fbpx

Verder dan 2019

Het is af en toe goed om achterom te kijken, te zien wat was en daardoor te beseffen wat nu is…

2019

Het terugkijken naar een periode voelt vaak als het afsluiten en weer doorgaan. Ik kan en wil niks afsluiten, want ik ga zeker door met veel dingen die in 2019 zijn begonnen. Ik zie de jaarwisseling dan ook niet als een start van iets nieuws, maar meer een moment van besef van gemaakte keuzes en de gevolgen daarvan. Toch maar even kort een paar van mijn bijzondere ervaringen delen…

100UDDN

2019 is voor mij het jaar van de 100 uur door de natuur challenges. Half januari was de finish mijn eerste finish van 1000km in 30 dagen in een winter-editie en afgelopen zomer heb ik het nog eens opnieuw gedaan, als voorbereiding op mijn 3e deelname aan de Tor de Giants in Italie. Toen ik solo veel,… heel veel door de natuur aan het rennen was, ben ik tot verschillende conclusies gekomen. Het is me goed bevallen om in 30 dagen minimaal 100uur hard te lopen. Met een focus op buiten, alleen en ruimte om me heen heb ik veel kunnen relativeren en zijn bepaalde keuzes automatisch ontstaan,… gewoon omdat het grote geheel van belangrijke zaken helder boven kwamen drijven.

De 2e challenge is samengevat in een korte documentaire, samen met Astrid en Joost hebben we in een productie van 18 minuten het hoe en waarom van #100UDDN samengevat. Het resultaat is ventolin-albuterol.com.. de mensen die me kennen zagen me erin terug en ook de wil, motivatie en het waarom van de challenge zijn goed neergezet.

100 Uur door de natuur from Rocking Chair Moments on Vimeo.

Tor des Giants

Vier weken na #100UDDN mocht ik opnieuw starten bij de TOR des Giants. Ruim 340km non-stop door de Aosta Valley in Italie, waarbij je meer dan 25 toppen passeert met 30.000 D+ klimmeters. Een avontuur van formaat, waarbij ik hebben kunnen genieten van de natuur, de inspanning, de mensen daar en een tocht van 138 uur non-stop om uiteindelijk binnen te komen bij de finish. Voor het eerst werd ik daar opgewacht door vrienden en Michelle, wat het moment nog mooier maakte…

Ondertussen heb ik geleerd dat mijn eigen keuzes voor een groot gedeelte bepalend zijn voor gebeurtenissen daarna op mijn pad. En,… indien er momenten voorbij komen waarvoor ik niet gekozen heb,.. weet ik dat het mijn eigen keuze is,… hoe ik met de situatie om ga. De TOR is nu 3x magisch voor me geweest. Ik heb in een kettingreactie momenten beleeft met vrienden die me altijd bij zullen blijven. Ik ben sterker gebleken dan ik ooit had durven dromen en heb de weg vrijgemaakt voor nog meer mooist.

Trailrunning Community

Het jaar 2019 is voor mij ook de doorstart van de Trailrunning Community. Wat begon met een blog 10 jaar geleden is ondertussen een grote Community geworden. Al jaren speelde bij mij het idee om van mijn passie mijn werk te maken en in 2019 ben ik begonnen… en ga daar zeker mee verder in 2020.

Ooit is bij mij het idee ontstaan om mensen kennis te laten maken met Trailrunning… iets waar ik 10 jaar geleden mee in aanraking kwam, toen ik voor het eerst de Marathon du Mont Blanc liep in Chamonix. Eigenlijk is het heel simpel… ik heb altijd zoveel mogelijk mensen enthousiast willen maken voor deze sport ben door heel Europa en daarbuiten gegaan om in de bergen te gaan trailrunnen, gewoon, … omdat ik dat het liefste deed met mijn vrije tijd.

Nu,.. vanaf 2020 begint de flow van onze Trailrunning Community voor de buitenwereld vorm te krijgen.

 • Hardlopers kunnen kennis maken met Trailrunning bij een van 42 momenten in het jaar, waar we evenementen organiseren in de prachtige gebieden van Staatsbosbeheer.
 • Trailrunners kunnen daarnaast kiezen om in te stappen in ons Start2Trail programma of kunnen deelnemen aan clinics of presentaties waar Trailrunning centraal staan.
 • Wil je verder kunnen lopen, dan kun je deelnemen aan ons Start2Ultra programma, waar je in 6 maanden meegenomen wordt van een 20km afstand naar een 52km Ultra Trail, groep 12 is al gestart en de aanmeldingen voor Groep 13 worden nu verwerkt.
 • Door onze samenwerking¬† met de NKBV bieden we nu Start2Trail Mountains programma’s, waar we in 4 maanden tijd de belangrijkheden van Trailrunning in de bergen voorbij laten komen in een programma.
 • Wil je begeleiding voor deelnames aan de mooie Ultra Trails in de bergen, dan is het Start2Ultra Mountains een mooie keuze, waarbij we deelnemers gaan begeleiden naar Partner Ultra Trail in de bergen.
 • Naast dit alles introduceren we in 2020 veel partners, waarmee we leuke nieuwe concepten en activiteiten gaan bieden.

Van trailrunning in Nederland tot Trailrunning in de bergen,.. dat bieden we voor iedereen die op zoek is naar natuur en avontuur gecombineerd met hardlopen.

Trailrunning Events

Het afgelopen jaar hebben Geraldine, Cor en ik ons letterlijk ‘de blubber’ gewerkt. Een volle programmering van mooie Trailrunning evenementen is het resultaat. Binnen de programmering bieden we voor iedereen wel iets,… voor de startende Trailrunner, voor de Ultra Trailrunner en alle trailrunners die daartussen zitten.

 • Maandelijks 3-4 verschillende evenementen
 • Iedere maand 1 of meer Start2Trail afstanden
 • Iedere maand 1 of meer Ultra Trail (>50km) afstanden
 • Leuke exclusieve Specials
 • Kleinschalige opzet, vol = vol, wat past bij het gebied en wat past bij ons.

Trailrunning Mountains

Naast de events ga ik met name veel informatie delen over Trailrunning in de Bergen. Met Trailrunning Mountains komen er verschillende programma’s waarbij wij samen met de NKBV informatie gaan delen over hardlopen in de bergen. Met Start2Trail Mountains in Nederland,.. een extra opleiding die we gaan organiseren in het buitenland en daarnaast ga ik zelf met een groep vrienden de opleiding tot Mountain Guide volgen in 2020, met specialisatie (Ultra)Trailrunning natuurlijk ūüėČ

Deelnames

In 2020 ga ik natuurlijk ook deelnemen aan verschillende races. Alleen of samen met vrienden op bezoek in prachtige natuurgebieden. In het eerste half jaar start ik bij 3 races. In maart bij de Trans Gran Canaria 360 (265km), in mei bij de UTVV (160km) en in juni bij de Dolomiti Extreme (103km). Natuurlijk daarnaast regelmatig naar de bergen om zelf te genieten van de omgeving.

Het jaar 2019 was goed en het jaar 2020 heeft nu al alles in zich om door te gaan met al het moois wat in 2019 ontstaan is. Daarnaast kan ik niet wachten om nieuwe dingen te proberen, te delen en te kijken of het past.

Ik wens iedereen die dit leest veel geluk, gezondheid en wijsheid. Daarnaast hoop ik velen van jullie opnieuw te kunnen ontmoeten, het liefst buiten in de natuur… want dat is dan toch wel de plek waar ik op mijn best ben..

Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar.

Chris
chris@trail-running.eu

> Heb je een vraag… ga naar onze contactpagina

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?