fbpx

Review: Jaybird VISTA

Klein in formaat maar groot in prestaties,.. een prima openingszin voor een review van een mooi product wat zeer handig in gebruik is tijdens oa trailrunning activiteiten. Zelf heb ik de #Jaybird VISTA nu een maandje in gebruik en ik deel graag mijn ervaringen in dit review. De Jaybird Vista kenmerkt zich door de draadloze Headphones, die je afzonderlijk kunt gebruiken. Makkelijk mee te nemen en zo eenvoudig in gebruik. Past goed bij mij… eenvoud en goed.

Voor gebruik…

De Jaybird VISTA heeft enkele (voor mij) gave features die het voor mij interessant maken. Zelf ben ik niet standaard uitgerust met Headphones tijdens het hardlopen, maar,… eerlijk is eerlijk.. soms is het best fijn en handig om tijdens het beoefenen van trailrunning met muziek te lopen of gewoon iemand telefonisch te woord te staan.

De Jaybird VISTA wordt geleverd in een kleine stevige case.. die tevens als accu dient. Standaard kun je met een opgeladen accu 6 uur met beide Wireless Headphones (Earbuds) muziek luisteren. Indien je de Earbuds voor 5 minuten plaatst in de compacte oplaadcase kun je direct weer een uur de earbuds gebruiken. Zo kun je het gebruik met 10 uur verlengen. Het geluid en de kwaliteiten van het bellen is in stereo geweldig…. dit wordt mede gerealiseerd door de nieuwste technieken maar zeker ook door het goed afsluiten van de oorschelp voor geluiden van buitenaf. Zelf ben ik niet zo’n voorstander van het lopen met afgesloten oren,… ik merk graag op wat er om me heen gebeurd. Hier heeft de Jaybird VISTA ook een antwoord op. De Earbuds zijn los ook te gebruiken. Daarmee heb je geen technische beperkingen, alleen geniet je niet van stereo tijdens het gebruik. Ik gebruik onder het lopen slechts 1 Earbud, waarbij ik ook direct het voordeel geniet van een verdubbeling in gebruikstijd… van 16 naar 32 uur.

Standaard wordt de Jaybird VISTA geleverd met 3 verschillende siliconen huls formaten. Zo zit er voor ieder oor-type zeker een passende variant bij. De compacte case is niet zwaar ( 45 gram ) en zeer klein in omvang: 74mm x 36,5mm x 24mm. Deze case stop ik eenvoudig in mijn racevest of in een belt.

Tijdens gebruik…

Voor een maand heb ik regelmatig deze Jaybird VISTA earpods gebruikt. Eerst een paar weken tijdens wat trainingen hier in Nederland, maar meer in de bergen rond Courmayeur in Italie. De techniek staat natuurlijk niet stil en ik was aardig onder de indruk van het geluid. In combinatie met de Jaybird-APP kun je eenvoudig je eigen presets van geluidsvoorkeuren creëren of selecteren. Verder staan daar leuke playlists in van andere (ultra)trailrunners, die je vervolgens kunt afspelen. Eigen playlists samenstellen is eenvoudig en het enige wat je hoeft te doen is je Earpods te koppelen via BlueTooth en de APP doet de rest.

Ik weet dat deze Earpods echt waterdicht zijn… ook tijdens een training in stromende regen heb ik ze gebruikt. Ook tijdens warme momenten functioneren deze Earpods goed. En,.. door het lichte gewicht van 6 gram per Earpod levert het laten vallen geen beschadigingen op… Wel zijn ze behoorlijk klein (22mm x 24mm x 18mm), waardoor ik ze weer regelmatig niet kon vinden onderweg.. maar, dat is gewoon een kwestie van goed opbergen..

De pasvorm is comfortabel,.. ook bij gebruik van meerdere uren achterelkaar. Het aannemen van een telefoontje werkt met 1 druk op de Earpod en de eenvoudige bediening maken voor mij dat de Jaybird VISTA standaard in mijn Racevest zit.

Conclusie

Ik zal nooit anderen vertellen wat ze moeten doen, ik deel alleen graag wat ik ervaar en wat voor mij past. Bij dit product kan je merken dat enkele (ultra) trailrunners betrokken zijn geweest bij de door-ontwikkeling van dit product. Juist op die belangrijke punten en met name onderweg, ervaar ik veel gebruiksgemak. Lange batterij-duur, prettig in pasvorm, handig in gebruik en een uitstekende geluidskwaliteit zijn voor mij de prima eigenschappen.

Het kleine formaat is zeker een voordeel gecombineerd met de kleine accu-case om mee te nemen. Liefhebbers van geluidsinstellingen kunnen helemaal los in de APP en per genre een setting activeren. Zelf ben ik al super tevreden met de setting van Timothy Olson, die gewoon beschikbaar is en luister ik graag naar de playlist ‘Island Beats’.

Deze Jaybird VISTA Earpods zijn op verschillende plaatsen te koop en de richtprijs is EUR 179,00

Meer informatie is te vinden op: www.jaybirdsport.com of gebruik #PowerYourPassion op Instagram, Facebook en Twitter.

Eenvoud in het gebruik van gear geeft ruimte… voor mij dus een prettige aanvulling op de kern, het beoefenen van de Trailrunning Sport tijdens mijn vele tochten door de natuur.

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?