fbpx

Spiri-Trails

Met informatie heb ik niet zoveel. Ik leef en beleef op gevoel vanuit mijn intuïtie, en voor sommigen klinkt dat wellicht zweverig, maar wat ik bedoel is dat mijn beeld of ervaring vaak niet overeenkomt met de feitelijke informatie. Bijvoorbeeld, ik ga het bos in om te trailen. Het is mooi, de zon schijnt, het ruikt fijn, ik word verrast door de omgeving, zie en ontdek nieuwe dingen en bij thuiskomt blijft mij vooral de beleving bij. T was fijn. Hoeveel km en tegen welke snelheid? Helaas, t boeit mij vaak niet genoeg. De ene keer 5 de andere keer 10 of 12. Een enkele keer rond de 20, het tempo? Zeer zeker ‘slak’, want de oe en ah’s, de foto’s onderweg of het even een ander paadje links of rechts induiken zijn voor mij eveneens een belangrijk onderdeel van diezelfde beleving. De intentie was, hup, naar buiten, genieten, beleven en t resultaat vaak ‘Yeah, dat was fijn zeg!’

Vraag mij dus niet naar een definitie, of meer feitelijke informatie, want vaak strookt die niet met de werkelijkheid. Het was gezellig druk, misschien wel met maar 50 mensen en het was een lange trail, wellicht van 12km.

Spiritualiteit is een woord wat vele betekenissen kent en wordt toegekend. Voor de een zweverig, voor de ander richtinggevend. Beladen? Soms wel, vaag? Soms ook. Maar zoals met veel in t leven, zolang er geen ‘te’ voor staat is er niet zoveel aan de hand. Spiritualiteit is wel een rode draad in Mijn leven. Afgestudeerd als communicatie adviseur ging ik ooit werken in dat vakgebied en liep ik binnen twee jaar gigantisch vast in mijn eigen stijl van communiceren. Het voelde alsof alles wat ik ooit geleerd had, mij niet hielp en ik vooral niets begreep van dat ingewikkelde communiceren. Een zoektocht naar een stuk eigen reflectie, zelfontwikkeling, persoonlijke groei of hoe je t ook wilt noemen, liet mij kennis maken met NLP en opende een wereld. Ik leerde over communicatie, en dat er non-verbaal velen malen meer wordt gezegd dan verbaal, ik ontdekte mijn eigen stijl en zonder mijn oprechtheid kwijt te raken, leerde ik ook om meer uit te leggen wat ik bedoel. Gevolg, heel fijn, ik werd meer begrepen en kon weer een paar jaar vooruit in t werk!

Zakelijke paden werden doorkruist door meditatieklasjes, sjamanisme workshops, Maya coachingsopleidingen, chakra workshops en meer. Heerlijk! De authenticiteit van veel spirituelen vind ik mooi. Ik word blij van het echte en oprechte, de levenswijze en wijsheid en kan echt genieten van een heerlijk spiritueel zijpad, als aanvulling op mijn zakelijke weg. Veel kleurrijke mensen ontmoette ik langs deze weg, sommigen voor even en andere voor een leven.

Lang heb ik gedacht dat ik moest kiezen. Zakelijk of spiritueel, het een of het ander. Ik vond mezelf lang niet uniek genoeg voor het spirituele pad, ben niet zo van het leiden, en dat bracht mij vaak in een innerlijke tweestrijd en keuze stress. Vaak door praktische argumenten kwam ik toch weer op het zakelijke pad terug, wat zich inmiddels van communicatie via evenementenorganisatie had verlegd naar crisismanagement en de veiligheidswereld. Twee paden, verschillende wegen, kruisingen en rotondes. Vaak naast elkaar, zelden ineen. Beiden brachten voldoening en vervulling in stukken van mij, beiden had en heb ik nodig. Maar daar waar verbinden en samenbrengen vaak mijn kracht is richting anderen, lukte dat voor mijzelf niet zo goed. Ooit gemediteerd met brandweermannen? Of een training aan burgemeesters gestart met een sjamanistisch ritueel? Ik niet.

De weg vervolgde zich, het leven ook, en wijsheid komt met de jaren, ook dat is vaak zo. Maar zonder nou de wijsheid te hebben, kwamen wel stapje voor stapje de paden meer bijeen. Een hobby van buiten zijn en genieten van de natuur die er altijd al wel was geweest, werd gecombineerd met het starten met hardlopen en na kampioen zijn in ‘beginnen met hardlopen’ lukte het nu wel om dit door te zetten en nog belangrijker er van te genieten! Het trailpad was geboren en na een paar voorzichtige laagdrempelige events begon ik er steeds meer van te genieten. Het spiri-pad kreeg invulling met yin-yoga, ik schreef er eerder al eens over, een combinatie van yoga en meditatie, en het zakelijke pad kreeg wat bergen te beklimmen en daar achter vond ik de zon weer. Veel paadjes uit het verleden van evenementenorganisatie ooit nog voor SnowWorld en communicatie voor Brandweer en Gemeenten, samen met crisismanagement voor de Veiligheidswereld werden een groot pad en gaven mij de mogelijkheden talenten te combineren. En zo zijn we nu een klein jaar op pad, met Trailrunning-Events en organiseren we trails, finishers events, met heel veel passie, plezier en enthousiasme en vooral
een persoonlijke touch in ruim 20 gebieden van Staatsbosbeheer. Ontdekken nog geregeld nieuwe gebieden, bedenken bijna wekelijks nieuwe ideeen, verbinden met partners, leren mensen kennen die onze passie delen, starten mooie samenwerkingen en bijzondere initiatieven. De veelzijdigheid, de passie, het verbinden en het authentieke is wat mij hierin drijft. Ik kijk geregeld met verwondering, verbazing en tegelijkertijd een enorme glimlach naar Chris en Cor. We zijn alledrie zo anders, lopen zulks andere paden, maar tegelijkertijd kiezen we er ook met 100% voor om dit pad samen te lopen en om van elkaar te leren, om elkaar te inspireren, en belangrijk om elkaar te helpen en te ondersteunen. En misschien is dat voor mij wel de ware betekenis van spiritualiteit, het ontdekken van je eigen innerlijke paden en deze ontdekkingsreis aangaan met jezelf. Of het je nu op hoge bergen brengt, in verlaten bossen of op een yogamatje, het is jouw pad, jouw levensreis. Leef m, met of zonder Strava.

Groeten,
Geraldine
geraldine@trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?