fbpx

Rond hobbelen in kabouterland – Zandenbostrail

Herfst!!! Tijd om naar buiten te gaan. Buiten waar het in dit jaargetijde zo ongelofelijk mooi is. Alle kleuren, paddenstoelen en mossen. De wereld om je heen die iedere dag weer anders is. De herfst is toch wel mijn favoriete seizoen! En dan is er niets beter, dan een prachtige trail bij Trailrunning Events te lopen.

Vandaag was net als de vorige keer, een bijzondere dag. Vandaag is het de verjaardag van mijn opa (die helaas al een paar jaar overleden is). En vandaag ging mijn moeder mee als support. Voor we richting Nunspeet gingen, eerst dus een andere stop. Gister had mijn moeder een bloemstukje gemaakt, die we op het graf van mijn grootouders hebben gelegd. Opa vandaag loop je lekker met mij mee, gaan we samen genieten. Genieten van de natuur die jij ook altijd zo mooi vond.

Graf netjes, opa mee in mijn rugzak. Mam de taxi kan vertrekken (jaja, vandaag een chauffeur geregeld). Mooi op tijd komen we aan bij de start. Iedereen gedag zeggen, mijn moeder voorstellen en startnummer ophalen. Voor de start nog even tijd voor een kopje thee en uitwisselen van navigatietips met een groepje andere lopers. Zodra mijn thee op is, vlucht ik snel naar buiten. Even een tijdje alleen voor de start. Even geen drukte om me heen en geen geklets. Even tot rust komen.

Lang heb ik daarvoor niet de tijd. Robert komt eraan. Met gevolg dit keer.

Twee weken geleden had er al een hond auditie gedaan voor een rol in deze blog. En geslaagd was hij. Door omstandigheden, moest deze hond helaas afzeggen. Gelukkig kwam daar Robert met zijn gevolg. Eerste wat hij zegt tegen zijn hond “wel lief zijn, dan krijg je misschien wel een plekje in de blog”. Nou Joeke, je bent geslaagd voor je auditie! Een lieve hond als jij, verdient die plek. En dan ook nog de 20km canitrail gelopen. Want voor de onder ons, Zandenbostrial heeft ook cani! En eerlijk is eerlijk. Ik heb totaal geen verstand van canitrailen. Toch lijkt me dit een prachtige route, hiervoor.

Terug naar de trail. De briefing, zoals de briefing altijd gaat. Even wat info en oh ja, vandaag is er weer eens op het laatst een stukje van de route verandert. Zoals Cor het zelf iedere keer weer noemt “dat stukje was nu eenmaal toch veel mooier, dat konden we jullie niet laten missen”. Inmiddels ben ik daar helemaal aan gewend en houd ik rekening met een aantal km meer of minder.

Briefing? Check.
Iedereen klaar? Check.
Navigatie aan? Check.
11 uur? Volgens Cor wel, check.
Hobbelen maar.

Zandenbos voelt voor mij al in de eerste kilometers meteen al aan als kabouterland. Een knus bosgebied met veel afwisseling. Niks geen grote bomen, maar klein en fijn. Smalle kronkelpaadjes. Met her en der een kabouter. En in de herfst is het sprookje compleet door de paddenstoelen. Net als de grote paddenstoel die vroeger bij mijn opa in de tuin stond (een van steen waar de kleinkinderen natuurlijk op konden zitten) Wegdromen in sprookjesland.

Wat is er nou heerlijker dan alleen te lopen en weg te dromen in dit prachtige gebied! Samen lopen is me de afgelopen keren goed bevallen. Toch vind ik het heerlijk om alleen te lopen. Genieten van de rust. En dan af en toe een loopje samen, al dan niet vol met gekletst.

Chris vond het in de eerste kilometers toch maar sneu om mij alleen te laten lopen. Een paar honderd meter loopt hij met mij mee. Al snel zijn we het volledig met elkaar eens. Samenlopen is soms best fijn. Toch is alleen lopen heerlijk en genieten. Chris zijn plicht roept weer, nog wat pijltjes ophangen, foto’s maken en ons voorzien van lekkers. Ik ga alleen verder in dit sprookjesland.

De eerste kilometers vliegen voorbij! Vlak voor een stukje zandduin die we mogen beklimmen, stop ik even. Een boom met pijl. Lijkt net een kerstboom. Volgende maand met kerstversiering??? Wie weet.

Even verderop staat daar ineens de paparazzi. Mijn moeder met camera in de aanslag. Snel duik in het volgende kronkelpad in. Al hobbelend loop ik rustig verder. Langs een watertje, open stukken door en weer de bossen in. Volgende paparazzi is alweer in zicht. Chris dit maal bij de VP. Even een broodje pindakaas en op naar het extra lusje voor de 30km. Een ander gebied. Een stuk met hoge bomen, en lange lanen. Oud productiebos. Wat eerder griezelig als sprookjesachtig aandoet. Toch ook niet saai. Hier zijn er stukken route, waarvan velen zullen zeggen “is dit echt een pad?!”. Ja, dit is een pad. Oke het is even hink, stap, sprong over alle boomstronken. Juist leuk, toch?!. Met daarbij omgewoelde grond door de zwijnen uit dit gebied.

Het extra lusje zit er alweer op. Daar is de VP alweer. Wat drinken en snel door voor de laatste 5km. Chris laat al weten dat mijn moeder aardig doorwandelde. Kans is klein dat ik haar nog ga inhalen…

Weer terug in kabouterland. En zigzaggend door het bos genieten van alweer het laatste stuk. Wat ging het snel vandaag!

Bijna bij de finish, staat mijn moeder. Nog een keer paparazzi. Een eindsprintje en een high five van Cor. Het was weer een geweldige trail!

Dit keer haal ik niet zelf het biertje op. Mijn moeder was niet voor niets mee. Die wilde nu ook wel eens dat biertje krijgen. Telkens was het voor een ander, vandaar dat ze nu zelf maar mee ging. Nou mam, hij is zeer zeker verdient! Een stuk wandelen en dan ook nog foto’s maken van mij. Vergeet niet al die andere keren dat er een lekkere maaltijd klaar stond als ik thuis kwam van een trail. Ja mam, jij hebt dit biertje verdient.

Voor we iedereen gedag gaan zeggen en naar huis gaan, nog wat anders. De uitkijktoren op natuurlijk. En niet te vergeten op de foto met kabouter “Cor”. Bij de briefing hoorde ik iets van een standbeeld van je broer? Nou Cor, daar wilde mijn moeder en ik natuurlijk even mee op de foto!

Zandenbos, hoe zal ik het omschrijven? Een knus bosgebied, afgewisseld met stukjes heide en wat water. Vele kronkelende paadjes dit keer. Daar waar ik van hou! Af en toe een beetje klimmen en dalen. Stukje zandduin erbij. Eigenlijk van alles wat. Van harde zandpaden tot mul zand. Van brede paden, tot smalle kronkel stukjes. Van moerassig tot vol met boomstronken. Een prachtig kabouterland, waar ik zeker vaker ga komen!

Elke

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?