fbpx

Strabrechtse Heide Trail voorlopen als afsluiting van 2019

Zaterdag 28 december vroeg uit de veren. Samen met Jaap tussen alle feestdagen een datum kunnen prikken om de Strabrechtse Heidetrail 30km een keertje voor te lopen voor Cor en Geraldine. Een laatste serieuze afstand in 2019, maar bovenal gezellig een relaxed stukje lopen. Een serieuze afstand bleek het te zijn en gezellig was het zeker. Uiteindelijk bleek het echter voor mij niet zo relaxed te zijn. Daar later meer over.

Om 09.00 uur aangekomen in Heeze en toch even twijfelen over de hoeveelheid kleding. Het is best fris, maar we verwachten snel warm te zijn. Niet teveel aan, voorlopig wel even de muts op en de handschoenen aan. De Heidetrail doet de eerste 10 km zeker z’n naam eer aan. Veel open heidevlaktes en met de opkomende zon geeft dit prachtige plaatjes. Jaap is zoals gewoonlijk de navigator en het tempo zit er lekker in. Ik denk nog, misschien ietsje langzamer starten. Maar het gaat best lekker. Daarnaast zijn we dan ook lekker op tijd weer klaar. Nog genoeg te doen vanmiddag.

We hebben de Strabrechtse eerder gelopen en Jaap weet me tactvol te vertellen dat ik het toen best zwaar had. Ben bang dat ie gelijk heeft. Hij herkent de route bijna in z’n geheel en ik heb het idee dat ik bijna overal voor het eerst kom…..

Na een kilometer of 10 komen we ook voor het eerst in het bos terecht. Ook hier is het prachtig lopen. Hier en daar een vennetje en nog wat loslopend vee. Verder zien we toch weinig mensen die zich deze mooie zaterdagochtend buiten wagen. We hebben de heide bijna voor ons synthroidnews.net.

Het tempo lijkt constant te blijven, maar naar 15 km pakken we toch even een momentje om wat te eten en te drinken. Drinken lukte tussentijds niet. Het is toch kouder dan ik denk. Mondstuk van m’n fles is bevroren. Vervolgen lopen we weer verder en ik begin door te krijgen dat het wel eens een moeizame ochtend kan gaan worden. Flink last van m’n benen. Heb de ½ marathon van de week daarvoor er nog behoorlijk in zitten. Het is het zwaar en dan krijg ik ook nog last van m’n schouder. Die wil van tijd tot tijd nog wel eens opspelen bij het lopen. We vervolgen onze weg en ik merk dat Jaap wat meer energie heeft dan ik. Ik zie ‘m telkens weglopen, maar sociaal als ie is wacht ie iedere keer om te vertellen dat ie wel heel relaxed loopt vandaag. Had niks anders verwacht.

We lopen over mooie bospaden en ook de heidevlaktes keren weer regelmatig terug. Op een gegeven moment herinnert Jaap zicht dat er een klimmetje aankomt. Vindt ie vooral leuk voor mij…. Klimmetje valt op zich wel mee. Ik waan me echter op een gegeven moment wel op een buckelpiste. Als je er eigenlijk wel een beetje klaar mee bent is dat wel een dingetje.

De laatste kilometers komen in zicht en ik ben er wel blij mee. Jaap heeft ondertussen door dat ik het echt pittig vind en blijft de laatste kilometers bij me. Uiteindelijk de 30 km in net geen drie uur kunnen afleggen en het is echt een mooi route. Het weer heeft er deze dag ook zeker een geweldige bijdrage aan geleverd.

Na afloop snel droge kleren aan en terug naar Amersfoort. Onderweg de energie weer aangevuld met tulband, haverkoeken en koffie.

Allerlei loopplannen voor de laatste dagen van het jaar gaan de ijskast in. In het nieuwe jaar pakken we de draad weer op. Er staan mooie lopen en trails in de planning voor 2020. Iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en dat er maar mooie loopavonturen mogen worden beleefd.

Door Arno IJzerman

> Ga naar de Strabrechtse Heide Trail 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?