fbpx

Zomaar wat opmerkingen van gisteren…

Hallo, hier weer een bericht van uw vrijwilliger. Gisteren stonden we als VP op de Groote Heide trail. Een vp die men soms meerdere malen bezocht, al naar gelang de afstand die men liep. Waar de voorbijgangers jaloers op werden en passerende fietsers voor wilden stoppen. Nou dat  ging niet gebeuren. Alles was voor de lopers. De lopers van de 50, 40 en 30km zijn bekend met het fenomeen. Ze komen aan en weten op voorhand al of ze gaan stoppen of hun weg vervolgen. Want ze hebben de GPX route al lang bestudeerd en een plan gemaakt.

Als ze stoppen weten ze ook precies wat ze willen. Vaak voorzien van een goede groet. De meerderheid ken ik en we hebben elkaar bij de start niet gezien. Ik kwam pas later aan. En ook dat heeft zijn reden. Maar daarover later meer.

Dan de 21km lopers. Aankomen. Eten en drinken. En vervolgens snel weer door. Ze vervolgen de lijn waarin ze gekomen zijn. Zij lopen een lus en komen  weer op deze plek terug. Hier zitten weliswaar ook ervaren lopers bij. Maar sommigen lopen toch voor het eerst via trail-running.eu en zijn blij met de rijkelijke verzorging. Daarna lopen ze de lus en zie ik ze weer. En nu? Is de standaardvraag. “Die kant op en de eerste pijl zit aan de linkerkant op ooghoogte.” Is mijn antwoord. Maar als zij bij mij na de lus terugkeren zijn veel van de 10km lopers ook bij de post aangekomen. Er zijn veel nieuwe lopers bij. Die zijn vaak verontwaardigd dat er geen bekers zijn. Op meerdere plekken  wordt door de organisatie vermeld dat je je eigen beker mee dient te nemen. Op de trails is dit ook meer een ongeschreven regel. Als je denkt aan ” leaving nothing but my-pharm-blog.com” Dan is de eigen beker een heilig iets. Net als een racevest. Het maakt niet uit hoeveel je loopt. Als er onderweg wat met je gebeurt dan kan het nog wel even duren voor de laatste lopers je vinden. Met vocht bij je, en zo’n alu isolatie dekentje kan je het nog wel even volhouden. Ook hier vragen veel lopers welke kant ze op moeten. En van mij krijgen ze hetzelfde antwoord als ik hierboven al schreef. Alleen deze antwoorden steevast” Maar daar kom ik vandaan. Moet ik weer dezelfde weg terug?”  Dat maakt niet uit hoor, al is dat hier niet het geval. Als je een trail van trailrunning.eu omgekeerd zou lopen ziet het er zoveel anders uit onderweg, dat je het vaak niet eens door zou hebben. En zo gaat iedereen weer op weg.

En wat je al niet hoort als je een VP bemand.

De ervaren loper, ik noem hem voor het gemak hier even Hertog Jan: ” hé vrijwilliger, alles goed?”

De regelmatige loper. Robert50:
Hé Chris. Hoe’st? Onlangs nog gelopen? Alles goed met Chantal?

De oudere OV dame:” ik ben zeker weer de laatste?

De fanatiekeling: ” hijg hijg, (wijst met het vingertje omdat hij 5 lijnen ziet kruizen op zijn Garmin)  deze kant op?

De paardendame (noem haar maar Ely voor het gemak): “wow, wat een mooie trail is dit hier zeg.. Zou m graag eens met de honden willen lopen.

De snelle loopster (Mniek) :”Weet je dat je door een schietterrein moet, en ze daar nu bezig zijn?

De newbee ( jane Doe); “hoe moet ik in godsnaam nu drinken als jullie geen bekertjes hebben!”

De uitloper (Vrakje in de volksmond):
1e passage “Wacht maar niet op mij hoor. Het duurt nog wel even
2de passage “Fijn dat je gewacht hebt maar wacht maar niet op mij hoor, ik moet nog wel even

De wegloper op zijn eerste trail: “Moet ik die kant op? Maar daar kom ik net vandaan!

De jonge OV dame. “Ik ben zeker weer de laatste?

De regelaar (noem haar maar Filou) “niets gaat zoals gepland, maar het gaat gesmeerd

De raceleider: ” Ik ben Cor!

En nog even over het niet aanwezig zijn bij de start; ik was rond half twaalf op de post. En ben er pas vertrokken nadat de laatste loper gepasseerd is. In mijn geval was dat om vijf voor vijf. Dus na meer dan vijf uur op een post en daarna nog naar de finish om de laatste drie lopers op de 50km binnen te halen, heb ik er meer dan 6 uur op zitten.

Maar dat heeft uw vrijwilliger er graag voor over. Want juist deze laatsten zijn zo blij dat er netjes op hen gewacht wordt en er zelfs te eten en drinken is. Want ook zij hebben een dikke vete prestatie geleverd. Gisteren waren dat Maarten, Jop en Collin. Weer drie mannen wiens naam en prestatie ik zal onthouden. Tot de volgende trail, en onthou: mocht je eens geblesseerd zijn of niet per se met je vrienden mee willen lopen, dan kan je ook eens helpen op een VP. Het laat een trail vanaf een andere kant zien.

met vriendelijke groet,
Chris Chaudron
Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?