fbpx

The Maasdal Marathons

28 oktober 2019 – The Maasdal Marathons “A Race with a Twist” – 2 november a.s. is Horst aan de Maas het toneel van een bijzonder event, een Trailrun van Boscafé Maasdal in Horst naar Boscafé t Rimpelt in Afferden. Een tocht van 56 km door de bossen van Horst, het Schuitwater, via een overtocht met het veer in Broekhuizen richting de Maasduinen, via Well en Bergen om uiteindelijk te finishen in Afferden. Niet de afstand of het grapje ‘van kroeg naar kroeg’ maakt deze trailrun uniek, maar het is een fikse knipoog naar de bekende The Barkley Marathons, een unieke trailrun in Amerika waarbij, zoals racedirector Laz het zelf omschrijft galgenhumor centraal staat.

Trailrunning Events organiseert in samenwerking met Paul van Filou, een echt ‘strekenbier’, en Wouter en Sven van het Boscafé dit unieke en kleinschalige event, waaraan maar 60 ‘gelukkigen’ kunnen deelnemen.

Galgenhumor was er al toen de deelnemers werden verrast met een ‘Letter of Condoleances’ die hen condoleerde met hun deelname. Verder werd hen verzocht een hoofdlamp mee te nemen en zich zaterdagochtend om 08:30 uur exact te melden bij de start voor de briefing door racedirector Cor van Disseldorp.

Een excentriek uiterlijk van een lange grijze baard en sigaret als startsein zijn overeenkomsten tussen beiden events, maar Cor heeft zelf een speciale band met The Barkley Marathons. Hij is een fan van het eerste uur en was dit jaar door Laz uitgenodigd om deel te nemen. Helaas maakte het opstarten van Trailrunning Events, waarmee hij samen met Chris van Beem en Geraldine Beckers sinds anderhalf jaar flink aan de trail-weg timmert en alleen dit jaar al 40 trails mee organiseerde in een unieke samenwerking met Staatsbosbeheer, dit niet mogelijk. Jammer, maar tegelijk een inspiratie, om ‘A race with a Twist’ en een vette knipoog naar The Barkley hier in zijn eigen habitat Horst neer te zetten.

Een samenwerking met de gemeente kwam voor deze editie nog niet van de grond, maar interesse is er zeker wel. Boswachter Ralf van Bree, van Staatsbosbeheer was wel direct enthousiast en zijn eigen favoriete plek in het verzorgingsgebied is een van de verrassingen die de deelnemers staat te wachten. Naast een prachtige route door de mooiste stukken van Noord-Limburg, zijn er een aantal verzorgingsposten die de deelnemers van energie voorzien. Hier wacht ook Filou op de deelnemers te wachten, want zoals Kasteelbier het zelf omschrijft: “Een streek uithalen, daar hoort Filou bij”.

Er zijn ook verschillende ‘onbemande checkpoints’ op de route. Wie The Barkley heeft bekeken weet dat dit boeken zijn met titels als: “De hel is hier”. Deelnemers moeten deze op de route zoeken en scheuren als bewijs hier de bladzijde die overeenkomt met hun startnummer uit. Bij de finish in Afferden overhandigen ze deze aan de racedirector. Hier krijgen ze nog een ‘keuze’. Stoppen en een “Did Not Finish” achter je naam krijgen? Dan staat de trompetist Jasper van Rens voor je klaar om ‘Tapped’ te spelen. Je mag ook doorgaan, voor een ‘Victory Loop’. Dan wordt de 56 Km dus nog wel ‘ietsjes meer’… maar, zoals altijd zal het mantra ‘Er is bier bij de finish’ de deelnemers er vast doorheen slepen.

Enthousiast geworden? Er zijn nog 10 tickets beschikbaar en je kunt als 56 km te veel van het goede is, ook deelnemen als team (estafette/ Relay). Ga dan snel naar de site: https://trail-events.com/the-maasdal-marathons/ Meer info of lezen? Kijk dan naar de blogs die eerder verschenen: https://www.trail-running.eu/trailrunning-events/the-maasdal-marathons/  en let op, de inschrijving stopt zodra de tickets uitverkocht zijn, maar in ieder geval donderdag om 12:00 uur.

Trailrunnen is de snelst groeiende sport in Nederland. Nederland kent 1,5 miljoen hardlopers waarvan op dit moment zo’n 1,5 % zich trailrunner noemt. Dit houdt in dat zij regelmatig ‘off road’ rennen. Trailrunning Europe organiseert trailevents voor trailrunners, vanuit een unieke samenwerking met Staatsbosbeheer en altijd in samenwerking met de boswachters in het gebied worden de mooiste en meest bijzondere routes uitgezet.

Chris van Beem, al 15 jaar ultra trailrunner, is oprichter en eigenaar van Trailrunning Europe en heeft met de organisatie als doel om veel mooie en unieke events te organiseren voor de Trailrunning Community in Nederland. Sinds anderhalf jaar doet hij dit samen met Cor van Disseldorp, tevens ultra trailrunner en Geraldine Beckers, trailrunner. De trails worden door heel Nederland georganiseerd op de mooiste plekken.

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op: www.trail-events.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?