fbpx

The Maasdal Marathons – onderweg

Het is woensdag 7 augustus en ik ben vandaag 32km onderweg… Pfff… het is warm en ik zit op dag 26 van mijn #100UDDN challenge. Ik lig met mijn 840km in mijn benen goed op schema voor mijn 1.000km in 30 dagen en vandaag loop ik onze nieuwe ‘The Maasdal Marathons‘, een ultra-trail door het prachtige Nationaal Park De Maasduin. Deze nieuwe Ultra-Trail loopt vanuit Horst (Boscafe Maasdal) naar Afferden (Boscafe ‘t Rimpelt). Een keertje van A. naar B., geen rondje maar een trail-tour, ik doorkruis een prachtig natuurgebied en gelukkig heeft de oversteek van de Maas een pontje, ongeveer halverwege…

Mijn ding… heerlijk

Ik snap best dat veel mensen niet snappen dat dit soort avonturen altijd in mijn top 3 van heerlijk staan. Soms probeer ik het uit te leggen, vaak niet – hoeft ook niet… Nu kies ik voor dit soms-moment,… ik ga het proberen… The Maasdal Marathons, echt mijn ding… heerlijk.

In een ritme van hardlopen,… veel hardlopen,.. is afwisseling en omgeving voor mij erg belangrijk. Tijdens mijn #100UDDN avontuur heb ik bewust gekozen alleen routes van Trailrunning Events te lopen en zoveel mogelijk Ultra Afstanden. Al jaren ben ik op zoek naar mooie gebieden om te kunnen lopen. Die vind ik altijd in het buitenland, daar waar de bergen altijd boven of onder me zijn. Maar,.. niet altijd zijn de bergen in de buurt en ben ik zelf op zoek naar routes en inspanningen die bij mij passen. Ik loop graag alleen,… lang en ver. Dat is niet zozeer een keuze, maar meer een Chris gewoonte. Het brengt me rust, neemt me mee in prachtige omgevingen, daar vind ik mijn uitdaging en kom ik in aanraking met iets nieuws… Hardlopen is niet zo moeilijk,… de keuze waar ook niet alleen daar komt gewoonte en regelmaat bij veel mensen kijken. Ik merk dat bij veel mensen de keuze voor andere routes niet vanzelfsprekend is… voor mij wel… ik heb het letterlijk nodig. Diversiteit geeft me leermomenten en extra energie.. nieuw is goed, nieuw kan heel mooi zijn.

Lees je door de regels door dan omschrijf ik in de vorige alinea de route van ‘The Maasdal Maratons’. Voor mij zo’n heerlijke nieuwe route. Een ultra-trail met een verhaal,.. van A. naar B. waardoor je letterlijk de route moet accepteren hoe hij voor je ligt… Een Natuurgebied doorkruizen op een paar trailschoenen en een racevest met genoeg voor onderweg. Op navigatie word ik gestuurd over paden die er zijn maar niet zichtbaar als je daar zelf voor de eerste keer loopt. Onverwachte ontmoetingen met bewoners van het gebied. Volgens het autonome ritme van mijn eigen tempo stap voor stap verderkomen. Een heerlijke stilte om me heen met enkel mijn adem en de ondergrond binnen mijn gehoor-bereik. Af en toe een rondcirkelende Buizerd met een piep in de lucht… verdwaasde Hooglanders die me zien komen en gaan… Prachtige ongerepte natuur met afwisselende duinen en vennetjes. Gevoel omschrijven blijft lastig,.. maar de mooie, vaak grotere natuurgebieden geven me het gevoel hoe klein ik eigenlijk ben en tegelijkertijd ontstaat het enorme besef hoe mooi de wereld is als je op bezoek gaat en ook echt kijkt en ervaart.

Het was voor mij een onvergetelijke route… en als je mijn gevoel hierboven omschreven snapt, begrijp je misschien ook dat natuurlijke schoonheid ook niet hoeft te lijden onder massa mensen. Deze Maasdal Marathons zal groot worden door haar kleinschalige karakter en prachtige ervaringen die deelnemers zullen meenemen. Daar ben ik zeker van.

Mijn impressie met foto’s

Conclusie

Niet voor iedereen,.. wel voor echte liefhebbers van (ultra)trailrunning….

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu


Eerste editie met beperkte tickets op 02-11-2019

NOTE: Kijk voor meer informatie op www.trail-events.eu : Naast de 55+ Ultra Trail kun je ook als team-relay deelnemen.

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?