fbpx

Groote Heide Trail vanuit Geldrop

Komende zaterdag opnieuw de Groote Heide Trail met 5 afstanden. Voor mij een extra leuke bijkomstigheid bij dit event,.. dit is het gebied wat op 200 meter van mijn huis ligt en daar loop ik al meer dan 10 jaar. En, aangezien ik best veel loop en nogal nieuwsgierig ben ken ik ook ieder paadje. Het lopen van routes is geen probleem, ik begin altijd gewoon en kies wat past… Anders wordt het als je je trailrunning vrienden een route wil laten lopen, waarbij je zoveel mogelijk van het gebied wilt laten zien. Maar,.. dit is natuurlijk gelukt. Er zijn 5 verschillende routes ontstaan, 10-21-30-42 en 50km (52)… Ik woon hier prachtig… je raakt gewend aan al het moois. Het voelt dan ook erg goed om dit natuurgebied onder de aandacht te brengen bij hardlopende natuurliefhebbers.. deze trailrunners zullen niks tekort komen… dat kom ik al 10 jaar niet namelijk.

Start en finish locatie

De start en finish is vanaf de Zwembadweg 13 in Geldrop. In de ochtend kunnen we bij het LACO zwembad terecht voor koffie en de andere dingetjes. De start is bovenaan de trappen van de IJzerenman, aan het begin van de meertjes tussen het natuurgebied en Geldrop. Er is voldoende parkeergelegendheid en met het openbaar vervoer ook goed te bereiken.

Alle deelnemers komen weer terug op de startlocatie en de finish is bovenaan de trappen. Daar wordt je binnengehaald en hebben we een finisher biertje. Er is voldoende gelegenheid om wat te drinken en even neer te ploffen.

De 10 en 20km Trails

De 10 en 20km trails zijn helemaal uitgezet. Volg de witte pijlen en je komt weer terug. De 10km route gaat helemaal richting de mooie heide tussen Geldrop en Leende en heeft 1 verzorgingspost rond de 6km. De 20km gaat nog een lus verder richting Leende en heeft bij de 6km en rond de 14km een verzorgingspost. In dit gedeelte loop ik het meest.. prachtig en zo veelzijdig. Mooie single tracks, paadjes door het hoge gras,.. je gaat langs verschillende vennetjes, stukjes zand, bospaden en verschillende stukken heide. We gaan door een waterwin gebied,.. veel groen en het kan nat zijn. Loop je deze afstanden, dan heb je een goed beeld van de diversiteit van de Groote Heide. Hij gaat nog heel ver door,.. ook waanzinnig mooi, maar dat is voor de langere afstanden.

De 30, 42 en 50km Trails

Alle afstanden lopen een groot gedeelte over de Groote Heide aan de linkerkant van de A2. Al deze afstanden gaan voor een VerzorgingsPost (VP) naar de Hut van Mie Pils, net aan de andere kant van de A2. De 42km en de 50km gaan vervolgens richting Valkenswaard en blijven net onder de Leenderbossen om zo weer terug bij de Hut van Mie Pils te komen… dit na een uitdagende ronde van 20km. Halverwege, bij de visvijvers op de rand van Valkenswaard, bij de vogeluitkijkpost zit nog een verzorgingspost. Deze lus van 20km laat weer een totaal andere kant van de Groote Heide zien. Je loopt een mooi stuk door de bossen bij Aalst, gaat door via de Tongelreep en langs de visvijvers weer terug richting de heide. Veel prachtige bospaden, single tracks en heidevlaktes kenmerken dit gedeelte. Deze routes heb ik de afgelopen weken een beetje verfijnt.. nog completer, nog mooier.

Impressie Groote Heide

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze prachtige trail, dan kun je op verschillende plekken terecht.

  • Deze website met een overzicht van verhalen en leuke weetjes (-> bezoek deze pagina ).
  • De website www.trail-events.eu voor de actuele event-informatie (-> bezoek deze pagina ).
  • Via de Facebook Pagina van de Groote Heide, waar we de laatste weetjes en feitjes plaatsen over het evenement (-> bezoek deze pagina ).

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?