel lopers kiezen er voor om deze meteen te nuttigen en even na te praten. Het lijkt wel een gezellig trailcafe.
Ook hier heerst weer een gemoedelijke sfeer, geen haast, geen lege blikken in de ogen van lopers, maar voldoening en een glimlach op veel gezichten.
Mentale vrijheid.
Op naar het volgende event!
Groeten
Hans
–>> Meer over het evenement KLIK HIER
Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?