fbpx

The DICE

66 Dappere Dice Deelnemers begonnen zaterdagochtend aan een rondje ‘dobbelen’ wat ze nog niet eens zelf mochten doen, die pret was voorbehouden aan de Race Director, Cor.

De voorpret was wel groot, de gehele week werden we gebeld, geappt, gemaild en gechat.. of de checklist wel echt was, waarom er meerdere mensen hetzelfde startnummer hadden gekregen, of de routes klopten qua hoogtemeters, hoe verschillende devices werkten, of self supported ook echt dat betekende en nog veel meer. The DICE leefde en dat was gaaf!

Met playlists op Spotify, foto’s van de Routekaartjes, de Trappen en meer, maakten we de Dappere Dice Deelnemers wat Dol & Dwaas. M&M’s voor de ladies, bier voor de jarige en knuffels voor alle bekenden. Wij waren er klaar voor en stonden gereed. De een na de andere liep binnen met hele bivak en dito catering. Om kwart voor 9 startte de briefing, gevolgd door de eerste dobbel om 1 minuut voor 09:00 uur. Gelukkig, een 4! Fijn, ze waren even van start en voor 10:15/ 10:30 verwachtte we niemand terug.

Al om 10:14 uur kwam Ewoud aan lopen, al snel gevolgd door een harde kern, die de gehele dag de kopploeg zou gaan vormen. Samen met Waldo volgde er nog wel een stuivertje wisselen en in goed gezelschap van de goedlachse Margot die werkelijk deze snelle mannen op de voet volgde. Ook team M&M Jantiene & Sandra, die zichzelf ook goed gezelschap hadden getrakteerd van Barry, liepen rap. De eerste paar rondes vlogen voorbij. Helaas verdwaalde Jose en Nicole, die ruim een uur en dito Km’ers later binnen kwamen. Maar Jose trakteerde zichzelf deze dag nog op veel mooie rondjes en tikte gewoon 61K weg. Een ware prestatie voor een uitvaller in de eerste ronde. In de tweede ronde stopten Mark van Boxtel en Pedro ermee. Ronde drie liet Jan Willem en Erik stoppen, en een trotse Chris, die zijn langste afstand ooit wegtikte in deze 39K. Jolanda kwam uren later en ook vele km’’ers verder terug. Ook zij stopte. Ronde 4 telde een flink aantal uitvallers: Wouter, Dave, Patricia, Niels, Benny, Mieke, Karin, Ingrid en Nicole S stopten ermee.

Vanachter grote bekers warme choco en fikse wafels met slagroom werd er gezellig nagekletst. Ronde 5 was een 9K rondje en liet de dag achter en het duister binnen. Nog net voor de warme maaltijd stopten Anouk, Erik G, Marlon, Ramon, Simone, Erik, Edsard, Co, Don, Martijn, Lisette, Lianne en Wim. 54K en 9 uur op weg. De start van ronde 6 net na t eten was er weer eentje van 9K. In deze ronde stopten Stefan, Manon en Anton. Goedlachs en tevreden trakteerden ook zij zich op de nodige spijzen en bleven gezellig hangen. In ronde 7, een rondje van maar 3K, maar inmiddels al wel 66K op weg, werd er flink geknald. Rappe tijden en blije gezichten waren binnen 20 minuten alweer terug.

De laatste ronde werd aangekondigd, ronde 8, en ja, voor sommigen was het geluk aan hun zijde, want met maar liefst een 3K ronde om af te sluiten werd menigeen nog wel even uitgenodigd om door te zetten tot het einde, 69K. Buiten stond er inmiddels een flink aantal supporters en de lichtjes werd al rap gespot op de berg. Onder luid applaus werden ze naar de finish geschreeuwd. Waldo tikte m als eerste aan in een mega rappe tijd. Iedereen joelde en feliciteerde elkaar en ook de laatste (sorry Sven) werd met heel veel warm enthousiasme binnen gehaald. Wow! Wat een mooie dag vol nieuwe en bekende vrienden, wat een gave sfeer en wat een super prestaties.

Gelukkig mogen we volgend jaar weer! 5 december, The DICE is on!

De uitslagen

>> Ga naar de editie van 05-12-2020

Een impressie

De organisatie

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?