fbpx

Op de fiets naar de Alpen en Trailrunnen in de Herfst

Herfst Trailrunweek AltijdSporten.nl

Terwijl Chris in een maand tijd honderden kilometers op de loopbenen ons mooie Nederland doorkruist, zitten mijn vriend Allard en ik op de mountainbike. Op weg naar Zuid Frankrijk. Ons project heet Van Boshuis naar Berghuis. We hebben nog drie dagen om op de eindbestemming te komen. Gaan we het halen?

Het plan …

We fietsen, zoveel mogelijk offroad, van Groesbeek (waar de Groesbeek Trail 10 augustus start!) naar Puy Saint Vincent in Zuid Frankrijk waar ik vanuit AltijdSporten.nl veel Trailrunweken organiseer. Met de auto een afstand van zo’n 1200 kilometer. Wij gaan via de Eiffelsteig, de Vogezen en Hautes-Alpes. We hebben 12 dagen de tijd. De trailschoenen zijn mee en de zwemspullen ook, maar eerlijk is eerlijk. Van lopen en zwemmen is het nog niet gekomen.

Van Boshuis naar Berghuis

Marteling of vakantie? 🙂

Veel mensen zullen de bezigheden van Chris, Allard en mij niet als een ontspannen vakantie zien, maar wij genieten ervan! Enorm! Ontspanning door inspanning en het ‘reizen’ geeft zoveel meer dan alleen de sportieve verplaatsing van A naar B.

Herfst Trailrunweek AltijdSporten.nl

Inmiddels zijn we al in Genève!

Nog ‘slechts’ 250 km en 4000 hele mooie hoogtemeters te gaan! We hebben nog tot zaterdag.

Mijn droombeeld is al maanden om met z’n tweetjes, na een vertrek 10 dagen geleden vanuit ons Boshuis, over de machtige Col du Galibier te fietsen en dan echt de laatste afdaling in te gaan richting ons Berghuis. Ik kan niet wachten op dat moment en tegelijkertijd wil ik ook niet dat deze reis al stopt.

Ik vind het echt heel fijn en geeft veel inspiratie voor meer meer meer! Vooral het heel veel buiten zijn, het minimalistische bestaan en dat ik het liefste geen einddatum wil, omdat de plekken waar we zijn zo mooi zijn. Dat ik daar ook wil trailrunnen, zwemmen of gewoon zitten en staren. #luxeprobleem

Regendagje

Na non-stop buiten geleefd te hebben in de zon, mochten we gisteravond genieten van deze prachtige zonsondergang in Zwitserland. Kort daarna kreeg het onweer alle ruimte. Wow! We kropen snel in ons 1 persoons tentje in de hoop dat die waterdicht is. Allard ligt al ruim een week met zijn neus tegen de binnentent en ik met 1 arm in het gras, haha, Past prima met z’n tweetjes! En we ervaren ons mini huisje oprecht als een luxe.

Van boshuis naar Berghuis

Fietsen versus Trailen

Het fijne van deze reis is dat ik amper op de fiets had gezeten dit jaar, maar wel honderden kilometers trailrunpaadjes onder mijn gympies had laten gaan. En daar kun je dus prima mee fietsen! Moeiteloos lijkt het wel. Terwijl ik me ook realiseer dat dat geen vanzelfsprekendheid is. Het geeft me wel de ruimte om op de fiets nieuwe plannen te maken. Voor vanalles en ook de reizen van AltijdSporten.nl.

AltijdSporten.nl herfst trailrunweek

Herfst Trailrunweek in de Ecrins

Over die nieuwe plannen later meer, want op dit moment kijk ik vooral uit naar de Herfst Trailrunweek. Die is al snel! Van 5 t/m 12 oktober. Vanuit een heerlijk luxe chalet. We kennen er elke singletrack en gaan je daar natuurlijk zoveel mogelijk van laten zien. We gaan naar toppen rond de 3000 meter met eindeloze uitzichten en herfstkleuren waar je stil van wordt. Ga je met ons mee?!

In deze tijd van het jaar verstilt de natuur, daar gaan we met deze reis in mee. Daarom kunnen er niet meer dan 12 trailers mee. Er is nog plek! Wil je meer weten?

Alle informatie vind je hier >>

Vrolijke groet vanaf het meer van Geneve,

Allard en Jantiene

AltijdSporten.nl herfst trailrunweek

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?